14 mol sanırım iki gazın da toplam değeri. Kapta toplam 8 mol olacakmış tepkime sonucu. Ben buradan giren bileşenlerden birinin biteceğini, birinden artacağını ve artan ile çıkan bileşenin toplamda 8 mol olacağını düşünürüm. Bu soru için sayılarla aranın biraz iyi olması ve deneme-yanılma yapman lazım.
10. sınıf fen lisesibu kaçıncı sınıf soruları
Hocam cevap 4 Mü ?Alıntıyı görüntüle Son olarak bu soruda da deniyim şansımı
Ben 10.sınıf Anadoluyum. Ancak bu kadar oluyor kusura bakmayın.10. sınıf fen lisesi
Soru açık uçlu bilmiyorum cevabıHocam cevap 4 Mü ?
Ne kusuru kanks teşekkürler. Çözümü de atabilirsen 4 bulduğun.Hocam cevap 4 Mü ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben 10.sınıf Anadoluyum. Ancak bu kadar oluyor kusura bakmayın.
Hocam Aynı Miktar X Diyor O Yüzden Birinci X'i 3 Yapıyoruz.(2. bileşikte x3 çünkü) X3Y6 Oluyor. 1. bileşiğin 2. bileşiğe oranı 3/2 Olduğundan Ötürü 3'ü 6'ya GenişletiyoruzAlıntıyı görüntüle Son olarak bu soruda da deniyim şansımı
Çok teşekkürler yardımın için.Hocam Aynı Miktar X Diyor O Yüzden Birinci X'i 3 Yapıyoruz.(2. bileşikte x3 çünkü) X3Y6 Oluyor. 1. bileşiğin 2. bileşiğe oranı 3/2 Olduğundan Ötürü 3'ü 6'ya Genişletiyoruz
n=4 Oluyor.
Umarım Yanlış Değildir
Anlamadıysan tekrardan anlatabilirimSoru açık uçlu bilmiyorum cevabı
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ne kusuru kanks teşekkürler. Çözümü de atabilirsen 4 bulduğun.
Rica EderimÇok teşekkürler yardımın için.
Teşekkürler.14 mol sanırım iki gazın da toplam değeri. Kapta toplam 8 mol olacakmış tepkime sonucu. Ben buradan giren bileşenlerden birinin biteceğini, birinden artacağını ve artan ile çıkan bileşenin toplamda 8 mol olacağını düşünürüm. Bu soru için sayılarla aranın biraz iyi olması ve deneme-yanılma yapman lazım.
H2 gazından 9 mol alalım. Denkleme göre N2 gazından da 3 mol olmamız gerekecek. Tepkimeye toplam 12 mol gaz girdi, 2 mol artanımız var. Yine denkleme göre (mol sayılarını 3 ile çarp) sonuç olarak NH3 gazından 6 mol çıkıyor. 6+2=8 yapıyor, verdiğimiz sayılar doğruymuş. Kaç mol NH3 oluşmuştur dyor, cevap 6.