HDD Hakkında Bilgiler

Scaredy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
240
Selamlar, HDD almayı planlıyorum fakat HDD de Sata nın 3.0 veya 2.0 olması veya RPM sayısının değişmesi veya 32-64 MB arası değişmesi neyi değiştirir bilgi edinmek istiyorum. Güzelce Açıklayabilir misiniz?

Ayrıca 500GB HDD önerileriniz varsa Güzel olur (170 TL Civarı TRENDYOL dan olmazsa sevinirim)

Selamlar, HDD almayı planlıyorum fakat HDD de Sata nın 3.0 veya 2.0 olması veya RPM sayısının değişmesi veya 32-64 MB arası değişmesi neyi değiştirir bilgi edinmek istiyorum. Güzelce Açıklayabilir misiniz?

Ayrıca 500GB HDD önerileriniz varsa Güzel olur (170 TL Civarı TRENDYOL dan olmazsa sevinirim)
sata 2,0 300mb/s nin üstüne çıkamıyor sata 3 ise en fazla 600mb/s hıza çıkabiliyor zaten şuan sizin alacağınız en iyi hdd bile en fazla 300mb/s hıza ulaşabiliyor o yüzden sata neslinin şuanlık çok bir önemi yok (sata 1 değilse) rpm ise içindeki plakların dakikada attığı tur sayısını belirtiyor 7200rpm olursa daha iyi olur (laptopların çoğunda 5400rpm oluyor 2,5 ınç hdd lerde) 32-64 mb ile belirttiğiniz önebellek yani geçici verilerin depolandığı alandır ne kadar çoksa o kadar iyidir şuanlık bir hdd tavsiyem yok ama detaylı bilgi istiyorsan linkte daha detaylı bir açıklaması var

Sata 3.0 2.0 a göre çok daha hızlı veri akışı yapar eğerki hdd alıcak olursan sata 3.0 7200rpm al

sata 2,0 300mb/s nin üstüne çıkamıyor sata 3 ise en fazla 600mb/s hıza çıkabiliyor zaten şuan sizin alacağınız en iyi HDD bile en fazla 300mb/s hıza ulaşabiliyor o yüzden sata neslinin şuanlık çok bir önemi yok (sata 1 değilse) rpm ise içindeki plakların dakikada attığı tur sayısını belirtiyor 7200rpm olursa daha iyi olur (laptopların çoğunda 5400rpm oluyor 2,5 ınç HDD lerde) 32-64 mb ile belirttiğiniz önebellek yani geçici verilerin depolandığı alandır ne kadar çoksa o kadar iyidir şuanlık bir HDD tavsiyem yok ama detaylı bilgi istiyorsan linkte daha detaylı bir açıklaması var
öneri olarak
örnek olsun diye en ucuz sitelerden iyi markaları seçtim bu marka ve modellerin başka sitelerden alabilirsin

Geri