MSI GTX1660 Ti Gaming X boşta 60 dereceyken oyunda 85 derece oluyor (ÇÖZÜLDÜ)

DryreL

80+
Reaksiyon skoru
3
Çözüm: Termal macun değiştirmek (Buraya tıklayın).

Kartı ilk aldığımda yükte maksimum 70-75 derecede çalışıyordu ki bu da normal sayılabilecek değerler, hem de sessizdi. Şimdiyse yükteyken sıcaklık 85-86 dereceye vuruyor ve fan hızını otomatik olarak %88'e veya %100'e alıyor kasadan o kadar çok ses geliyor ki kulaklık bile gürültüyü engelleyemiyor aşırı rahatsız oluyorum şu anda. Ne oldu da birden böyle oldu anlamadım. Bilgisayara format attım, en yeni sürücüleri kurdum ancak sorun yine aynı. İlk defa böyle bir problem yaşıyorum, sessiz ve iyi bir soğutmaya sahip olsun diye Gaming X aldık ama şu anda tam tersi oldu. Ne yapmamı önerirsiniz? Kartın bu sıcaklıkta çalışması hiç normal değil.

- Kasanın içi temizlendi.
- Ekran kartının fanı temizlendi.
- Format atıldı, en güncel Windows ve sürücüleri kuruldu.
- Mevcut en güncel NVIDIA sürücüsü kuruldu.

►Sistem Özellikleri ◄
CPU:
Intel® Core™ i7-8700 İşlemci (12M Önbellek, 4,20 GHz)
CPU Soğutucusu: Noctua NH-L9x65 65 mm Premium Low-Profile
GPU: MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB GDDR6 192Bit Nvidia DX12
MOBO: Asrock H310M-ITX/ac Intel 300 Series 2666MHz DDR4 Socket 1151 Mini-ITX
RAM1: Kingston DDR4 8GB HyperX Fury Black 2400MHz (HX424C15FB2/8)
RAM2: Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4
Total RAM: 24GB 2666MHz DDR4 CL16 (Dual Channel)
SSD: Crucial BX500 CT480BX500SSD1 3D Nand 2.5" 480 GB SATA 3
m.2 SSD: Intel 660P 1TB 1800MB-1800MB/s NVMe M.2 QLC
HDD1: HGST HTS721010A9E630 2,5" 1 TB, Nero, 7200 RPM
HDD2: Seagate 3.5" 8 TB Barracuda SATA 3.0 5400 RPM
PSU: Corsair SF450 450W Gold Modular SFX (PWR450CORSF00001)
Kasa: SilverStone RVZ02 Small Form Factor (SFF) SST-RVZ02B
Monitör: PORPOISE 17.3" 1080p HDR Portable Monitor

1605090262152.png

Son düzenleme:
Kartı ilk aldığımda yükte maksimum 70-75 derecede çalışıyordu ki bu da normal sayılabilecek değerler, hem de sessizdi. Şimdiyse yükteyken sıcaklık 85-86 dereceye vuruyor ve fan hızını otomatik olarak %88'e veya %100'e alıyor kasadan o kadar çok ses geliyor ki kulaklık bile gürültüyü engelleyemiyor aşırı rahatsız oluyorum şu anda. Ne oldu da birden böyle oldu anlamadım. Bilgisayara format attım, en yeni sürücüleri kurdum ancak sorun yine aynı. İlk defa böyle bir problem yaşıyorum, sessiz ve iyi bir soğutmaya sahip olsun diye Gaming X aldık ama şu anda tam tersi oldu. Ne yapmamı önerirsiniz? Kartın bu sıcaklıkta çalışması hiç normal değil.

- Kasanın içi temizlendi.
- Ekran kartının fanı temizlendi.
- Format atıldı, en güncel Windows ve sürücüleri kuruldu.
- Mevcut en güncel NVIDIA sürücüsü kuruldu.

►Sistem Özellikleri ◄
CPU:
Intel® Core™ i7-8700 İşlemci (12M Önbellek, 4,20 GHz)
CPU Soğutucusu: Noctua NH-L9x65 65 mm Premium Low-Profile
GPU: MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB GDDR6 192Bit Nvidia DX12
MOBO: Asrock H310M-ITX/ac Intel 300 Series 2666MHz DDR4 Socket 1151 Mini-ITX
RAM1: Kingston DDR4 8GB HyperX Fury Black 2400MHz (HX424C15FB2/8)
RAM2: Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4
Total RAM: 24GB 2666MHz DDR4 CL16 (Dual Channel)
SSD: Crucial BX500 CT480BX500SSD1 3D Nand 2.5" 480 GB SATA 3
m.2 SSD: Intel 660P 1TB 1800MB-1800MB/s NVMe M.2 QLC
HDD1: HGST HTS721010A9E630 2,5" 1 TB, Nero, 7200 RPM
HDD2: Seagate 3.5" 8 TB Barracuda SATA 3.0 5400 RPM
PSU: Corsair SF450 450W Gold Modular SFX (PWR450CORSF00001)
Kasa: SilverStone RVZ02 Small Form Factor (SFF) SST-RVZ02B
Monitör: PORPOISE 17.3" 1080p HDR Portable Monitor

Alıntıyı görüntüle
Sıcaklık limitini 75 yaparmısınız?

Garantiye yolla bence

Kasanız çok ilginç. Hava akışı hakkında pek yorum yapamadım ama ondan kaynaklanıyor olabilir. Tam anlayamadım resimlerden ama çok küçük ve kapalı bir kasa gibi geldi bana ondan kaynaklanıyor olabilir yan tarafta ızgara var ama ızgaralarda fan yok

Sıcaklık limitini 75 yaparmısınız?
Sadece sıcaklık limitini 75 yaparsam bir değişiklik olmuyor ancak güç limitiyle birlikte azaltırsam sıcaklık koyduğum limite düştü. Ancak kartın güç çekimi de azaldığından performans kaybı olması muhtemel. Normal gücünde normal sıcaklıkta olması lazım.
Garantiye yolla bence
Düşünüyorum ama emin değilim, bir ay ekran kartından uzak kalmak da istemiyorum. Bir çözümü olmalı bence.
Kasanız çok ilginç. Hava akışı hakkında pek yorum yapamadım ama ondan kaynaklanıyor olabilir. Tam anlayamadım resimlerden ama çok küçük ve kapalı bir kasa gibi geldi bana ondan kaynaklanıyor olabilir yan tarafta ızgara var ama ızgaralarda fan yok
Kasa ile alakalı bir durum değil üstte onu açıkladım. MSI Gaming X modeli mATX ve ATX kasalarda ortalama 65 derece çalışıyor. Benim kasamdaysa ITX olduğu için 70-75 derecelerde çalışıyordu hem de sessizdi. Ancak şimdi hem 85-86 derecede çalışıyor hem de fanlar %88 ve %100'de olduğu için aşırı yüksek bir fan sesi çıkıyor ve kulaklığım bile bu rahatsız edici yüksek fan sesini engelleyemiyor. Bir şeyler yanlış ama ne onu çözemedim.

Sadece sıcaklık limitini 75 yaparsam bir değişiklik olmuyor ancak güç limitiyle birlikte azaltırsam sıcaklık koyduğum limite düştü. Ancak kartın güç çekimi de azaldığından performans kaybı olması muhtemel. Normal gücünde normal sıcaklıkta olması lazım.

Düşünüyorum ama emin değilim, bir ay ekran kartından uzak kalmak da istemiyorum. Bir çözümü olmalı bence.

Kasa ile alakalı bir durum değil üstte onu açıkladım. MSI Gaming X modeli mATX ve ATX kasalarda ortalama 65 derece çalışıyor. Benim kasamdaysa ITX olduğu için 70-75 derecelerde çalışıyordu hem de sessizdi. Ancak şimdi hem 85-86 derecede çalışıyor hem de fanlar %88 ve %100'de olduğu için aşırı yüksek bir fan sesi çıkıyor ve kulaklığım bile bu rahatsız edici yüksek fan sesini engelleyemiyor. Bir şeyler yanlış ama ne onu çözemedim.
o kartın okadar yüksek derecelere çıkması normal değil sogutması saglam olan bir kart malesef bir süre ayrı kalıcaksınız inno3d nin 1660S kartı bile OC ile 76 dereceyi geçmiyor

kasanız büyük etken havada bir kasaya sahip değiltisiniz ti modeller ısınmalarıyla zaten meşhur modeller takin kasa havadar olmayında rog strix gaming x trio aorus bile alsanız ne yazık ki normal üstü sıcakları görürsünüz

kasanız büyük etken havada bir kasaya sahip değiltisiniz ti modeller ısınmalarıyla zaten meşhur modeller takin kasa havadar olmayında rog strix gaming x trio aorus bile alsanız ne yazık ki normal üstü sıcakları görürsünüz
Papağan gibi bazı şeyleri tekrar etmekten pek haz etmesem de siz de konuyu okumadan, sadece başlığa bakıp yorum yapmayı seviyorsunuz. Senin kasada 65 derece çalışacak bir kart bu, benim kasada ise 70-75 derecede çalışması gereken bir kart. Bir yıldır zaten bu şekilde kullanıyordum. Son bir aydır sıcaklık 85 derece ve TAM FAN HIZINDA bu sıcaklıkta. Anormal bir durum, sıcaklığı geçtim çok rahatsız edici bir gürültü var.

Öyle limitleyince thermal shutdown veriyordu ben yaptığımda. Termal macununuzu yenileyin.
Bende termal shutdown vermedi, limit ayarlanabiliyor. MSI'ın kartı ne de olsa, Afterburner ile sorunsuz çalışması beklenen bir şey. İşlemcinin termal macunu yenilendi ama ekran kartından bahsediyorsan içi hiç açılmadı, garantisi devam ediyor daha 1 yıl oldu alalı kartı

Aynı kartı kullanıyoruz bende sıcaklık 70 i geçmiyor kartın devamlı 1920mhz te sanırım...?

msi afterburner ayarları bendeki gibi olsun voltaj takibini aç bakalım nedir ne değildir!
Ekran Alıntısı.png

Aynı kartı kullanıyoruz bende sıcaklık 70 i geçmiyor kartın devamlı 1920mhz te sanırım...?

msi afterburner ayarları bendeki gibi olsun voltaj takibini aç bakalım nedir ne değildir!Alıntıyı görüntüle
Ana konudaki screenshot'ta AC Odyssey 1080p Yüksek ayarlarda açıktı. Boştaki değerler bu şekilde: (Voltaj takibini de sen dediğin için açtım, şimdi ne yapacağım?)
1605092047140.png

Papağan gibi bazı şeyleri tekrar etmekten pek haz etmesem de siz de konuyu okumadan, sadece başlığa bakıp yorum yapmayı seviyorsunuz. Senin kasada 65 derece çalışacak bir kart bu, benim kasada ise 70-75 derecede çalışması gereken bir kart. Bir yıldır zaten bu şekilde kullanıyordum. Son bir aydır sıcaklık 85 derece ve TAM FAN HIZINDA bu sıcaklıkta. Anormal bir durum, sıcaklığı geçtim çok rahatsız edici bir gürültü var.

Bende termal shutdown vermedi, limit ayarlanabiliyor. MSI'ın kartı ne de olsa, Afterburner ile sorunsuz çalışması beklenen bir şey. İşlemcinin termal macunu yenilendi ama ekran kartından bahsediyorsan içi hiç açılmadı, garantisi devam ediyor daha 1 yıl oldu alalı kartı
Ekran kartının termal macununu değiştirmenizden bahsediyorum. Arctic MX-4 alabilirsiniz.

Ekran kartının termal macununu değiştirmenizden bahsediyorum. Arctic MX-4 alabilirsiniz.
Arctic MX-4 2019 Edition bende bulunuyor fakat dediğim gibi CPU üzerine uyguladım. Ekran kartının garantisini bozmamak için içini açmadım. Zaten 1 yıllık bir kart, bu kadar kısa sürede termal macununda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Yanlış mıyım?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,351
Üyeler
184,773
Son üye
Emir_Han629
Geri