Bilgisayarımdaki Problemleri Çözemiyorum

Reaksiyon skoru
14
Yıllardır Güzel Bir Bilgisayarın Hayalini Kurdum. Ailem Pek Sıcak Bakmadı Ve Hiç Bilgisayarım Olmadı. Arkadaşlarımın Sayesinde Bir Bilgisayar Toplayabildim Ama Durmadan Problem Yaşıyorum. Özellikleri
MSI A68HM E33 v2 Anakart
Nvidia GTX 1050
AMD Athlon x4 860K Quad Core
8 GB HyperX Savage Ram
320 GB 5.000 RPM Hard Disk
Zalman 750W Power
Arkadaşımdan Aldığım Bu Sistem Rainbow Oynarken Çökmüş. Bilgisayarı Kapatıp Tekrardan Açtığında Ekran Kartının Bozuk Olduğunu Fark Etmiş. Senelerdir Bu Sistemi Kullandığı Için De Yeniledi Ve Bu Parçaları Da Bana Verdi. Ama Sürekli Problem Yaşıyorum. Işlemcim Sadece Google Kullanırken 60-70 Derecede Çalışıyor. Oyunlarda Sık Sık Mavi Ekran Yiyorum Ve Bilgisayarım Kapanıyor. Ilk Önce Sıcaklıktan Kapandığını Düşündüm. Ama Problemin Ne Olduğunu Bilmiyorum Ve Arada Kulak Tırmalayan Ince, Tiz Bir Ses Geliyor Kasadan. Sürekli Bilgisayarın Çökmesi Durumu Çok Canımı Sıkıyor.

Yıllardır Güzel Bir Bilgisayarın Hayalini Kurdum. Ailem Pek Sıcak Bakmadı Ve Hiç Bilgisayarım Olmadı. Arkadaşlarımın Sayesinde Bir Bilgisayar Toplayabildim Ama Durmadan Problem Yaşıyorum. Özellikleri
MSI A68HM E33 v2 Anakart
Nvidia GTX 1050
8 GB HyperX Savage Ram
Zalman 750W Power
Arkadaşımdan Aldığım Bu Sistem Rainbow Oynarken Çökmüş. Bilgisayarı Kapatıp Tekrardan Açtığında Ekran Kartının Bozuk Olduğunu Fark Etmiş. Senelerdir Bu Sistemi Kullandığı Için De Yeniledi Ve Bu Parçaları Da Bana Verdi. Ama Sürekli Problem Yaşıyorum. Işlemcim Sadece Google Kullanırken 60-70 Derecede Çalışıyor. Oyunlarda Sık Sık Mavi Ekran Yiyorum Ve Bilgisayarım Kapanıyor. Ilk Önce Sıcaklıktan Kapandığını Düşündüm. Ama Problemin Ne Olduğunu Bilmiyorum Ve Arada Kulak Tırmalayan Ince, Tiz Bir Ses Geliyor Kasadan. Sürekli Bilgisayarın Çökmesi Durumu Çok Canımı Sıkıyor.
hocam soğutucu termal macunu yeniledinizmi?

tız ses hardisktem geliyor olabilir
ve mavi ekran hatasıda muhtemelen hdd kaynaklanıyor
hdd eski ise değiştirmelisin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hdd 10 yıllık ise problem odur büyük ihtimalle

kasa hava akışı kötü olabilir
Bunu Ben De Düşündüm Egzoz Fanı Yok Kasamda Ve Stock Işlemci Fanı Yetersiz Gibi Geliyor Bana. FM2+ Soğutucusu Bulamadım Internette Her Ne Kadar Araştırsam Da. FM2 Soğutucuları Oluyor Diye Okudum Ama Işi Şansa Bırakmak Istemem.

hocam soğutucu termal macunu yeniledinizmi?
Kasayı Daha Yeni Topladım. Termal Macun Da Yeni.

Bunu Ben De Düşündüm Egzoz Fanı Yok Kasamda Ve Stock Işlemci Fanı Yetersiz Gibi Geliyor Bana. FM2+ Soğutucusu Bulamadım Internette Her Ne Kadar Araştırsam Da. FM2 Soğutucuları Oluyor Diye Okudum Ama Işi Şansa Bırakmak Istemem.

Kasayı Daha Yeni Topladım. Termal Macun Da Yeni.
hocam fm2 soket soğutucu bu var wraith max

Hava akışını iyileştir driver vb güncelle hdd yerine ssd al.
Ayrıca o seste anakarttaki ses dalgaları ile diğer dalgalar karışıyor olabilir yani mouseyi tekeri cevridgnde değişik bir ses vb duyuyorsan anakartını değiştirmelisin. (Tam olarak şöyle açıklayayım telefonda konuşurken bilgisayar vb yaklaştırdığımızda değişik bir ses çıkarya oda bunun gibi olabilir)

Muhtemelen soğutucularınla ilgili bir sorun var yada bilgisayarını çok fazla kirlenöiş ve sen temizlememişsin kasasyı temjizlemeyi dene

tız ses hardisktem geliyor olabilir
ve mavi ekran hatasıda muhtemelen hdd kaynaklanıyor
hdd eski ise değiştirmelisin

hdd 10 yıllık ise problem odur büyük ihtimalle
HDD' mi Daha Yeni Aldım. Problemin Ondan Olduğunu Sanmıyorum.

Ayrıca o seste anakarttaki ses dalgaları ile diğer dalgalar karışıyor olabilir yani mouseyi tekeri cevridgnde değişik bir ses vb duyuyorsan anakartını değiştirmelisin. (Tam olarak şöyle açıklayayım telefonda konuşurken bilgisayar vb yaklaştırdığımızda değişik bir ses çıkarya oda bunun gibi olabilir)
[/QUO
Bunu Gördüm Ama Bütçemi Çok Zorlar.

Muhtemelen soğutucularınla ilgili bir sorun var yada bilgisayarını çok fazla kirlenöiş ve sen temizlememişsin kasasyı temjizlemeyi dene
Kasaya Baktım. Kirli Olması Da Bir Ihtimaldi. Ama Kasanın Içi De Temiz. Odam Çok Fazla Toz Tutuyor Açıp Baktım Bugün.

Bi
Bilgisayar Açılırken Çok Ince, Tiz Bir Ses Geliyor Bilirsiniz. O Ses Arada Devamlı Olarak Geliyor. Daha Sonra Gidiyor. Arada Duyuyorum.

Bu Soğutucuyu Buldum Xigmatek Fikriniz Nedir? https://www.hepsiburada.com/xigmatek-xigmatek-tyr-sd964b-intel-amd-cpu-fan-p-hbv000009gb62

Son düzenleme:
Driver Güncellemeyi Deneyeceğim. BİOS İle Bir İlgisi Olabilir Mi? BİOS Sürümü 2016. Güncellemeli Miyim?

MSI A68HM E33 v2 Anakart
Nvidia GTX 1050
8 GB HyperX Savage Ram
Zalman 750W Power
dostum o ses tahminimce harddiskten geliyo. hdd deiştir

Geri