Hangi paneli tercih etmeliyim?

Yusuf_Yuşâ

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,128
Arkadaşlar 144hz monitör almaya karar verdim ancak hangi paneli alacağım konusunda kararsızım.
- Her gün 2-3 saat CS:GO oynarım.
- Dizi ve film hiç ama hiç izlemem.
- Arada bir Fortnite, Pubg tarzı oyunlar da oynarım.
- Bunlar haricinde yapacağım başka bir şey de forumda takılmak.

Sizce hangi paneli tercih etmeliyim?

Tn Panel oyun için en iyi panel diye sunuluyor Tepkimeler yüzünden Ama ben olsam Va Panel alırım tavsiyem Va panelden yana olurdu Tn panelin Renk kamutu kötü Va panele göre

Tn Panel oyun için en iyi panel diye sunuluyor Tepkimeler yüzünden Ama ben olsam Va Panel alırım tavsiyem Va panelden yana olurdu Tn panelin Renk kamutu kötü Va panele göre
Kendim de şuan VA panel olan GW2270H modelini kullanıyorum ve gayet memnunum. Benim için en uygunu sizin de dediğiniz gibi VA panel gibi duruyor ancak ben daha çok düz ekran istiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kendim de şuan VA panel olan GW2270H modelini kullanıyorum ve gayet memnunum. Benim için en uygunu sizin de dediğiniz gibi VA panel gibi duruyor ancak ben daha çok düz ekran istiyorum.
VA panel ve Flat olan bir model de yok ne yazık ki.

Renk kalitesi, görüş açısı ve canlı, zengin ve gerçek görüntü istiyorsan IPS al keyfine bak.

Sadece competitive tarzı oyunlar oynuyorsunuz anladığım kadarıyla. TN paneller en hızlı gecikme süreleri sahip panellerdir. Ama son çıkan bazı nano IPS fast IPS paneller TN panelleri aratmayacak düzeyde. Hem TN kadar hızlı hem de günlük kullanım için daha geniş renk gamut oranı isterseniz (fast IPS) nano ıps panellere bakabilirsiniz ama şu anda sayılı modeller var bu konuda.

Sadece competitive tarzı oyunlar oynuyorsunuz anladığım kadarıyla. TN paneller en hızlı gecikme süreleri sahip panellerdir. Ama son çıkan bazı nano IPS fast IPS paneller TN panelleri aratmayacak düzeyde. Hem TN kadar hızlı hem de günlük kullanım için daha geniş renk gamut oranı isterseniz (fast IPS) nano ıps panellere bakabilirsiniz ama şu anda sayılı modeller var bu konuda.
AOC 24G2U modeli nasıldır peki?

Arkadaşlar 144hz monitör almaya karar verdim ancak hangi paneli alacağım konusunda kararsızım.
- Her gün 2-3 saat CS:GO oynarım.
- Dizi ve film hiç ama hiç izlemem.
- Arada bir Fortnite, PUBG tarzı oyunlar da oynarım.
- Bunlar haricinde yapacağım başka bir şey de forumda takılmak.

Sizce hangi paneli tercih etmeliyim?
VA yada IPS almalısın bence, artık IPS ekranlarda düşük tepki süresi sunuluyor

Geri