Bilgisayarım bir anda gitti

Reaksiyon skoru
76
Merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde sistemi kullanırken originden oyun indirmeye bıraktım. Sonra bir anda klavye mouse ışığı gitti. Sistemi kapatıp açtım kaç kere görüntü gelmedi. Bios pili söktüm taktım hala görüntü yok. Sistemi yeniden montajladim hala görüntü yok. Çocukluğumdan tanıdığım bilgisayarcı ya götürdüm. Biraz işleri varmış biraz denedi ekran kartinda bir sorun olmadığını ramleri değiştirdiğini hala görüntü gelmediğini söyledi. Sizce sorun işlemci mi anakart mı ?
Sistemim
İşlemci Ryzen 5 3600
Anakart Gigabyte B450M-H
Ram Apacer panther Gold 8x2 3000Mhz
Ekran kartı Sapphire pulse Rx 570 O.C 4 GB
Kasa Dark N5
PSU Aerocool 500w Vx plus
Soğutucu Corsair h60 (2013) sıvı soğutma
Sistemde hiçbir overclock yok xmp açık sadece sistem son günlerde bazen acilirken Gigabyte yazısı geldikten sonra siyah ekranda kalıyordu kapatıp açınca duzeliyordu

SSD modeli ne ?

Merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde sistemi kullanırken originden oyun indirmeye bıraktım. Sonra bir anda klavye mouse ışığı gitti. Sistemi kapatıp açtım kaç kere görüntü gelmedi. Bios pili söktüm taktım hala görüntü yok. Sistemi yeniden montajladim hala görüntü yok. Çocukluğumdan tanıdığım bilgisayarcı ya götürdüm. Biraz işleri varmış biraz denedi ekran kartinda bir sorun olmadığını ramleri değiştirdiğini hala görüntü gelmediğini söyledi. Sizce sorun işlemci mi anakart mı ?
Sistemim
İşlemci Ryzen 5 3600
Anakart Gigabyte B450M-H
Ram Apacer panther Gold 8x2 3000Mhz
Ekran kartı Sapphire pulse Rx 570 O.C 4 GB
Kasa Dark N5
PSU Aerocool 500w Vx plus
Soğutucu Corsair h60 (2013) sıvı soğutma
Sistemde hiçbir overclock yok xmp açık sadece sistem son günlerde bazen acilirken Gigabyte yazısı geldikten sonra siyah ekranda kalıyordu kapatıp açınca duzeliyordu
ssd varsa markası nedir

Samsung 830 Evo 256 GB geçenlerde test ettiğimde sağlık 94 performansi yüzde 100 dü PC ye hiçbir şekilde görüntü gelmiyor klavye mouse isigida yanmıyor
Yanık kokusu var mıydı ?

Bu arada bilgisayarcı PC yi çalıştırınca işlemcinin ısındığını da söyledi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Başka bi güç kaynağıyla denediniz mi ?
Bilgisayarcı denedimi bilmiyorum akşama müsait olucakmış o zaman denetiririm şimdilik sadece ekran kartı ve Rami test edebilmiş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,325
Üyeler
190,012
Son üye
minder
Geri