r5 3600 overclock yapmak

nasıl yapıyım şimdi adım adım söyleyebilir misin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart b450m H

M.İ.T. sekmesinden gelişmiş frekans ayarlarına girin, orada gelişmiş CPU seçenekleri olur, oraya girin, CPU saati hızını 40.00 yapın, sonra M.İ.T. sekmesine geri gelin, oradan Gelişmiş De-Deilim ayarların girin, orada Dinamik VCore yazar, en üstte olanı +0.006V yapın, F10 basıp kaydederek çıkın.

M.İ.T. sekmesinden gelişmiş frekans ayarlarına girin, orada gelişmiş CPU seçenekleri olur, oraya girin, CPU saati hızını 40.00 yapın, sonra M.İ.T. sekmesine geri gelin, oradan Gelişmiş De-Deilim ayarların girin, orada Dinamik VCore yazar, en üstte olanı +0.006V yapın, F10 basıp kaydederek çıkın.
sonra oldumu diye nasıl bakıcam bi test filan yapmak gerekiyor mu

sonra oldumu diye nasıl bakıcam bi test filan yapmak gerekiyor mu

Prime95 Small FFTs testi yaparken Core Temp üzerinden çekirde kullanımına bakman lazım, çekirdek kullanımı %100'den aşşağı düşüyorsa voltaj yetmiyordur.

Testi 2 dakika yap yeter.

Prime95 Small FFTs testi yaparken Core Temp üzerinden çekirde kullanımına bakman lazım, çekirdek kullanımı %100'den aşşağı düşüyorsa voltaj yetmiyordur.

Testi 2 dakika yap yeter.
bir daha böyle şeyler yaparsam ne olayım ilk mavi ekran verdi o kadar korktum ki hadi bana eyvallah uv overclock işlerine bulaşmıcam

bir daha böyle şeyler yaparsam ne olayım ilk mavi ekran verdi o kadar korktum ki hadi bana eyvallah uv overclock işlerine bulaşmıcam

OC UV işine bulaştıysan mavi ekranlara alışmak lazım.

Normal şeyler bunlar.

OC UV işine bulaştıysan mavi ekranlara alışmak lazım.

Normal şeyler bunlar.
tamam işte haşa bidaha bulaşmıyacam babamla beraber o kadar zorlanarak aldım 110 fps gta 5 oynamaya dewamke boşver :D

dostum yaptığım ayarları geri aldım sorun çıkar mı veya sıcaklıklarda değişiklikler olur mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada ilk 4 ghz yerine 800 mhz yaptım PC gitmiyor D

Sorun çıkmaz.

800 MHz yapmak kral hareket, PC felç kalmış gibi olmuştur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,440
Üyeler
188,757
Son üye
kkratos
Geri