Güçlü Pc Düşük Fps

Kromss

80+
Reaksiyon skoru
39
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 İşlemci
Gigabyte B450M S2H Soket AM4 DDR4 Gaming Anakart
2 x Adata XPG Gammix D10 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Kırmızı Gaming Ram
Zotac Gaming GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kart
ı Adata XPG SX6000 Pro 256GB M.2 SSD
Disk 500gb hdd
bilgisayar özelliklerim bunlar ve gta5 maks ayarlarda 180fps alırken esc ye bastığım anda fps 10 a düşüyor ve oyun takılıyor bazı oyunlarda almam gerekenden daha düşük fps aldığıım düşünüyorum monitörüm 1360x768 olduğundan dolayı darboğaz oluyor olabilirmi ?
battle field 1 de youtubeden testlerini izliyorum millet 1080p maksta 130+fps alıyor ben 1360x768 de 70-100fps alıyorum

MSI Afterburner programı yardımıyla ekran kartı ve işlemci kullanım yüzdelerine bir bak, oyun içerisinde darboğaz oluyor mu ancak o şekilde anlarız.
Tahminimce oluyordur ancak emin olalım.

Yüksek ayarlarda çoğu oyunu oynar driverlar güncel mi

MSI Afterburner programı yardımıyla ekran kartı ve işlemci kullanım yüzdelerine bir bak, oyun içerisinde darboğaz oluyor mu ancak o şekilde anlarız.
Tahminimce oluyordur ancak emin olalım.
ekran kartı kullanımı %98 iken işlemci kullanımı %40-50 gibi bişey oluyor

Temizce format at driverlerını manuel kur program kullanma güncellemeleri yap arka plandakileri kapat (program kullanma)

O zaman sorun darboğaz ile ilgili değil. Sürücülerin güncel mi, güncel ise nasıl güncelledin ?
Geforce experience den güncelledim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Temizce format at driverlerını manuel kur program kullanma güncellemeleri yap arka plandakileri kapat (program kullanma)
ben 1 tane driver kurdum zaten oda sadece ekran kartınınkini onuda manuel kurdum başka driver kurulucak göremedim bios u falan güncellemedim

Eğer sistemin Windows 10 64 bit ise şu sürücüyü yükleyebilirsin. Sorunu çözebilir.
1587470186347.webp

bu bende yüklü aslında silip tekrar yükliyimmi ? ve silip tekrar yükliceksem nasıl yapıcağımıda yazarsanız sevinirim .

Bide minecraft ray tracing bende yanlış işleniyor galiba bakarmısınız bi
Adsız.webp

1587470993093.webp

Son düzenleme:
bi format at derim temiz sorunun çözülür.
bilgisayar daha 2 aylık yeni format atıldı gibi yani bilgilerimi yedeklemem format atmaktan daha uzun sürücek uğraşmak istemiyordum ama galiba atıcam artık sorun çözülürse yazıcam.

bencede bi format at temiz olur

Geri