Ne onerirsin işlemci soğutucusu olarakR5 3600.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hayır soğutamıyor.
3600 ün yükte 140W gibi yüksek bir güç tükettiğini nerde gördün merak ettim ? Hiç 3600 kullandınmı ? Değerleri hiç ölçtünmü ? Ben kendim kullanıyorum ve çokca stress testi yapmaktayım tam yükte maks 88W tdp değerine ulaştı 3600. 140W gibi bir değer mümkün değil.
En az, kaliteli bir markanın 120mm kule tipi soğutucusu lazım. Thermaltake, cooler master gibi markalara bakabilirsin.Ne onerirsin işlemci soğutucusu olarak
Ne onerirsin işlemci soğutucusu olarak
Çünkü X serisi işlemciler intelin K serisine denktir, her ne kadar 3500X için 65W tdp gibi bir değer deselerde 3600X e yakın tüketimi olabilir. Aynı şekilde intelinde K serisi işlemcileri yüksek tdp ye sahiptir.bu arada sözde 9400F 14 nm iken 3500X 7nm ama güç tüketimleri arasında %20 civarı fark?
K işlemcilerin mantığı yüksek OC potansiyeli 3600X ile daha OC testi yapanı görmedim X olmayan modellerin OC'lu hali gibiler.Çünkü X serisi işlemciler intelin K serisine denktir, her ne kadar 3500X için 65W tdp gibi bir değer deselerde 3600X e yakın tüketimi olabilir. Aynı şekilde intelinde K serisi işlemcileri yüksek tdp ye sahiptir.
AMD nin X serileri normal serilere göre biraz daha OC yatkındır. Ama AMD nin bütün Ryzen işlemcileri OC yapılabilirK işlemcilerin mantığı yüksek OC potansiyeli 3600X ile daha OC testi yapanı görmedim X olmayan modellerin OC'lu hali gibiler.
şöyle bir test de var mesela 3500X, 8400'den bir tık daha iyi olacaksa demek ki OC performasnı filan yok.
bu arada testeki 2600X OC'lu.
OC konusunda sadece 1. nesil biraz iyi idi sanırım diğerleri kötü.Ama AMD nin bütün Ryzen işlemcileri OC yapılabilir![]()
OC konusunda sadece 1. nesil biraz iyi idi sanırım diğerleri kötü.
Alıntıyı görüntüle
%0.6 fark o da hata payı yani OC yapılamıyor demek daha mantıklı sadece kağıt üzerinde çarpan kilidi açık yazıyor ama perofrmans artışı 0.
alacaksan istediğini al zaten bu 3600 ve 3500x aynı fark hisetmessin 3500x daha uygunAma herkes 3600 dedi sen 3500x diyosun