Yardım Mavi ekran alıyorum

ckmrsn

80+
Reaksiyon skoru
67
Merhaba arkadaşlar sistemim şu şekilde elime yeni ulaştı ;
Ryzen 5 2600
Gigabyte b450m s2h
Corsair venegence rgb pro 8x2
Xigmatek x power 600w 80plus
wd 1tb hdd
Asus dual rtx 2070 evo

Başlıkta da belirttiğim gibi ramleri 2133 mhz den xmp açarak biosdan profile 1 e getiriyorum başka profil yada seçenek yok auto seçeneğiyle 3200 mhz e getiriyor auto seçeneğinide değiştiremiyorum başka seçenek yok
pc açtıktan sonra dc açıp arkadaşlarımla konusmaya başlıyorum tak diye mavi ekran yiyorum 2133 e çektim öyle kullanıyorum şuanda bi problem yok gibi yardımcı olabilecek var mıdır ?

Ryzen 5 2600
Gigabyte b450m s2h
wd 1tb hdd
Asus dual rtx 2070 evo

Başlıkta da belirttiğim gibi ramleri 2133 mhz den xmp açarak biosdan profile 1 e getiriyorum başka profil yada seçenek yok auto seçeneğiyle 3200 mhz e getiriyor auto seçeneğinide değiştiremiyorum başka seçenek yok
PC açtıktan sonra dc açıp arkadaşlarımla konusmaya başlıyorum tak diye mavi ekran yiyorum 2133 e çektim öyle kullanıyorum şuanda bi problem yok gibi yardımcı olabilecek var mıdır ?
Bios ayarlarını DEFAULD olarak sıfırlayıp denediniz mi. Başka ayarlamalar yapıldı ise bu hızı otomatik kullanmasını engelliyor olabilir

klavyenizin + ve - tuşlarıyla mhz değerini arttırabilir veya düşürebilirsiniz format sonrası bende mavi ekran alıyordum sorunu şu şekilde çözdüm önce bios a girdim bir yerde sistemimde bulunan hdd ssd dvd rom gibi şeyler gözüküyordu en başa yani ilk sıraya win10 boot manager i seçtim 2. sıraya ssd 3.sıraya ise hdd mi seçtim ve f10 basıp kaydedip çıktım o günden bu güne kadar mavi ekran hatası almadım

Ryzen 5 2600
Gigabyte b450m s2h
wd 1tb hdd
Asus dual rtx 2070 evo

PC açtıktan sonra dc açıp arkadaşlarımla konusmaya başlıyorum tak diye mavi ekran yiyorum 2133 e çektim öyle kullanıyorum şuanda bi problem yok gibi yardımcı olabilecek var mıdır ?
Vay gelmiş hayırlı olsun

Bios ayarlarını DEFAULD olarak sıfırlayıp denediniz mi. Başka ayarlamalar yapıldı ise bu hızı otomatik kullanmasını engelliyor olabilir
bunu denemedim deneyceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vay gelmiş hayırlı olsun
eyvallah kanka
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

klavyenizin + ve - tuşlarıyla mhz değerini arttırabilir veya düşürebilirsiniz format sonrası bende mavi ekran alıyordum sorunu şu şekilde çözdüm önce bios a girdim bir yerde sistemimde bulunan HDD SSD dvd rom gibi şeyler gözüküyordu en başa yani ilk sıraya win10 boot manager i seçtim 2. sıraya SSD 3.sıraya ise HDD mi seçtim ve f10 basıp kaydedip çıktım o günden bu güne kadar mavi ekran hatası almadım
bunu da deniyeceğim kanka bakalım biosdan mhz arttırma olayına pek alışık olmadığım için bilmiyorum

Geri