Uzun süreden sonra spora başlamak

priwchu

80+ Silver
Reaksiyon skoru
789
Herkese merhabalar.önceden taekwondoda miniklerde tam milli olma zamanında bıraktım.aradan 4 sene geçti,ve nedenini bilmedigim bir istekle tekrar başlamak istiyorum.ama eski formumdan eser yok.nasıl eski formuma hızlı bir şekilde dönerim?veya dönmem ne kadar süre alır?

Eski formuna geri dönmek için şu bildiğimiz ısınmadan bol bol yap ama başlardan sona doğru arttır

Konuyu takibe aldım bende futbolda aynı sorunu yaşadım tam formumdayken ameliyat oldum ve futbol hayatım bitti şuan 2 koşsam hemem dalağım şişiyor

Konuyu takibe aldım bende futbolda aynı sorunu yaşadım tam formumdayken ameliyat oldum ve futbol hayatım bitti şuan 2 koşsam hemem dalağım şişiyor
geçmiş olsun reis

Herkese merhabalar.önceden taekwondoda miniklerde tam milli olma zamanında bıraktım.aradan 4 sene geçti,ve nedenini bilmedigim bir istekle tekrar başlamak istiyorum.ama eski formumdan eser yok.nasıl eski formuma hızlı bir şekilde dönerim?veya dönmem ne kadar süre alır?
6 ayda dönersin biraz çaba ile az çaba ile 9 ay filan çabasız sade gidersen 1 yıl sürer herhalde ortalama rakamlar kendimden ortalama çıkardım her vücut değişir (çıkarımı yüzmeden yaptım)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6 ayda dönersin biraz çaba ile az çaba ile 9 ay filan çabasız sade gidersen 1 yıl sürer herhalde ortalama rakamlar kendimden ortalama çıkardım her vücut değişir (çıkarımı yüzmeden yaptım)
profesyonel düzeyden bahsediyorum

5 yıl önce kickboksa başladım.kickboksda milli sporcu oldum 2 yıl önce,sonra bıraktım balkan şampiyonası vs.
2 hafta önce bir heves geldi gittim.
ilk başta çok zor oluyor ama zor antremanlar ile vücudun,bünyen buna alışıyor.(BİRAZ UZUN SÜRER )
(hevessiz isen başlamana gerek bile yok zamanın boşsa gider. )

Arkadaşlar şundan korkuyorum,14 yaşıma geldim artık.tamam,ben kendimi en fazla 1 ayda toparlarım.ama bu yaştan sonra olur mu?

Arkadaşlar şundan korkuyorum,14 yaşıma geldim artık.tamam,ben kendimi en fazla 1 ayda toparlarım.ama bu yaştan sonra olur mu?
Neden olmasın?
Olur
Eğer her gün düzenli bir şekilde yaparsan olur

evet daha hızlı dönebilirsiniz eski halinize kas hafızası die bir şey var diğer insanlar 3 ayda o forma gelicekken sen 1 ayda gelebilirsin

Geri