Entegre
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Herkese merhaba;
Laptopum arızalandığı için servise gönderdim, anakartın değişmesi gerektiğini söylediler. İstedikleri anakart değişim ücretini ödedim ve tamir işlemi yapıldı.
Cihaz elime ulaştığında ilk başta sadece RAM ve depolamaya baktım. Her şey normal göründüğü için işlemcinin de orijinaliyle aynı takıldığını düşünüp detaylı kontrol etmedim.
Ancak cihazı kullanırken ethernet (RJ45) portunun çalışmadığını fark ettim. Yazılımsal bir sorun olabileceğini düşünerek bilgisayarı sıfırlayıp baştan driver kurarken asıl skandalı gördüm: Bana hiçbir bilgi vermeden, orijinal işlemcimden (Ryzen 9 9955HX3D) daha düşük modelli (Ryzen 9 9955HX) bir işlemcisi olan anakart takmışlar. Yani donanımım benden habersiz düşürülmüş.
Ethernet portunun çalışmamasıyla ilgili servisle zaten iletişime geçmiştim ama işlemcinin düşürüldüğünü yeni fark ettiğim için bu konuyu henüz onlara söylemedim.Laptopum arızalandığı için servise gönderdim, anakartın değişmesi gerektiğini söylediler. İstedikleri anakart değişim ücretini ödedim ve tamir işlemi yapıldı.
Cihaz elime ulaştığında ilk başta sadece RAM ve depolamaya baktım. Her şey normal göründüğü için işlemcinin de orijinaliyle aynı takıldığını düşünüp detaylı kontrol etmedim.
Ancak cihazı kullanırken ethernet (RJ45) portunun çalışmadığını fark ettim. Yazılımsal bir sorun olabileceğini düşünerek bilgisayarı sıfırlayıp baştan driver kurarken asıl skandalı gördüm: Bana hiçbir bilgi vermeden, orijinal işlemcimden (Ryzen 9 9955HX3D) daha düşük modelli (Ryzen 9 9955HX) bir işlemcisi olan anakart takmışlar. Yani donanımım benden habersiz düşürülmüş.
Cihazın ilk faturası ve servisten geri aldığım arızalı orijinal anakartım + işlemçi şu an bende,