Çözüldü✓ İşlemci anakart uyumu

Baranars

80+
Reaksiyon skoru
0
Öncelikle selamün aleyküm ben bu video daki parcalari toplamak istiyorum
ama kendi işlemcim olduğu için işlemciye para vermek istemiyorum bütçeden dolayı benim işlemcim eski bi islemci markası: intel pentium e6800 (2M Önbellek, 3.33 GHz, 1066 FSB) ve video daki anakart: Asus Prime A320M-K acaba bir sıkıntı olurmu çalışırmı şimdiden teşekkürler.

çalışmaz intel işlemci ile amd anakart uyumlu değildir

ama kendi işlemcim olduğu için işlemciye para vermek istemiyorum bütçeden dolayı benim işlemcim eski bi islemci markası: intel pentium e6800 (2M Önbellek, 3.33 GHz, 1066 FSB) ve video daki anakart: Asus Prime A320M-K acaba bir sıkıntı olurmu çalışırmı şimdiden teşekkürler.
Çalışmaz intel ile amd anakartları farkılıdır.Birde AMD ve İntel'in de kendi aralarında uyumları değişiyor.Mesela eski bir işlemciyi Yeni bir ekran kartına takamazsın pinleri farklı oluyor.Pinleri aynı olması lazım yani.Pinlerin kaç olduğu da internette yazar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çalışmaz intel ile amd anakartları farkılıdır.Birde AMD ve İntel'in de kendi aralarında uyumları değişiyor.Mesela eski bir işlemciyi Yeni bir ekran kartına takamazsın pinleri farklı oluyor.Pinleri aynı olması lazım yani.Pinlerin kaç olduğu da internette yazar.
Pardon yanlış yazmışım yeni bir işlemciyi eski bir anakarta takamazsın diyecektim.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pardon yanlış yazmışım yeni bir işlemciyi eski bir anakarta takamazsın diyecektim.
Hem işlemcimle hemde videodaki ekran kartıyla uyumlu bir anakart nasıl bulabilirim yada bildiğin varmıdır teşekkürler

Pentium serisi işlemci kullanmak yerine işlemciyi yenilemek daha iyi bir tercih olur

O işlemci 1050'ye yetmeyebilir Aliexpress'ten Xeon x3440 alıp ona uyumlu güzel bir anakartla çıtır bir overclock yaparsan tadından yenmez.

Ayn monitör olmadığı için kasanın içinden bakmam gerekti ama en iyisi galiba biraz daha para toplayıp videodaki bütün parçaları almak çok teşekkür ederim

Ayn monitör olmadığı için kasanın içinden bakmam gerekti ama en iyisi galiba biraz daha para toplayıp videodaki bütün parçaları almak çok teşekkür ederim
Aynen öyle dostum.Ama şuan fiyatlar değişmiş olabilir zaten Abdullah abi 2.el topluyor iyi takip edersen ekran kartını biraz daha iyi seçebilirsin.

Geri