b450tomahawk alternatif

X.M.P. ayarı : O.C
Düzenlemesi de kolay. Sadece tık tık seçiyorsun.
Bunun bir de üst seviyesi var. Voltaj değerleri ile vs. uğraşıyorsun.
Ama onunla bu videoda yaptığımız işlem aynı değil.
Anakart 3600 destekliyor - RAM 3600 Mhz veriyor.
XMP üzerinden bunu devreye sokuyorsun sadece.
Teşekkürler ilgin için dostum :).

X.M.P. ayarı : O.C
Düzenlemesi de kolay. Sadece tık tık seçiyorsun.
Bunun bir de üst seviyesi var. Voltaj değerleri ile vs. uğraşıyorsun.
Ama onunla bu videoda yaptığımız işlem aynı değil.
Anakart 3600 destekliyor - RAM 3600 Mhz veriyor.
XMP üzerinden bunu devreye sokuyorsun sadece.
Hocam videodaki arkadaş ne yapmış anlayamadım. Ramleri 3000 mHz olduğu için mi ilk açtığında 3000 mHz yazıyor? Daha önceden ayar mı yapmış yani? Ayrıca 3600 mHz bir ram aldığımda xmp ayarını açtığımda otomatik olarak bende orası 3600 mHz e mi çıkıcak?

Sadece ona bakmıyoruz tabi ki. Fakat en önemli hususlardan biri de o. Şu an RAM frekansı hakkında konuşuyoruz sadece.
RAM frekansı taban değer yazılmış 3200 MHz (OC+) desteği var bu kadar basit.

Tomahawk Max modeline VRM bakımından pek bir rakibi yok bu bütçede mesela VRM bakımından daha uygun olarak B450M Pro4 modeli yaklaşıyor ama Tomahawk Max bir tık daha iyi.

Hocam videodaki arkadaş ne yapmış anlayamadım. Ramleri 3000 mHz olduğu için mi ilk açtığında 3000 mHz yazıyor? Daha önceden ayar mı yapmış yani? Ayrıca 3600 mHz bir RAM aldığımda xmp ayarını açtığımda otomatik olarak bende orası 3600 mHz e mi çıkıcak?
Videoyu çeken kişinin RAM'ler 3000 Mhz olduğu için, X.M.P. bölümünden Profile 1'i seçtiği zaman RAM'lerin frekansına geçiyor.
Tekrar Disabled yaptığı zaman RAM'ler anakartın stock hızına geçiyor. Anakart hızı 2133'ten başlıyor.
"Support for DDR4 3600(O.C.)/3466(O.C.)/2933/2667/2400/2133 MHz memory modules "

Aşağıdaki videoda da Auto yerine, kendisi ayarları değiştirerek farklı hızlara O.C yapıyor.,
X.M.P. değerini açıp hızı yükseltmek ile aşağıdaki videoda yapılan işlem aynı değil.

Videoyu çeken kişinin RAM'ler 3000 Mhz olduğu için, X.M.P. bölümünden Profile 1'i seçtiği zaman RAM'lerin frekansına geçiyor.
Tekrar Disabled yaptığı zaman RAM'ler anakartın stock hızına geçiyor. Anakart hızı 2133'ten başlıyor.
"Support for DDR4 3600(O.C.)/3466(O.C.)/2933/2667/2400/2133 MHz memory modules "

Aşağıdaki videoda da Auto yerine, kendisi ayarları değiştirerek farklı hızlara O.C yapıyor.,
X.M.P. değerini açıp hızı yükseltmek ile aşağıdaki videoda yapılan işlem aynı değil.
Anladım dostum. Tekrar çok teşekkür ederim bilgilendirmen için :). İyi günler dilerim :).

RAM frekansı taban değer yazılmış 3200 MHz (OC+) desteği var bu kadar basit.

Tomahawk Max modeline VRM bakımından pek bir rakibi yok bu bütçede mesela VRM bakımından daha uygun olarak B450M Pro4 modeli yaklaşıyor ama Tomahawk Max bir tık daha iyi.
oc yapmayı düşünmüyorum ondan VRM çok önemli değil herhalde doğru mu ?

Peki nerden almalıyız trendyolda var şuan birde teknobiyotik sitesi guvenlimi

OC değil ama ileride daha güçlü bir işlemci aldığınız zaman keşke diyebilirsiniz karar sizin.

Geri