ibrahimmkrdg
80+ Bronze
- Katılım
- 16 Nisan 2020
- Mesajlar
- 643
- Reaksiyon skoru
- 463
okudum hocam okudum kendi fikirlerinizi yazmışsınız okudum lâkin taraflı yazıyorsunuzHocam dürüst olalım hepsini okudun mu özellikle son kısmi![]()
okudum hocam okudum kendi fikirlerinizi yazmışsınız okudum lâkin taraflı yazıyorsunuzHocam dürüst olalım hepsini okudun mu özellikle son kısmi![]()
Vergilerin fazla olmasının sebebi ülke olarak bir gelirimizin olmaması.Hocam sonunu okudun mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hani vergilerin fazlalığı üretimin durması yanlış politikalar çiftçiye eğitim ve tarıma önem verilmemesi gibi pek çok şeyden bahsettim
Şimdi sıra geldi İktidar partinin ekonomi politikalarını eleştirme.
Bu krizin asıl nedeni 1980`li yıllardan itibaren küresel sermaye güçlerinin güdümünde kesintisiz bir şekilde uygulanan özelleştirmeye, piyasalaştırmaya, kuralsızlaştırmaya dayalı neoliberal politikalardır. Bu politikalarla ülkemizin üretken kuruluşlar giderek azalmışıtr.
Buyrun hocamFakat son dönemlerde savunma sanayi dışında gelişim sağlanamadı. Tarıma önem ve çiftçiye eğitim verilmemesi; üretimin azalması ve yukarda da bahsettiğim etkenler ve ambargolar sonucu ekonomi çöküş geçirmeye başardı.
Yazmışım işteokudum hocam okudum kendi fikirlerinizi yazmışsınız okudum lâkin taraflı yazıyorsunuz
Fakat bu ne kadar sürebilir. Zira dövizin artmasıyla birlikte döviz alınınca haliyle dolar fiyatları daha da yükseliyor ve alım gücü düşüyor. İşsizlik sayısı da arttıkça kurum ve kurulışlar kapanmak zorunda kalıyor. Bunun çözümü israfı durdurmak ve üretimi tekrar hayata geçirip eğitime önem vermektir
Eee? Bilmesen daha mı iyiydi? Bu beyinle cidden bir şey düzeltemeyiz.Bunları anlatarak birşeyi düzeltemeyiz.
Hocam zaten ilk başta iyi olduğunu sonradan Erdoğan'ın sıvadığını anlatıyor2008 dünya mortgage krizidir, Türkiye merkezli değil. Hükümet ne zaman üretime önem verdi peki ? Siz 18 yıldır özelleştirilen, satılan fabrikaları şirketleri araştırdınız mı ? ÖTV'nin 18 yılda ne hâle geldiğini araştırdınız mı ? Tarım cenneti olan güzel ülkemin çiftçisinin aç kaldığını araştırdınız mı ? Peki açlık sınırının 3te 1i kadar asgari ücret verildiğini araştırdınız mı ? Tabii ki geçmişte yaşanan olaylar geleceği belirler. Japonya 2.Dünya savaşında Atom bombası yemiş bir ülkeydi. Bahanelerin ardına sığınıp eğilip büküldü mü yoksa içine kapatıp çalışıp üretti mi ? Bu tamamen hükümeti yumuşak gösterme makalesidir.
ben biraz taraflı yazıldığını düşünüyorum yine deHocam zaten ilk başta iyi olduğunu sonradan Erdoğan'ın sıvadığını anlatıyor![]()
elinize sağlık yine de hocam@ibrahimmkrdg
Hocam buyrun yazmışım işte. Üstüne bide ban yememek için bazı şeyleri yazmadım.
Türkiye'ye yabancı yatırımcı gelmiyor, daha doğrusu yüksek faiz ve enfilasyon ve bunlara eklenen vergiler sebebiyle kark elde edemediğinden gelmek istemiyor.
Onu yazdım hocamVergilerin fazla olmasının sebebi ülke olarak bir gelirimizin olmaması.
Bildim ve yine bir şey degişmedi ve zaten burada siyasete girildi hiçbirsi bence adam akıllı yönetemiyor.Eee? Bilmesen daha mı iyiydi? Bu beyinle cidden bir şey düzeltemeyiz.
yok hocam olanları anlatmışben biraz taraflı yazıldığını düşünüyorum yine de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
elinize sağlık yine de hocam
Tarafsız haber sitesi bike yok. Inanın elimden gelen tarafsız şekilde yazmaya çalıştımben biraz taraflı yazıldığını düşünüyorum yine de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
elinize sağlık yine de hocam
Hepsini okudum güzel yazmışsın. Forumda siyaset yasak değil bu arada.@ibrahimmkrdg
Hocam buyrun yazmışım işte. Üstüne bide ban yememek için bazı şeyleri yazmadım.
Bunu da okur musun? Dünyadaki her devlet özelleştirme yapıyor. Özelleştirmekte kötü değil. O işte uzman kişiler alınca daha iyi yöneterek daha hızlı yükselir firmada. Devlete de para girdisi sağlar. 1000 TL'ye yapıp 5000 TL'ye satıyorsun. Devlet kazanıyor.2008 dünya mortgage krizidir, Türkiye merkezli değil. Hükümet ne zaman üretime önem verdi peki ? Siz 18 yıldır özelleştirilen, satılan fabrikaları şirketleri araştırdınız mı ? ÖTV'nin 18 yılda ne hâle geldiğini araştırdınız mı ? Tarım cenneti olan güzel ülkemin çiftçisinin aç kaldığını araştırdınız mı ? Peki açlık sınırının 3te 1i kadar asgari ücret verildiğini araştırdınız mı ? Tabii ki geçmişte yaşanan olaylar geleceği belirler. Japonya 2.Dünya savaşında Atom bombası yemiş bir ülkeydi. Bahanelerin ardına sığınıp eğilip büküldü mü yoksa içine kapatıp çalışıp üretti mi ? Bu tamamen hükümeti yumuşak gösterme makalesidir.
Tamamını okusaydınız yönetimi de suçluyor.Hocam siz yönetimde suç bulmuyorsunuz. Siz "yönetim napsın yaaa geçmişten dolayı böyle bu" diyorsunuz.
Yazık kafana.Bildim ve yine bir şey degişmedi ve zaten burada siyasete girildi hiçbirsi bence adam akıllı yönetemiyor.
Hocam diğer dediklerinize katılıyorum fakat bence tarımda çok büyük yanlış yaptılar. Tarımda modernleşme ve eğitime önem vermediler. Dış ülkelere baktığınızda örnek veriyorum 1m*2 de 10kg patates yetiştirebiliyorsa bizde 1kg yetiştirilebiliyor. Çağa ayak uyduramadık. Ciftci hâlâ eski traktorle tarla sürüp anız yakımı yapıyor. Tarlayi verimli kullanamıyor. Artık lokantalar dahi çatılarında sebze yetiştirmeye başladı. Ihracat azalıyor. Dikey Tarım gelişmeye başladı. Tohumlarımız in kalitesi düşürüldü.Tarım tarım diyorsunuz da Erdoğanın mı suçu? Ekonomik krizde gördüğünüz gibi tarım 50 yıl geriledi.