AMERİKADAN GELEN KARGO

65 dolarlık kulaklıktan %40 vergi alırlar, doğru. 26 dolar vergi ödeyeceksin ürün için. Aldığın fiyata bakması lazım, internet fiyatına değil. Burada ürüne bakan gümrük memuru da çok önemli, bazen böyle saçma olaylar olabiliyor.
Şansımıza kaldı yani..

Bilmiyorum ya %40 vergiyle ürün oluyor 650 lira türkiye fiyatı 1500 lira..
%40'lık kısmı doğrudur ama internet fiyatına göre vergilendirmek tamamen uydurma.
Mesela senin aldığın kulaklığı ben internette 10.000 TL'ye satsam buna göre mi vergi kesecek. Saçmalık!

Bilmiyorum ya %40 vergiyle ürün oluyor 650 lira türkiye fiyatı 1500 lira..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üstünde ötv + kdv ödüyor musun peki?
%20 ÖTV, %20 gümrük vergisi ödüyorsun. Sorun çıkma olasılığı çok az, ben de bu ay PS5 getiriyorum Türkiye fiyatından bayağı düşük bir miktara. İkimiz de sorun yaşamayız umarım.

%20 ÖTV, %20 gümrük vergisi ödüyorsun. Sorun çıkma olasılığı çok az, ben de bu ay PS5 getiriyorum Türkiye fiyatından bayağı düşük bir miktara. İkimiz de sorun yaşamayız umarım.
%40 gümrük %20 ötv mi ödeyeceğim 65 dolarlık ürüne..

Ötv ürünün kendi fiyatından mı hesaplanyıor yoksa %40 gümrük üstüne mi

%40'lık kısmı doğrudur ama internet fiyatına göre vergilendirmek tamamen uydurma.
Mesela senin aldığın kulaklığı ben internette 10.000 TL'ye satsam buna göre mi vergi kesecek. Saçmalık!
Haklısınız ama korkmuyor değilim..

%40 gümrük %20 ötv mi ödeyeceğim 65 dolarlık ürüne..
Hocam bir daha okuyun isterseniz yazdığımı, %20 ÖTV, %20 gümrük vergisi olmak üzere toplamda %40 vergi ödeyeceksiniz gümrükte. 26 dolar yapıyor bu miktar. Türkiye fiyatından çok daha düşük.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,043
Üyeler
186,984
Son üye
Yeni Zelanda
Geri