psu önerisi - yeterli mi

axsus

80+
Reaksiyon skoru
5
sistemim şöyle

anakart : A320m Pro-e
işlemci : ryzen 3 3200g
ram : ddr4 8gb 2666mhz (tek kanal)
kasa : aerocool streak
psu : psu olarak aerocool vx plus 500w düşünüyorum

uyumlu olmayan herhangi bir şey var mı veya psu w yeter mi yardımcı olursanız sevinirim

sistemim şöyle

RAM : ddr4 8gb 2666mhz (tek kanal)

uyumlu olmayan herhangi bir şey var mı veya psu w yeter mi yardımcı olursanız sevinirim
Ekran kartı yok mu 😎

PSU yeter de ram biraz düşük kalmış 3000mhz ve mümkünse çift kanal kullan APU sistemlerde.

çift kanal muhabbetini biliyorum onu ilerleyen zamanda alıcam ama aynı şekilde 400w da alabilirim o yeterli olur mu

sistemim şöyle

RAM : ddr4 8gb 2666mhz (tek kanal)

Ram'i 3000MHZ yapsanız iyi olur. Bu sisteme 300W PSU bile yeter bütçenizi fazla zorlamanıza gerek yok ileride ekran kartı eklemeyecekseniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çift kanal muhabbetini biliyorum onu ilerleyen zamanda alıcam ama aynı şekilde 400w da alabilirim o yeterli olur mu
400W daha mantıklı olur.

PSU yeter de RAM biraz düşük kalmış 3000mhz ve mümkünse çift kanal kullan APU sistemlerde.
RAM'i 3000MHZ yapsanız iyi olur. Bu sisteme 300W PSU bile yeter bütçenizi fazla zorlamanıza gerek yok ileride ekran kartı eklemeyecekseniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

400W daha mantıklı olur.
rami yükseltmeyi düşünüyorum ama aynı şekilde 3000 mhz 4gb alsam yine performansa bir sıkıntı yaşar mıyım

rami yükseltmeyi düşünüyorum ama aynı şekilde 3000 mhz 4gb alsam yine performansa bir sıkıntı yaşar mıyım
2x4gb 3000mhz alın. 3000mhz'e yükseltmek için 4 gb Ram'den vazgeçmeyin.

Bence güç kaynağını 500w tercih edin fazlasıyla yeterli olacaktır ve ileride ekran kartı taktığınızda da sorun yaratmayacaktır.

hocam şuanda RAM anakart ve işlemciyi aldım soket 2 tane var 2x8 yerine 1x8 1x4 yapsam çift kanal performansı yine verir mi onu sormuştum
Verir ama çok sağlıklı olmadığı söyleniyor. Sırf çift kanal performansı için de 4gb ram almaya gerek yok bence.

ekran kartı almayı düşünmüyorum sistem değiştirirsem direk satarım o yüzden ileriye dönük bir sistem değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,845
Üyeler
188,001
Son üye
Theps
Geri