Nedir bu Corsair LPX sorunlu muhabbetleri?

bana beko derler

Cezalı
80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
6,714
3-4 yıldır önerilen RAM nedense son 2-3 ayda sorunlu muhabbetine uğramış. Ne gibi bir sorunu var merak ettim. Corsair bir çip üreticisi değil, her türden çip barındırıyor içerisinde. Çipleri kalitesiz bu sebeple önermiyorum diyenler var, Samsung B-Die var çoğunda ve B-Die OC potansiyeli yüksek bir çip diye biliyorum, yabancı forumlarda CL14 ile 3200 MHz yapanları görmüştüm. Ne gibi bir çöplüğü var anlamadım. XMP modu açınca mavi ekran sorunu vs. yazan var da böyle sorunların tek sebebi RAM değil ki? RAM arızası, BIOS güncellemesi yapınca düzelen durumlar da olabiliyor, doğrudan Corsair LPX çöp kavramı sizce doğru mu?

Ben inanmıyorum böyle bir sorunun olduğuna. 2-3 kişi sorun yaşayıp ortaya LPX RAM bozuk havası yaymış gibi geliyor bana. Kendim ve 4 arkadaşımda daha bu RAM'e sahibiz ve en ufak şikayetimiz yok.

Sizin düşünceleriniz nedir bu konu hakkında?

Sıklıkla sorun yaşanan bir model. Crucial ballistix varken alınmaz.

Bu forumda sorun yaşayan bir sürü kişi gördüm.
Bir arkadaş XMP açıyordu ama hala 2133MHz gösteriyordu, konuyu takip etmedim.

3-4 yıldır önerilen RAM nedense son 2-3 ayda sorunlu muhabbetine uğramış. Ne gibi bir sorunu var merak ettim. Corsair bir çip üreticisi değil, her türden çip barındırıyor içerisinde. Çipleri kalitesiz bu sebeple önermiyorum diyenler var, Samsung B-Die var çoğunda ve B-Die OC potansiyeli yüksek bir çip diye biliyorum, yabancı forumlarda CL14 ile 3200 MHz yapanları görmüştüm. Ne gibi bir çöplüğü var anlamadım. XMP modu açınca mavi ekran sorunu vs. yazan var da böyle sorunların tek sebebi RAM değil ki? RAM arızası, BIOS güncellemesi yapınca düzelen durumlar da olabiliyor, doğrudan Corsair LPX çöp kavramı sizce doğru mu?

Ben inanmıyorum böyle bir sorunun olduğuna. 2-3 kişi sorun yaşayıp ortaya LPX RAM bozuk havası yaymış gibi geliyor bana. Kendim ve 4 arkadaşımda daha bu RAM'e sahibiz ve en ufak şikayetimiz yok.

Sizin düşünceleriniz nedir bu konu hakkında?
Daha ucuza Crucial Ballistix gibi bir ram varken neden onu alayım ki...

Bu RAM sorunlu değil sadece OverClock yapmayı seven kişilerin sevmediği bir RAM çünkü genel olarak kötü çip ile geliyor standart kullanıcıyı bağlayan bir durum yok ve buna sorun denemez.

Evet, Samsung B-Die içeriyor fakat katman yapısı olarak çok kötü durumda bir RAM. (A0, 8 katman)
Birçok kişide XMP hatası gibi sorunlar mevcut, böyle konulara genelde "LPX mi?" diyerek giriyorum.
Şaşırtıcıdır ki şu ana kadar hepsi LPX idi, aynı fiyata muadilleri de daha iyi iken pek önerilesi kalmıyor.
@İşteBenimNickim! hocam, zamanında böyle bir konu açmıştı. İnceleyebilirsiniz, LPX RAM'ler de A0.

Crucital ballistix micron un olduğu için içindeki çip hiç değişmiyor diye biliyorum ve corsair vegance lpx dan daha ucuz ve oc potansiyeli tavan bence crucital varken alınmaz corsair daha iyisi çıkar ise aynı fiyata onu önerelim şan bu tarihde en iyisi bu fiyata crucital ballistix

Geri