Yardım Eski anakartım hakkında yardım.

LothbLoki

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
477
Arkadaşlar elimde G41 chipsetli bu anakart var;
G41T-M7-NDW-UNIT.JPG

Ben buna hdd min yanına ssd takmak istiyorum. (indirimden patriot 480gb alıcam eğer takabilirsin derseniz) Ama bu anakarta sata 3 ssd takabilirmiyim bilmiyorum.

Mavi olan yerde hdd takılı yanında ise cd okuyucum var, eğer ssd yi cd okuyucunun yerine takman gerek derseniz cd yi iptal edebilirim.
Screenshot_20210204-162503_WhatsApp.jpg

Ssd alırsam burdaki kablolardan güç verebilirmiyim, yeni kablo almam gerekir mi ssd için ya da ssd alınca kendi içinden kablosu çıkıyor mu?
20210204_160743.jpg

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• 20210204_160724.jpg
    20210204_160724.jpg
    4.1 MB · Hit: 39
BU anakartta 2 adet sata portu olduğu için ya HDD yi ya da Dvd Writer ı kullanamayacaksın. Seçim senin . SSD konusuna gelince sıkıntı yok her türlü kullanabilirsin. SSD , HDD gibi donanımların içinden Sata kablosu çıkmaz bu kablolar Anakart kutularından çıkar veya ayrı satılır.

CD-ROM günümüzde gereksiz. Onun yerine SSD takabilirsiniz. SATA2 portunuz bulunduğu için SSD'nin tam verimini alamazsınız onu öncelikle belirtelim. Kablolarınızı net göremediğim için bir şey diyemiyorum fakat HDD bağlantısı kullandığınız kabloların aynısından SSD içinde gerekli.

Muhtemelen Dvd yi devre dışı bırakacağın için DVD ye giden güç ve sata kablosunu kullanacaksın . Yeni bir kablo almana gerek yok.

Muhtemelen Dvd yi devre dışı bırakacağın için DVD ye giden güç ve sata kablosunu kullanacaksın . Yeni bir kablo almana gerek yok.
Peki dvd nin güç ve sata kablolarının ssd ye uymaması gibi bir durum yaşayabilirmiyim?

Masaütünde Sata kabloları ve sata güç kabloları , yuvaları standarttır. Değişmez.
Anladım hocam, o zaman bir indirim yakalayıp bir ssd alıyorum.
Şunuda sorayım ssd yi aldım, dvd yi söktüm diyelim bütün bağlantıları aynı yapıcam değil mi sadece dvd ye takılı olan kabloları ssd ye takıcam?

Anladım hocam, o zaman bir indirim yakalayıp bir ssd alıyorum.
Şunuda sorayım ssd yi aldım, dvd yi söktüm diyelim bütün bağlantıları aynı yapıcam değil mi sadece dvd ye takılı olan kabloları ssd ye takıcam?
aynen dvd den kabloları sökersin , alt tarafta bir boşluğa ssd yi montajlayıp kablolarını takarsın bu kadar. Dvd yi bilgisayardan söküp görüntüyü bozma :D

Geri