Kendim Ahşap Kasa Yapabilir Miyim?

hekimoğlu adayı

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,574
fsp cmt212a kullanıyorum ben bu kasadan gerekli parçaları çıkarıp kendim ölçüp biçtirğim ahşaplarla fotoğraftaki gibi bir pc yapmak istiyorum. sizce bu yapılabilir ve ekonomik bişey mi halihazırda lian li nin 6000tl ye ahşap kasası var kendi kasamı satıp totalde 4000 4500 tl ye kapatabilirim bunu ama buradaki asıl mesele ben kendi kasamı kendim yapmak istiyorum. ne kadar bi maaliyet çıkabilir aşağı yukarı, AI yardımı ve forum yardımı ile yapabileceğim bir şey mi bu BENİ AYDINLATIN . fsp cmt212a dan fanları anakart yuvası filtre gibi şeyler alabilirim ama yinede ek ihtiyac olacaktır belki temperli camı bile alabilirm

Ekler

• BCFBB4A7-0D33-40F3-8697-4B1B8C948C45.webp
    BCFBB4A7-0D33-40F3-8697-4B1B8C948C45.webp
    238.8 KB · Hit: 111
işçiliği çok pahalı olur. Yaparsın ama bence bişeyleri kırmadan önce mdf plakalarla biraz deneme yap çok çok zor iş değil iyi planlarsan tek bir cnc tezgahında 1 günlük iş. Takıntı yaparsan bütçeyi tutamazsın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kendimden örnek vericem ben kablo takıntılıyım. Sırf kablo takıntımı rahata erdirmek için 10 parça ürün alıp en sonunda pahalı bulduğum btf-pz anakarttan daha fazla para harcadım. Sonra satıp anakart aldım :D

işçiliği çok pahalı olur. Yaparsın ama bence bişeyleri kırmadan önce mdf plakalarla biraz deneme yap çok çok zor iş değil iyi planlarsan tek bir cnc tezgahında 1 günlük iş. Takıntı yaparsan bütçeyi tutamazsın.
ben sadece marangozdan tahta almak istiyorum o kadar gerisini kendim yapmak istiyorum evde zımpra ve tahta kesme aleti var babam abim bu işlerden iyi anlar ama bana bi fatura çıkarabilir misin

2m ahşap yada mdf plaka gitse denemeler dahil o dur masrafın ama el yordamıyla yapacaksan 1 haftada bitiremezsin o yüzden iyi planlama yapıp cnc ile kesim yapmak daha mantıklı.

konu başına sahip olduğun tüm pc donanımları tam olarak yazarsan yolunu kısaltacak yöntemler söyleyebilirim

2m ahşap yada mdf plaka gitse denemeler dahil o dur masrafın ama el yordamıyla yapacaksan 1 haftada bitiremezsin o yüzden iyi planlama yapıp cnc ile kesim yapmak daha mantıklı.

konu başına sahip olduğun tüm pc donanımları tam olarak yazarsan yolunu kısaltacak yöntemler söyleyebilirim
a320m
ryzen5 5500
rx6600
ben hem bu sisteminde hemde ileriki sistemlerimde kullanabileceğim bir kasa istiyorum ileriye dönük chatgpt güzel güzel ölçüler verdiysi bana

Ekler

• yfm6nbgs73o81.webp
    yfm6nbgs73o81.webp
    1.3 MB · Hit: 58
bu ne garip bişe la
ahşap görünümlü yada ahşap ürünler hem kaliteli hem güzel işçilikli olmak zorunda olmazsa sırıtıyor o yüzden bütçen düşükse kendi denemelerini yapıp tek atar kurşunla mükemmel bişey çıkarırsın. Yz ye güvenme her ahşap aynı şekilde işlenmiyor işçilik bezdiriyor.

ahşap görünümlü yada ahşap ürünler hem kaliteli hem güzel işçilikli olmak zorunda olmazsa sırıtıyor o yüzden bütçen düşükse kendi denemelerini yapıp tek atar kurşunla mükemmel bişey çıkarırsın. Yz ye güvenme her ahşap aynı şekilde işlenmiyor işçilik bezdiriyor.
chatgptden gerekli ölçüleri alıp konuya yazarım işten anlayanlar onaylarsa gidip ustadan direkt şu şu ölçüde tahta istiyorum derim olur mu

ahşap kaplama ve yapışkanlar pratik yaparken işine yarayabilir

chatgptden gerekli ölçüleri alıp konuya yazarım işten anlayanlar onaylarsa gidip ustadan direkt şu şu ölçüde tahta istiyorum derim olur mu
olmaz. bu ne la dediğin sistem gibi olur.

ahşap kaplama ve yapışkanlar pratik yaparken işine yarayabilir

olmaz. bu ne la dediğin sistem gibi olur.
bana rehber niteliğinde bir video lazım abdullah abi falan yapsa çok güzel olurda…

fsp cmt212a kullanıyorum ben bu kasadan gerekli parçaları çıkarıp kendim ölçüp biçtirğim ahşaplarla fotoğraftaki gibi bir pc yapmak istiyorum. sizce bu yapılabilir ve ekonomik bişey mi halihazırda lian li nin 6000tl ye ahşap kasası var kendi kasamı satıp totalde 4000 4500 tl ye kapatabilirim bunu ama buradaki asıl mesele ben kendi kasamı kendim yapmak istiyorum. ne kadar bi maaliyet çıkabilir aşağı yukarı, AI yardımı ve forum yardımı ile yapabileceğim bir şey mi bu BENİ AYDINLATIN . fsp cmt212a dan fanları anakart yuvası filtre gibi şeyler alabilirim ama yinede ek ihtiyac olacaktır belki temperli camı bile alabilirm

E şablon hazır mis gibi. Neden yaptıramayasın hocam? Hocam bu millet kendi başına elektro gitar bile yapabiliyor ağacı işçiliği vs. Neden yapamayasınız kasa dediğin kübik bişey yani daha kolay olur

bana rehber niteliğinde bir video lazım abdullah abi falan yapsa çok güzel olurda…
redditte anahtar kelime olarak wood dıy pc case olarak arama yaparsan karşına çokça çalışma çıkacak belki dümdüz bir rehber olmaz ama işini kolaylaştırabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,571
Üyeler
204,747
Son üye
Kryzen.
Geri