Çözüldü✓ Kasadan Gelen Ses Normal mi?

Hayır onlarla alakalı değil.
Ses ekran kartından geliyor heralde.
Ama bu bozuk demek değil.
Alınan parçaların %20 sinde çıkıyor.
Eğer coil whine ise dert etmenize gerek yok.
Hocam nerden montajladım derken nerden aldın anlamında sormuştum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

monitörde ölü piksel var zaten monitör için bir iade talebi açtım ama kasayı da mı göndereyim?
Bi gönder hocam bi baksınlar

Hayır onlarla alakalı değil.
Ses ekran kartından geliyor heralde.
Ama bu bozuk demek değil.
Alınan parçaların %20 sinde çıkıyor.
Eğer coil whine ise dert etmenize gerek yok.
coil whine tam anlamıyla ne demek hocam ve dert etmeme nasıl gerek yok yanlış anlamayın bilgim yok bu konularda yani bir sorun yaratmaz mı? bir şeye zarar v.s. vermesin?

Linkini bıraktığım videodaki ses arkadaşlar bu ses normal mi, işlemci fanından geliyor kulağımı yaklaştırınca, sistemim da-4 şu an sistem boşta fakat oyunda da bu şekilde bir sorun var mı acaba? Ben sistem geldiğinde işlemci fanını kontrol etmiştim montajı güzeldi kıpırdamıyordu.

video link:

Edit: youtube kaliteyi bozmuş kusura bakmayın.
İşlemci fanını bir kereliğine mahsus elinle durdur. Ses kesilirse sıkıntı ordadır, ses kesilmediyse ekran kartından geliyor olabilir. Coil Whine gibi.

coil whine tam anlamıyla ne demek hocam ve dert etmeme nasıl gerek yok yanlış anlamayın bilgim yok bu konularda yani bir sorun yaratmaz mı? bir şeye zarar v.s. vermesin?
Sistem zorlandığında ekran kartındaki bobinlerden ıslığa benzer bir ses gelir.
Dert edilecek bir şey değil coil whine ise.
Ama çok rahatsız ettiyse yolla gitsin.

@kaplanharun hocam ekran kartıyla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü boşta ekran kartı fanları dönmüyor onla alakalı mıdır bilmiyorum ama boşta da bu ses var.

İşlemci fanını bir kereliğine mahsus elinle durdur. Ses kesilirse sıkıntı ordadır, ses kesilmediyse ekran kartından geliyor olabilir. Coil Whine gibi.
elimle nasıl durdurabilirim hocam elektrik alırken bir sıkıntı çıkmasın sonra elimi kapıp götürmesin (!) :D

Durdururken fanın ortasına hafifçe baskı uygula baş parmağın ile. Sakın fan yapraklarına dokunma.
böyle yapıyorum hocam o zaman fan yapraklarıına dokunmak fazla akıllıca bir fikir değil cünkü

Geri