Temizledikten sonra ctrl tuşları basmıyor

Reaksiyon skoru
1,783
Klavyem g103 bugün detaylı bir temizlik yapmak istedim bütün tuşları çıkardım yıkadım kurutum tuşların arkasındaki toz,kıl vs. şeyleride temizledim bütün tuşlar çalışıyor ama 2 tane ctrl tuşu basılmıyor çalışıyor ama basınca takılı kalıyor anca 2 parmağımla tuşu çıkarmaya çalışınca eski haline dönüyor tekrar basınca yine takılı kalıyor sizce sorunu ne diğer tuşlarda yok böyle bir sorun ?

Plastik tuşun klavyedeki harf click'ine değen küçük boşluğa wd40 veya silikon sprey tarzı bir şey sıkabilirsiniz.

Bozmaz demi yani klavyeyi wd40 var elimde ama bozar diye bir korkum var
Tuşları yıkamak daha tehlikeli sayılır,ctrl tuşu çalışmıyor diye belirtmişsiniz hocam.Olmazsa tuşu çıkarın eğer mekanikse switche basmayı deneyin elinizle.Bu sorun oluyor mu diye bakın.Ayrıca bozulur korkunuz varsa,sıkmayın.Başka yöntemleri deneyin.Ben tuşta olsa yıkanmasını tavsiye etmiyorum.Süpürgenin orta ayarında,sarı saplı boya fırçası ile tuşların hepsini çıkartıp klavyeyi öyle temizlemeyi daha doğru buluyorum.

Tuşları yıkamak daha tehlikeli sayılır,ctrl tuşu çalışmıyor diye belirtmişsiniz hocam.Olmazsa tuşu çıkarın eğer mekanikse switche basmayı deneyin elinizle.Bu sorun oluyor mu diye bakın.Ayrıca bozulur korkunuz varsa,sıkmayın.Başka yöntemleri deneyin.Ben tuşta olsa yıkanmasını tavsiye etmiyorum.Süpürgenin orta ayarında,sarı saplı boya fırçası ile tuşların hepsini çıkartıp klavyeyi öyle temizlemeyi daha doğru buluyorum.
Ctrl tuşu çalışıyor mesela ctrt+a yapınca çalışıyor sıkıntı basıyorum içine gömülüyor mesela normal tuş gibi bir daha üste çıkmıyor bir kere basılınca gömülüyor klavyede membran rgb filanda yok tuşların hepside kuruydu yani tektek baktım kuruladım hepsini.

Ctrl tuşu çalışıyor mesela ctrt+a yapınca çalışıyor sıkıntı basıyorum içine gömülüyor mesela normal tuş gibi bir daha üste çıkmıyor bir kere basılınca gömülüyor klavyede membran RGB filanda yok tuşların hepside kuruydu yani tektek baktım kuruladım hepsini.
O dediğim spreyler çözebilir,ama bozulur mu bozulmaz mı o kadarını bilemiyorum hocam maalesef

Ctrl,Enter,Space,Backspace gibi tuşların altında bir demir oluyor o uzun demiri yuvaya iyi oturtmadıysan tuş basılı bir şekilde kalır kendi kendine geri yükselmez buna dikkat ettin mi

Ctrl,Enter,Space,Backspace gibi tuşların altında bir demir oluyor o uzun demiri yuvaya iyi oturtmadıysan tuş basılı bir şekilde kalır kendi kendine geri yükselmez buna dikkat ettin mi
Ctrl nin altında yoktu zaten takılcak çıkıntı bile göremiyorum hocam.

hocam bendede g103 var sen dedikten sonra çıkartım crtlyi bir bakayım diye klavyeye bir şeyler oldu şimdi
mesela a ya basılı tuttuğum zaman basmıyor arka arkaya en fazla 1 tane harf silebiliyorum 2. yi silmek için başka bir tuşa basmam gerekiyor

hocam bendede g103 var sen dedikten sonra çıkartım crtlyi bir bakayım diye klavyeye bir şeyler oldu şimdi
mesela a ya basılı tuttuğum zaman basmıyor arka arkaya en fazla 1 tane harf silebiliyorum 2. yi silmek için başka bir tuşa basmam gerekiyor
Hayde cidden mi :D

düzeldi şimdi hocam yeniden başlattım bilgisayarı
İyi o zaman bende gidip yeni ctrl tuşu bulayım bari ikide bir bazen kendi basılı kalıyor keşke temizlemeseydim klavyeyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,481
Üyeler
187,517
Son üye
Volkarizma
Geri