14 mol sanırım iki gazın da toplam değeri. Kapta toplam 8 mol olacakmış tepkime sonucu. Ben buradan giren bileşenlerden birinin biteceğini, birinden artacağını ve artan ile çıkan bileşenin toplamda 8 mol olacağını düşünürüm. Bu soru için sayılarla aranın biraz iyi olması ve deneme-yanılma yapman lazım.
Değil sanırım3 mü?
Emin değilim.![]()
Dostum yardımcı olduysam rapor et'e basıp en iyi cevap seçer misin? Artık benim de en iyi cevabım olsun40+80=120gr
6 dediğine göre 20ye böleriz
40ı böl 20 ye 2
80i böl 20ye 4
ikisi toplam 6GR eder.
C3H4= 2GR
SO3=4GR
Çok teşekkürler müsaitseniz 3 sorum daha var yapamadığım, özelden yazsam yardımcı olur musunuz?40+80=120gr
6 dediğine göre 20ye böleriz
40ı böl 20 ye 2
80i böl 20ye 4
ikisi toplam 6GR eder.
C3H4= 2GR
SO3=4GR
Valla kimyam iyi değil ama atÇok teşekkürler müsaitseniz 3 sorum daha var yapamadığım, özelden yazsam yardımcı olur musunuz?
Valla bu soruda iptalim ben. Diğeri basitti çözdüm ama bunu hayatta çözemem
AĞAM BEN İPTALİMValla bu soruda iptalim ben. Diğeri basitti çözdüm ama bunu hayatta çözemem
Alıntıyı görüntüle
@tavukdönerayran çözer belki
Valla bu soruda iptalim ben. Diğeri basitti çözdüm ama bunu hayatta çözemem
Alıntıyı görüntüle
@tavukdönerayran çözer belki
14 mol sanırım iki gazın da toplam değeri. Kapta toplam 8 mol olacakmış tepkime sonucu. Ben buradan giren bileşenlerden birinin biteceğini, birinden artacağını ve artan ile çıkan bileşenin toplamda 8 mol olacağını düşünürüm. Bu soru için sayılarla aranın biraz iyi olması ve deneme-yanılma yapman lazım.