Laptop'uma Ram Takılabilir mi?

metene

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhaba. Aynı değerler olmasına özen göster. Aynı cl ve mhz olsun. Uyumsuzluk riskini en az seviyeye indirmiş olursun ama gene uyum sorunu olabilir. Bunun için dual kit olarak almak en iyisi ama elindeki rami satıp alman gerekir bu masraf ve zaman kaybı olur. Laptopun üretici sayfasında uyumlu ramler yazar orayı kontrol edebilirsin.
Dual kit almak en sağlıklısı oluyor çünkü aynı marka, model ve değerlere sahip ramler arasında bile çip farkı olabiliyor ve bu uyum sorunu yaşatabiliyor.

Farklı marka uyar, üstteki arkadaşın dediği gibi CL ve MHz oranı eşit oldukça pek sorun olmaz. Fakat aynı marka olsa çok daha iyi olur.

MSI Vector 16hx ai laptop kullanıyorum ve 16gb rami var. Longsys FD5DS5600CQGZL Modeli.
Gemini bunun yanına kingston veya crucial ram alabilirsin 16gb 5600mhz diye öneride bulundu.
Bunları böyle farklı marka aldığımda doğru düzgün çalışır mı?

Bu ram'e bakıyordum yorumlarıda genel olarak iyi.
CPU-Z memory kısmının ekran görüntüsünü atın hocam

CPU-Z memory kısmının ekran görüntüsünü atın hocam
1791044241103.webp

bu şekilde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Farklı marka uyar, üstteki arkadaşın dediği gibi CL ve MHz oranı eşit oldukça pek sorun olmaz. Fakat aynı marka olsa çok daha iyi olur.
Aynı marka bulmam imkansız hocam ram hiç satılmıyo yani galiba.

Merhaba. Aynı değerler olmasına özen göster. Aynı cl ve mhz olsun. Uyumsuzluk riskini en az seviyeye indirmiş olursun ama gene uyum sorunu olabilir. Bunun için dual kit olarak almak en iyisi ama elindeki rami satıp alman gerekir bu masraf ve zaman kaybı olur. Laptopun üretici sayfasında uyumlu ramler yazar orayı kontrol edebilirsin.
Dual kit almak en sağlıklısı oluyor çünkü aynı marka, model ve değerlere sahip ramler arasında bile çip farkı olabiliyor ve bu uyum sorunu yaşatabiliyor.
Haklısınız hocam ama japonyaya gitme planım vardı 1 yıl sonra gibi ordan dual kit alırım diye düşünüyordum. ozamana kadarda idare etsin diye böyle bir şey düşündüm. Şuanda 16gb ramle minecraft discord ve google açtığımda bile ram doluyor yani.

Chip,CL ve MHz nin aynı olmasına özen göster.

Gemini böyle diyor

Kritik Çalışma Değerleri (Satın Alırken Eşleşmesi Gerekenler)

• Hız / Frekans (Max Bandwidth): DDR5-5600 (2800 MHz)
  • Gecikme Süresi (CAS# Latency): CL46.0 (Alttaki JEDEC #9 tablosunda 2800 MHz karşılığı)
  • Zamanlamalar (Timings): 46-45-45-90
  • Çalışma Voltajı: 1.10 V (Standart DDR5 JEDEC voltajı)

1791044688274.webp

Çok anlamadığım için gemini soruyorum ekstra olarak.

CPU-Z üzerinden ''SPD'' kısmından RAM markanızı atar mısınız? Gözden kaçırma ihtimaline karşı kontrol edelim yine de.
1791044736815.webp

Buyrun

bide bir şey sorucam şuanda hepsiburada da 22500'e 32gb ddr5 ram var 16gb olan 13500 lira daha ucuza geliyor 32gb taksam 16gb yanına bir sorun olur mu? Gemini olmaz diyor yinede sormak istedim.

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle
Buyrun

bide bir şey sorucam şuanda hepsiburada da 22500'e 32gb ddr5 ram var 16gb olan 13500 lira daha ucuza geliyor 32gb taksam 16gb yanına bir sorun olur mu? Gemini olmaz diyor yinede sormak istedim.
Yanına bir adet 16gb 5600mhz ram alıp takmanız yeterli. 1.1V olmasına dikkat edin. Micron ile uyumlu olarak crucial markasını öneririm zaten o marka da microna bağlı. Crucial bulamazsanız herhangi bir markayı da alabilirsiniz dual channel çalışır zaten uyumsuzluk ihtimali neredeyse yok.

Yanına bir adet 16gb 5600mhz ram alıp takmanız yeterli. 1.1V olmasına dikkat edin. Micron ile uyumlu olarak crucial markasını öneririm zaten o marka da microna bağlı. Crucial bulamazsanız herhangi bir markayı da alabilirsiniz dual channel çalışır zaten uyumsuzluk ihtimali neredeyse yok.
Şuanda kingston bakıyorumda 32gb modeline bir sorun olur mu sizce? sonrasında da eski 16gb çıkarıp tekrar kingston 32gb takarım gibi düşündüm

Şuanda kingston bakıyorumda 32gb modeline bir sorun olur mu sizce? sonrasında da eski 16gb çıkarıp tekrar kingston 32gb takarım gibi düşündüm
Ne için kullanacaksınız bilmiyorum ama normal kullanıcı için 32gb fazlasıyla yeter.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,503
Üyeler
204,733
Son üye
mticrayzen4
Geri