Ekonomi, Üretim ve Dolar

Hocam sonunu okudun mu:)

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hani vergilerin fazlalığı üretimin durması yanlış politikalar çiftçiye eğitim ve tarıma önem verilmemesi gibi pek çok şeyden bahsettim
Vergilerin fazla olmasının sebebi ülke olarak bir gelirimizin olmaması.

Şimdi sıra geldi İktidar partinin ekonomi politikalarını eleştirme.
Bu krizin asıl nedeni 1980`li yıllardan itibaren küresel sermaye güçlerinin güdümünde kesintisiz bir şekilde uygulanan özelleştirmeye, piyasalaştırmaya, kuralsızlaştırmaya dayalı neoliberal politikalardır. Bu politikalarla ülkemizin üretken kuruluşlar giderek azalmışıtr.
Fakat son dönemlerde savunma sanayi dışında gelişim sağlanamadı. Tarıma önem ve çiftçiye eğitim verilmemesi; üretimin azalması ve yukarda da bahsettiğim etkenler ve ambargolar sonucu ekonomi çöküş geçirmeye başardı.
Buyrun hocam

okudum hocam okudum kendi fikirlerinizi yazmışsınız okudum lâkin taraflı yazıyorsunuz
Yazmışım işte:)

Fakat bu ne kadar sürebilir. Zira dövizin artmasıyla birlikte döviz alınınca haliyle dolar fiyatları daha da yükseliyor ve alım gücü düşüyor. İşsizlik sayısı da arttıkça kurum ve kurulışlar kapanmak zorunda kalıyor. Bunun çözümü israfı durdurmak ve üretimi tekrar hayata geçirip eğitime önem vermektir

@ibrahimmkrdg
Hocam buyrun yazmışım işte. Üstüne bide ban yememek için bazı şeyleri yazmadım.

2008 dünya mortgage krizidir, Türkiye merkezli değil. Hükümet ne zaman üretime önem verdi peki ? Siz 18 yıldır özelleştirilen, satılan fabrikaları şirketleri araştırdınız mı ? ÖTV'nin 18 yılda ne hâle geldiğini araştırdınız mı ? Tarım cenneti olan güzel ülkemin çiftçisinin aç kaldığını araştırdınız mı ? Peki açlık sınırının 3te 1i kadar asgari ücret verildiğini araştırdınız mı ? Tabii ki geçmişte yaşanan olaylar geleceği belirler. Japonya 2.Dünya savaşında Atom bombası yemiş bir ülkeydi. Bahanelerin ardına sığınıp eğilip büküldü mü yoksa içine kapatıp çalışıp üretti mi ? Bu tamamen hükümeti yumuşak gösterme makalesidir.
Hocam zaten ilk başta iyi olduğunu sonradan Erdoğan'ın sıvadığını anlatıyor :)

Olabilir hocam.
ben biraz taraflı yazıldığını düşünüyorum yine de :)

elinize sağlık yine de hocam
Tarafsız haber sitesi bike yok. Inanın elimden gelen tarafsız şekilde yazmaya çalıştım:)

@ibrahimmkrdg
Hocam buyrun yazmışım işte. Üstüne bide ban yememek için bazı şeyleri yazmadım.
Hepsini okudum güzel yazmışsın. Forumda siyaset yasak değil bu arada.

2008 dünya mortgage krizidir, Türkiye merkezli değil. Hükümet ne zaman üretime önem verdi peki ? Siz 18 yıldır özelleştirilen, satılan fabrikaları şirketleri araştırdınız mı ? ÖTV'nin 18 yılda ne hâle geldiğini araştırdınız mı ? Tarım cenneti olan güzel ülkemin çiftçisinin aç kaldığını araştırdınız mı ? Peki açlık sınırının 3te 1i kadar asgari ücret verildiğini araştırdınız mı ? Tabii ki geçmişte yaşanan olaylar geleceği belirler. Japonya 2.Dünya savaşında Atom bombası yemiş bir ülkeydi. Bahanelerin ardına sığınıp eğilip büküldü mü yoksa içine kapatıp çalışıp üretti mi ? Bu tamamen hükümeti yumuşak gösterme makalesidir.
Bunu da okur musun? Dünyadaki her devlet özelleştirme yapıyor. Özelleştirmekte kötü değil. O işte uzman kişiler alınca daha iyi yöneterek daha hızlı yükselir firmada. Devlete de para girdisi sağlar. 1000 TL'ye yapıp 5000 TL'ye satıyorsun. Devlet kazanıyor.

Hocam siz yönetimde suç bulmuyorsunuz. Siz "yönetim napsın yaaa geçmişten dolayı böyle bu" diyorsunuz.
Tamamını okusaydınız yönetimi de suçluyor.

Tarım tarım diyorsunuz da Erdoğanın mı suçu? Ekonomik krizde gördüğünüz gibi tarım 50 yıl geriledi.
1601717137931.png

Kaynak: https://www.zmo.org.tr/resimler/ekler/99d193b66a65429_ek.pdf?tipi=14..

Bildim ve yine bir şey degişmedi ve zaten burada siyasete girildi hiçbirsi bence adam akıllı yönetemiyor.
Yazık kafana.
1601717230926.png

Son düzenleme:
Tarım tarım diyorsunuz da Erdoğanın mı suçu? Ekonomik krizde gördüğünüz gibi tarım 50 yıl geriledi.
Hocam diğer dediklerinize katılıyorum fakat bence tarımda çok büyük yanlış yaptılar. Tarımda modernleşme ve eğitime önem vermediler. Dış ülkelere baktığınızda örnek veriyorum 1m*2 de 10kg patates yetiştirebiliyorsa bizde 1kg yetiştirilebiliyor. Çağa ayak uyduramadık. Ciftci hâlâ eski traktorle tarla sürüp anız yakımı yapıyor. Tarlayi verimli kullanamıyor. Artık lokantalar dahi çatılarında sebze yetiştirmeye başladı. Ihracat azalıyor. Dikey Tarım gelişmeye başladı. Tohumlarımız in kalitesi düşürüldü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,355
Üyeler
183,271
Son üye
Hemo
Geri