ryzen 5 3600 overclock

M.U.M

80+
Reaksiyon skoru
94
Sogutucu: Hyper 212 Black Edition, oda sicakligi: 23 derece
Stok hizlarda CPU fani ve kasa fanlari %100'de iken Cinebench R23 multi Core testi yaptim. Sonuc: Max 74 derece ve 9232 puan.
4.3 GHz 1.3v Cinebench R23 testinde (kasa fanlari otomatikte ve CPU fan %100'de) aldigim sonuc: Max 79 derece ve 9621 puan.
Ayni testi ayni kosullarda 4.3 GHz 1.25V ve 4.3 GHz 1.2v frekanslarinda tekrarladim sonuc:
1.25V: Max 73 derece ve 9884 puan
1.2v: Max 68 derece ve 9891 puan.
Su anda da 4.3 GHz 1.2v olarak kullaniyorum islemcimi. Dusunceleriniz neler, sizce degerler sicakliklar nasil?

Sıcaklık değerleri gayet güzel 4.4 GHz denedinmi sonuçları merak ettim o soğutucu bende olsa 4.4 yapardım muhtemelen yine 75'ler de takılır.

Sıcaklık değerleri gayet güzel 4.4 GHz denedinmi sonuçları merak ettim o soğutucu bende olsa 4.4 yapardım muhtemelen yine 75'ler de takılır.
hocam stok sogutucu ile kullanirken stok hizlarda 98 derece gormustum, islemci silikonumun katitesiz oldugunu dusundum ancak sanirim sorun stok sogutucudaymis. 4.4 ghz denemelerine kac volt ile baslayayim sizce?

hocam stok sogutucu ile kullanirken stok hizlarda 98 derece gormustum, islemci silikonumun katitesiz oldugunu dusundum ancak sanirim sorun stok sogutucudaymis. 4.4 ghz denemelerine kac volt ile baslayayim sizce?
ctr testi yaptın mı sonuç neydi ona göre söyleyeyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim işlemci golden sample çok zorlamadan 4.4 ghz yi 1.3v ile görmüştüm muhtemelen altını da görürdü ama zamanım yoktu

ctr testi yaptın mı sonuç neydi ona göre söyleyeyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim işlemci golden sample çok zorlamadan 4.4 ghz yi 1.3v ile görmüştüm muhtemelen altını da görürdü ama zamanım yoktu
ctr testi nedir?

4.4 GHz 1.25v aida64'te max 83 derece, cinebench r23'te;
multi core puani: 10157 puan (max 74 derece)
single core: 1309 puan

Geri