Ram Overclock nasıl yapabilirim

Ediz

80+
Reaksiyon skoru
193
anakart asus prime b350m-k yeni ram aldım xpg 16gb 3200mhz şuan ram 2400mhz ile çalışıyor ve bilgisayar sorunsuz çalışıyor ama rami profilden 3200mhz yapınca sistem sürekli restart atıyor görüntü gelmiyor klavye mouse çalışmıyor çalıştığı zamanda ise windows otomatik onarım yapılıyorda takılıyor yardım eder misiniz
@RevDeisDou
@kandes22
@crazyreign

Anakartın yeteri kadar mhz desteklemiyordur

anakart asus prime b350m-k yeni ram aldım xpg 16gb 3200mhz şuan ram 2400mhz ile çalışıyor ve bilgisayar sorunsuz çalışıyor ama rami profilden 3200mhz yapınca sistem sürekli restart atıyor görüntü gelmiyor klavye mouse çalışmıyor çalıştığı zamanda ise windows otomatik onarım yapılıyorda takılıyor yardım eder misiniz
@RevDeisDou
@kandes22
@crazyreign
Biostan Xmp profilini aç
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın yeteri kadar mhz desteklemiyordur
Hayır 3200mhz destekliyor.

D.O.C.P'den profile 1 mi seçtin?

Tavsiyem Bios güncelle önce, sonrada Biosdan XMP açıp kaydet çık.

O zaman RAM sorunlu gibi.

El ile 3200 MHz sabitle, DRAM Timing değerlerini birazcık arttır, DRAM Voltage ayarını arttır, SOC Voltage ayarını arttır.

Hepsini tek tek dene.

Yani sıra sıra dene bu dediklerimi, hepsini tek seferde yapma.

O zaman RAM sorunlu gibi.

El ile 3200 MHz sabitle, DRAM Timing değerlerini birazcık arttır, DRAM Voltage ayarını arttır, SOC Voltage ayarını arttır.

Hepsini tek tek dene.

Yani sıra sıra dene bu dediklerimi, hepsini tek seferde yapma.
hocam ben o işlerden pek anlamıyorum nasıl yapacağımı bilmiyorum müsaitseniz discorddan ekleyip anlatabilir misiniz

hocam ben o işlerden pek anlamıyorum nasıl yapacağımı bilmiyorum müsaitseniz discorddan ekleyip anlatabilir misiniz

Buradan anlatayım.

Bu ayarlara erişmek için BIOS'a gir, F7 bas, Ai Tweaker yerine gir, bu dediğim bütün ayarlar o sekmede.

Buradan anlatayım.

Bu ayarlara erişmek için BIOS'a gir, F7 bas, Ai Tweaker yerine gir, bu dediğim bütün ayarlar o sekmede.
dediğiniz ayarların hepsini teker teker bür üstüne çıkartarak mı deneyeyim

dediğiniz ayarların hepsini teker teker bür üstüne çıkartarak mı deneyeyim

Nasıl yani?

Bak şimdi sırasıyla anlatayım.

BIOS'tan D.O.C.P açma, el ile 3200 MHz sabitle RAM'leri.
F10 basıp kaydederek çık.

Baktın PC açılmıyor tekrar gir BIOS'a, el ile 3200 MHz sabitle, DRAM Voltage ayarını 1.4V yap, sonra F10 basıp kaydederek çık.

Baktın PC yine açılmıyor, BIOS'a gir, 3200 MHz sabitle, DRAM Voltage ayarını 1.4V yap, sonra Dram Timing diye bir yer olur, oraya gir, orada olan ayarları 1 arttır, DRAM Timing yerinde en sonda olan yüksek ayarı ise 4 arttır.

Baktın yine PC açılmıyor, BIOS'a gir, 3200 MHz sabitle, DRAM Voltage ayarını 1.4V yap, sonra Dram Timing diye bir yer olur, oraya gir, orada olan ayarları 1 arttır, DRAM Timing yerinde en sonda olan yüksek ayarı ise 4 arttır, SOC Voltage ayarını 1.1150V yap.

Şu DRAM Timing ayarlamadan önce bana resim at.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ediz
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,617
Üyeler
189,882
Son üye
urxs
Geri