Yardım R5 3500x vs r5 3600 vs r7 2700x

Bir dk öncekinde techpoweruptan 3600 incelemsine bakmıştım burada güç tüketimleri daha yüksek ve 9400F ile 3500X arasından %20 civarında bir güç tüketimi farkı var.
Power.webp

Aynı işlemciler nasıl böyle oluyor. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: 😂 😂 😂 :ROFLMAO:

R5 3600.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayır soğutamıyor.

3600 ün yükte 140W gibi yüksek bir güç tükettiğini nerde gördün merak ettim ? Hiç 3600 kullandınmı ? Değerleri hiç ölçtünmü ? Ben kendim kullanıyorum ve çokca stress testi yapmaktayım tam yükte maks 88W tdp değerine ulaştı 3600. 140W gibi bir değer mümkün değil.
Ne onerirsin işlemci soğutucusu olarak

bu arada sözde 9400F 14 nm iken 3500X 7nm ama güç tüketimleri arasında %20 civarı fark?

bu arada sözde 9400F 14 nm iken 3500X 7nm ama güç tüketimleri arasında %20 civarı fark?
Çünkü X serisi işlemciler intelin K serisine denktir, her ne kadar 3500X için 65W tdp gibi bir değer deselerde 3600X e yakın tüketimi olabilir. Aynı şekilde intelinde K serisi işlemcileri yüksek tdp ye sahiptir.

Çünkü X serisi işlemciler intelin K serisine denktir, her ne kadar 3500X için 65W tdp gibi bir değer deselerde 3600X e yakın tüketimi olabilir. Aynı şekilde intelinde K serisi işlemcileri yüksek tdp ye sahiptir.
K işlemcilerin mantığı yüksek OC potansiyeli 3600X ile daha OC testi yapanı görmedim X olmayan modellerin OC'lu hali gibiler.

şöyle bir test de var mesela 3500X, 8400'den bir tık daha iyi olacaksa demek ki OC performasnı filan yok.

bu arada testeki 2600X OC'lu.

K işlemcilerin mantığı yüksek OC potansiyeli 3600X ile daha OC testi yapanı görmedim X olmayan modellerin OC'lu hali gibiler.

şöyle bir test de var mesela 3500X, 8400'den bir tık daha iyi olacaksa demek ki OC performasnı filan yok.

bu arada testeki 2600X OC'lu.
AMD nin X serileri normal serilere göre biraz daha OC yatkındır. Ama AMD nin bütün Ryzen işlemcileri OC yapılabilir :).

Ama AMD nin bütün Ryzen işlemcileri OC yapılabilir :)
OC konusunda sadece 1. nesil biraz iyi idi sanırım diğerleri kötü.
132.webp

%0.6 fark o da hata payı yani OC yapılamıyor demek daha mantıklı sadece kağıt üzerinde çarpan kilidi açık yazıyor ama perofrmans artışı 0.

34.webp

bu daha ayrıntılı.

OC konusunda sadece 1. nesil biraz iyi idi sanırım diğerleri kötü.
Alıntıyı görüntüle
%0.6 fark o da hata payı yani OC yapılamıyor demek daha mantıklı sadece kağıt üzerinde çarpan kilidi açık yazıyor ama perofrmans artışı 0.

Tamam dostum sana göre i3 9100F in bike mükemmel OC performansı var tamam. AMD zaten çöp ya amd ye kim bakar. O yüzden şuan intel beyaz bayrak çekti AMD le dalga geçiyor zaten. O yüzden teknolojide amd den geri kaldıkları için ağlıyor intel. Senle daha fazla konuşamicam olmuşşun bir intel fanboy u.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,102
Üyeler
194,138
Son üye
Enes_gdm
Geri