Neden Google Gemini Kullanmamalıyız?

daha sabah arkadaşlarla bu konuyu konuştuk.
gemini yoğunluğa göre bence 1 tane değil 3-4 tane karaktere sahip - 1 tanesi hiç bir işe yaramıyor 1 tanesi interneti araştırmıyor bir tanesi ise hepsini mükemmel bir şekilde gerçekleştiriyor.

IMG_3754.webpIMG_3755.webpIMG_3756.webp

Daha baya sey yazdıda ben belli bir kaç kısmı ss aldım suan telefonda oldugum için ve fark ettiysen google hesabı bile açmadan bu yanıtı aldım

Yani benim deneyimim ile soyliyim gemimi aslında en iyisiydi yakın zamana kadar “Genel Ai olarak” ama son bir kaç aydır gelen güncellemelerden sonra aşırı mallaştı ama ingilizcede genel olarak hâlâ iyi çalışıyor ama Türkçede özellikle denileni doğru düzgün anlamıyor ve özellikleri kısılmış gibi bence Gemimi Abonelikleri turkiyede çok ucuza sahip olunabildiginden insanlar bir kaç defa bedavya aldıgından dolayı gooogle boşa kaynak tuketmemk için bizim ulkeye sunulan modeli 3.6 yzmasına ragmen çok daha kısıtladı/düşürdüm ve aptallaştırdı ki daha az kaynak tuketsin vs… diye dusunuyorum ben

Gemini beni bu akşam gözümden yaş getirecek kadar güldürdü.

Alıntıyı görüntüle
Önce burada görüldüğü üzere halüsinasyon yapmaya başladı, tamam olabilir dedim ve thinking ile retry yaptırdım. Belki "hmm bu model benim ağırlıklarımda bulunmuyor interneti araştırayım" gibi bir içgüdüsel davranış bekledim. Aldığım cevapla kahkaha attım.

Cevap:
Alıntıyı görüntüle

Daha sonra bu konuda arkadaşıma şamata olması açısından "Google harbiden AI konusunda geride falan kalmamış, bayağı bayağı yatırımları çekmiş **" yazdım. Sonrada acaba yeni bir bağlamda denesek ne gibi bir sonuç verir diyerek tekrardan farklı bir sohbet açıp bu seferde alttaki fotoğrafı yani konuyu anlatan başlığı attım ve aldığım sonuçla bu sefer gece gece gülmekten yerlere yatmadığım kaldı.

Yeni bağlam:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bence kullanmayın ama ben yine kararı size bırakıyorum asdkaskdaskdaskkads
geminiye bazen bir şey soruyorum akılsız bana resim oluşturuyor fena dellendiriyp bazen

geminiye bazen bir şey soruyorum akılsız bana resim oluşturuyor fena dellendiriyp bazen
Hele de fotoğraflı bir şey paylaştığın zaman... Modum aynen şöyle:

"LAN GERİZEKALI METİN YAZ METİN, GÖRSEL İSTEMİYORUM BEN" deyip retry butonunu kırıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Daha baya sey yazdıda ben belli bir kaç kısmı ss aldım suan telefonda oldugum için ve fark ettiysen google hesabı bile açmadan bu yanıtı aldım

Yani benim deneyimim ile soyliyim gemimi aslında en iyisiydi yakın zamana kadar “Genel Ai olarak” ama son bir kaç aydır gelen güncellemelerden sonra aşırı mallaştı ama ingilizcede genel olarak hâlâ iyi çalışıyor ama Türkçede özellikle denileni doğru düzgün anlamıyor ve özellikleri kısılmış gibi bence Gemimi Abonelikleri turkiyede çok ucuza sahip olunabildiginden insanlar bir kaç defa bedavya aldıgından dolayı gooogle boşa kaynak tuketmemk için bizim ulkeye sunulan modeli 3.6 yzmasına ragmen çok daha kısıtladı/düşürdüm ve aptallaştırdı ki daha az kaynak tuketsin vs… diye dusunuyorum ben
Çok ilginç bir durum, 3.5 yazıyor, sanırım flash lite kullandınız. Buna rağmen benimkiyle kıyaslandığında bu sonuçları almışsınız. Cidden dediğiniz gibi mi acaba diye düşünmüyor değilim.

halüsünasyon bu demek değil ki model kafadan bilgi uydurursa halüsünasyon olur. burada bu bilgiyi bilmiyor. çıktığından beri chatgpt kullanıyorum o da internette araştırma yapma özelliği gelmeden önce böyleydi

halüsünasyon bu demek değil ki model kafadan bilgi uydurursa halüsünasyon olur. burada bu bilgiyi bilmiyor. çıktığından beri chatgpt kullanıyorum o da internette araştırma yapma özelliği gelmeden önce böyleydi
Teknik açıdan haklısınız, orada kullandığım kelimelerle ilgili bir hata yaptığımı düşünüyorum, ancak halüsinasyon diyerek yazma sebebim burada belirtmediğim ve direkt fresh context'de yaşadığım bazı halüsinasyonlar oldu (nvtop'ı lact ile karıştırmak, pipeline parallelism'i tensor parallelism ile karıştırmak). Bu yüzden onlara atıfta bulundum, ancak zayıf kaldı haklısınız. Eğer kafa karışıklığı yaratır diyorsanız konuyu düzenleyebilirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: ghnn
Teknik açıdan haklısınız, orada kullandığım kelimelerle ilgili bir hata yaptığımı düşünüyorum, ancak halüsinasyon diyerek yazma sebebim burada belirtmediğim ve direkt fresh context'de yaşadığım bazı halüsinasyonlar oldu (nvtop'ı lact ile karıştırmak, pipeline parallelism'i tensor parallelism ile karıştırmak). Bu yüzden onlara atıfta bulundum, ancak zayıf kaldı haklısınız. Eğer kafa karışıklığı yaratır diyorsanız konuyu düzenleyebilirim.
hocam chatgpt 5.6 solde bile hala halüsünasyonlar var bazen çince şeyler yazıyor ama dediklerinde yanlış bir şey görmedim

3 ay önce kraldı bir güncelleme getirdiler içine ettiler bilerek yaptılar kesin aynısı metaya da oldu.
Öğrencilere bedava dağıttıkları için biraz sosyal devlet kalitesine düştü google.Tasaruf için az güç harcayan dandik yapılar koydular

Öğrencilere bedava dağıttıkları için biraz sosyal devlet kalitesine düştü google.Tasaruf için az güç harcayan dandik yapılar koydular
bence beleş için gemini 3.8 flash çok iyi. ben. chatgptde mcp kullanıyorum aynısını geminide yapabilsem chatgptye ihtiyacım kalmazdı bu claude'de bile olmuyor maalesef

hocam chatgpt 5.6 solde bile hala halüsünasyonlar var bazen çince şeyler yazıyor ama dediklerinde yanlış bir şey görmedim

Bence Gemini burada kullanılamayacak seviyede. Yani kullanılabilir ama kesinlikle pratik değil.

1. Model araştırma yapmamakta inat ediyor
2. Model kullanılamayacak derece de ağır halüsinasyon görebiliyor
3. Model konuşurken özellikle de Flash versiyonunda harfleri yanlış yazma, karıştırma, farklı kelime kullanma ve boş analojiler ile çıldırtıyor

Yani ben kendi deneyimlerimden özellikle de 2 ve 3 yüzünden delirmeye başladım, bir de üstüne Google'ın koyduğu "herkese evet diyen dalkavuk" tarzı konuşmayı pekiştirmelerinden dolayı küfür etsen "evet efendim, siz haklısınız" moduna giriyor modeli pataklayasım geliyor. Yani belki ben çok abartıyorumdur, sadece yazılımdır bunlar bu konuda yorum yapmayacağım ama... Katlanamadığım kesin.

googlenin ai modu da aynı şey. internet elinin altında ama araştırma zahmetine bile girmiyor. şaka gibi

Bence Gemini burada kullanılamayacak seviyede. Yani kullanılabilir ama kesinlikle pratik değil.

3. Model konuşurken özellikle de Flash versiyonunda harfleri yanlış yazma, karıştırma, farklı kelime kullanma ve boş analojiler ile çıldırtıyor

Yani ben kendi deneyimlerimden özellikle de 2 ve 3 yüzünden delirmeye başladım, bir de üstüne Google'ın koyduğu "herkese evet diyen dalkavuk" tarzı konuşmayı pekiştirmelerinden dolayı küfür etsen "evet efendim, siz haklısınız" moduna giriyor modeli pataklayasım geliyor. Yani belki ben çok abartıyorumdur, sadece yazılımdır bunlar bu konuda yorum yapmayacağım ama... Katlanamadığım kesin.
bir de şunu deneyin hocam duckduckgonun sitesi. oturum açmak istemediğim bilgisayarlarda bunu kullanıyorum gayet iş görüyor

gemini 3.1 pro 3.5 3.6 3.7 3.8 flashı genel olarak kullandim ve şunu diyebilirimki onemli olan işlerinizin hiçbirinde kesinlikle kullanmayın. ben kod bilmeyerek proje yapıyorum ve şunu diyebilirimki yeni bir model çıkarmadığı sürece 3 serisi tamamen çağ dışı. halusinasyon görme, yanlış eski veya eksik bilgi verme çok fazla. kodlama tamamen yetersiz sürekli açık çıkıyor projede. eğer iyi bir yazılımcı değilseniz yapılanlari denetleyebilecek bilginiz yoksa bu geminiye guvenmeyin derim.

Geri