Yardım Rx 5500xt sıcaklık

Arkadaş bilmiyor sanırım anlatıyım ben
Thermal pad ler vr RAM lerin üzerine gelirler heatsink ler oraya temas eder ve sıcak havayı heatsinke ordan da fan yardımıyla dışarıya atılır ısı. o yüzden thermal pad ler Ekran kartı için vazgeçilmez bir unsurdur ve çok önemlidir. Anlattığım modelleri araştırırsanız bazı sitelerde özellikle reddit gibi yabancı sitelerde heatsink in açılıp thermal pad lerin durumu ve birkaç test etmişler ve yetersiz olduğu kanaatini vermişler.

Fan Rpm hızının ve fan yaprak sayısının yetersiz olduğunu da eklemişler senin söylediğin gibi fanlar düşük hızda çalışmalı ses yapar diye bir olay yok fanın kaliteli ise ses de yapmaz rpm i de yüksek olur fanın yaprakları da kaliteli olursa güzel bir şekilde heatsink e hava geçişi sağlar. Örneğin MSİ gaming X trio yu örnek verelim fanların rpm değerleri oldukça yüksek ve fan yaprak sayısı ve dizaynı muazzam ve yüksek devirde de düşük devirde de senin dediğin gibi bir ses yok.

heatsink ince ısı boruları yetersiz orası da doğru ama ana etkenler bunlar.
Size soru: Hayatınızda kaç farklı ekran kartı kullandınız ve kaçının bakımını yaptınız? :)

Birde arkadaş bilmiyor sanırım yazmışsınız. Neyse, bana bir durumu açıklamanızı istiyorum: Elimde Sapphire Pulse RX 570 8 GB modeli var. Sizin dediğiniz o çoooooook çok çok önemli olan termal pedleri hem soğutma bloğunda hem de arka plakada var. Yani devre kartı termal pedlerle çevrelenmiş. :) Ancak, ne hikmetse bu kart oyun oynarken en fazla 76 dereceyi görüyor. Neden peki? Acaba bendeki o çooooooooook çok, aman aman olmazsa olmaz termal pedler kalitesiz mi? :)
Bunu da geçtim, Sapphire'in en kaliteli modellerinden olan RX 570 Nitro+ modeli de 74-75 derecelerde çalışıyor ve o da termal pedlerle dolu. Nitro+ modeline de kalitesiz, termal pedi yok, fan yaprakları sıkıntılı mı diyeceksiniz? :) :) :)

Geçin bunları, bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın.

Son düzenleme:
Size soru: Hayatınızda kaç farklı ekran kartı kullandınız ve kaçının bakımını yaptınız? :)

Birde arkadaş bilmiyor sanırım yazmışsınız. Neyse, bana bir durumu açıklamanızı istiyorum: Elimde Sapphire Pulse RX 570 8 GB modeli var. Sizin dediğiniz o çoooooook çok çok önemli olan termal pedleri hem soğutma bloğunda hem de arka plakada var. Yani devre kartı termal pedlerle çevrelenmiş. :) Ancak, ne hikmetse bu kart oyun oynarken en fazla 76 dereceyi görüyor. Neden peki? Acaba bendeki o çooooooooook çok, aman aman olmazsa olmaz termal pedler kalitesiz mi? :)
Bunu da geçtim, Sapphire'in en kaliteli modellerinden olan RX 570 Nitro+ modeli de 74-75 derecelerde çalışıyor ve o da termal pedlerle dolu. Nitro+ modeline de kalitesiz, termal pedi yok, fan yaprakları sıkıntılı mı diyeceksiniz? :) :) :)

Geçin bunları, bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın.

RX 5600 5700 evoke serisi kartların heatsinklerini söktüm arızalı kartları alıp deneme yapabilirsiniz bende size tavsiye :) MECH serisinin de sökülüp bakımının yapıldığını gösteren videolardan gördüm adam kendisi anlatıyor nasıl olurda 3. ve 4. vr ram lerde thermal pad olmaz deli bunlar demişti. Düşünün CPU nun üstüne macun sürmeden en iyi sıvı soğutmayı takın tam verim alabiliyor musunuz? Bu da onun gibi bir işlemdir.
elimden çok kart geçti anakart ve ekran kartı tamircisinde sizde çalışsanız elinizden çok kart gelip geçer yani sayısını bilmediğim kadar ekran kartı bakımı yaptım. Ayrıca araştırma yapmak isterseniz reddit gibi yabancı forumlarda bu kartların arızaları hataları gibi konulara çok rastlarsınız.
RX 570 Pulse yi örnek vermişsiniz benim anlatmak istediğim tek sıkıntı thermal pad değil soğutma bloğu fan hızı fan yaprak sayısı fanın kalitesi yani herşeyi göz önünde bulundurarak alınmamalı diyoruz.

kullandığınız pulse rx 570 8gb olan kart oyunlarda o dereceyi görüyor ise bunda şaşırmamalısınız çünkü harcadığı watt kadar üzerinde onu soğutacak fan yok arka plakası demir gibi ama 2mm bile değildir kalınlığı incecik sac gibi bir şey o yüzden çok şey beklemeyin o karttan fakat nitro + 75 derecede çalışıyor ise kasa içi hava sirkülasyonunuz yetersiz demektir çünkü o kart oyunlarda 65 maximum 70 görür 75 sizin kurulum hatanızdan dolayıdır. Abdullah incelemesini yaptı o kartın oyunlarda performansını da gösterdi 65 68 derecelerde kasa içinde takılı bir şekilde inceleme yaptı.

RX 5700 XT olarak söylüyorum nitro + ın arka plakası gayet iyidir 5 ısı borusu geçer heatsinkten söktüğünüzde görürsünüz dış heatsinkten ayrı Vr ram lerinde heatsink bulunur plakaya sabit bir şekilde hatta o plakanın altında da arka plakaya denk gelen yerinde thermal padler vardır o yüzden 65 derecelerde çalışır o kart.

Ağzınızı yaya yaya konuşmayın öyle bir şey bilmiyor isem bilmiyorum derim biliyorsam anlatırım aksini idda ederseniz kanıtlarsanız da bildiğim yanlışmış derim bundan gocunmam bu dünyada en büyük bilmişliği taslayan ene rabbikümül ala diyen yani en büyük rabbiniz benim diyen firavun bu bilmişliğin cezasını en ağır şekilde ödemişken dünyada ben bilmişlik taslamam haddimi bilirim.

İmam azam Ebu Hanife nin sözüdür bu HADDİNİ BİL HADDİMİ BİLEYİM

bilmem anlatabildim mi?

RX 5600 5700 evoke serisi kartların heatsinklerini söktüm arızalı kartları alıp deneme yapabilirsiniz bende size tavsiye :) MECH serisinin de sökülüp bakımının yapıldığını gösteren videolardan gördüm adam kendisi anlatıyor nasıl olurda 3. ve 4. vr RAM lerde thermal pad olmaz deli bunlar demişti. Düşünün CPU nun üstüne macun sürmeden en iyi sıvı soğutmayı takın tam verim alabiliyor musunuz? Bu da onun gibi bir işlemdir.
elimden çok kart geçti anakart ve ekran kartı tamircisinde sizde çalışsanız elinizden çok kart gelip geçer yani sayısını bilmediğim kadar ekran kartı bakımı yaptım. Ayrıca araştırma yapmak isterseniz reddit gibi yabancı forumlarda bu kartların arızaları hataları gibi konulara çok rastlarsınız.
RX 570 Pulse yi örnek vermişsiniz benim anlatmak istediğim tek sıkıntı thermal pad değil soğutma bloğu fan hızı fan yaprak sayısı fanın kalitesi yani herşeyi göz önünde bulundurarak alınmamalı diyoruz.

kullandığınız pulse rx 570 8gb olan kart oyunlarda o dereceyi görüyor ise bunda şaşırmamalısınız çünkü harcadığı watt kadar üzerinde onu soğutacak fan yok arka plakası demir gibi ama 2mm bile değildir kalınlığı incecik sac gibi bir şey o yüzden çok şey beklemeyin o karttan fakat nitro + 75 derecede çalışıyor ise kasa içi hava sirkülasyonunuz yetersiz demektir çünkü o kart oyunlarda 65 maximum 70 görür 75 sizin kurulum hatanızdan dolayıdır. Abdullah incelemesini yaptı o kartın oyunlarda performansını da gösterdi 65 68 derecelerde kasa içinde takılı bir şekilde inceleme yaptı.

RX 5700 XT olarak söylüyorum nitro + ın arka plakası gayet iyidir 5 ısı borusu geçer heatsinkten söktüğünüzde görürsünüz dış heatsinkten ayrı Vr RAM lerinde heatsink bulunur plakaya sabit bir şekilde hatta o plakanın altında da arka plakaya denk gelen yerinde thermal padler vardır o yüzden 65 derecelerde çalışır o kart.

Ağzınızı yaya yaya konuşmayın öyle bir şey bilmiyor isem bilmiyorum derim biliyorsam anlatırım aksini idda ederseniz kanıtlarsanız da bildiğim yanlışmış derim bundan gocunmam bu dünyada en büyük bilmişliği taslayan ene rabbikümül ala diyen yani en büyük rabbiniz benim diyen firavun bu bilmişliğin cezasını en ağır şekilde ödemişken dünyada ben bilmişlik taslamam haddimi bilirim.

İmam azam Ebu Hanife nin sözüdür bu HADDİNİ BİL HADDİMİ BİLEYİM

bilmem anlatabildim mi?
"elimden çok kart geçti anakart ve ekran kartı tamircisinde sizde çalışsanız elinizden çok kart gelip geçer yani sayısını bilmediğim kadar ekran kartı bakımı yaptım." buna ve diğer konuşmalarınıza şöyle bir bakıyorum ve tam da bizim klasik "mahalle bilgisayarcısı" diye tabir ettiğimiz kişilerden olduğunuzu görüyorum. :) Çünkü dediğiniz birçok şeyin hiçbir mantığı yok. Gözüme, yaşadığım tecrübelere mi inanayım yoksa sizin ezberden "o kart en fazla 68-70 dereceyi görür" diye sallamanıza mı?

Bugüne kadar birçok bilgisayar topladım, bana siz mi öğreteceksiniz nasıl kurulum yapılacağını? :) Şu an kullandığım kasa beş fanlı, önü ızgaralı ve hava akışı gayet iyi olan bir kasa. Bu kasada Nitro+ modeli 75 dereceyi görünce açıklama yapamazsınız tabii, hemen suçu başka şeylere atarsınız. O kart en fazla 68-70 derecede çalışırmışmış. Kasada 15 dakika oyun testi yaparsanız tabii ki o değerleri görürsünüz. :) Siz alıp denediniz mi? Oyun oynadınız mı bu kartla? Nereden biliyorsunuz? Aramızdaki fark bu. Ben tecrübe edindiğim şeyleri paylaşıyorum, siz ise oradan buradan görüp duyduklarınızı. :) Kulaktan dolma bilgilerle değil, tecrübelerinizle karşıma gelin, rica ederim.

Ben bu kartları kendim bizzat aldım, denedim, tecrübe ettim. Siz kullanmadığınız için bilemezsiniz. :) Oradan buradan görüp duyduklarınıza inandığınız için size aşağıdaki videoyu izlemenizi öneriyorum:

Son olarak Sapphire gibi bir markanın Pulse modeline kalitesiz diyen bir insanla bu kadar konuşmam bile fazla ama neyse. Sizi yanlış bilgilerinizle baş başa bırakıyorum. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,582
Üyeler
174,397
Son üye
asadager53
Geri