Yardım ESKİ HDD YENİ PC'YE TAKMA

NAYS

80+
Reaksiyon skoru
59
Yeni bilgisayarım için depolama olarak SSD alıcam ama benim yaklaşık 10 yıllık bilgisayarımdan kalan 500GB'lık HDD var. Bunu da yeni bilgisayara takıp ekstra depolama olarak kullanmak istiyorum. Bu mümkün mü? Anakartla veya kasayla uyumsuzluk yaşar mı?
(HDD içini silicem yani onun içindeki işletim sistemini kullanmıcam.)
(HDD boyutunu bilmiyorum, galiba hepsinin boyutu aynı ama 10 senelik olduğu için şüphe duyuyorum.)
Anakart: B450MH

Hard disk bozuksa işinize yaramaz. CrystalDiskInfo programı ile kontrol edersiniz. Uyumsuzluk olmaz.

Uyumsuzluk olmaz hızı 7200rpm'den düşükse takmaya gerek yok hızı düşük hdd insanı katil eder. Hdd'yi kullanman için format atman lazım eski sistemin işletim sistem kurulu ise sistem çakışması olur ve açılmayabilir.

Uyumsuzluk olmaz hızı 7200rpm'den düşükse takmaya gerek yok hızı düşük hdd insanı katil eder. Hdd'yi kullanman için format atman lazım eski sistemin işletim sistem kurulu ise sistem çakışması olur ve açılmayabilir.
İşletim sistemini silip takıcam.

İçinde işletim sistemi kurulu olsa bile kullanamazsın benden tavsiye format atıp tak kullan daha sağlıklı olur.

İçinde işletim sistemi kurulu olsa bile kullanamazsın benden tavsiye format atıp tak kullan daha sağlıklı olur.
tamamdır teşekkürler SSD yi nasıl biçimlendirebilirim peki bir program öneriniz var mı ?

Geri