Single RAM Takılma, Fps drop yapar mı?

Lawrence

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
236
Sistemimde takılmalar var

Çok araştırdım, birçok şey denedim. Sistemin tüm parçalarını servise gönderdim. SSD sıfırı ile değişti ama sorun çözülmedi.

Geriye tek Single RAM kalıyor.

Single RAM; sistemde takılma, darboğaz vs yapar mı?

Hayır.

Hocam aynı konuyu technopat'ta açtığımda herkes yapar dedi ?
Ram darboğaz yapmaz. Fazla RAM isteyen oyunlarda FPS düşüklüğü vs. yaşayabilirsiniz. Darboğaz CPU ve GPU arasında olan bir şeydir.

Sanmam ki darboğaz olsa bile drop yemezsiniz darboğaz drop yaratmaz ki?
Hocam sistemim iyi. Tüm sistemi servise gönderdim tek tek test edildi. Sadece SSD'de sorun varmış sıfırıyla değiştirildi. Ama sorun devam ediyor.
Geriye sadece ram kaldı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ram darboğaz yapmaz. Fazla RAM isteyen oyunlarda FPS düşüklüğü vs. yaşayabilirsiniz. Darboğaz CPU ve GPU arasında olan bir şeydir.
Hocam ozaman benim sistemde ki takılma sorununun sebebi ne ? Farklı forumlarda onlarca konu açtım bununla ilgili. Hatta size bir tanesinin linkini atayım https://www.technopat.net/sosyal/konu/ryzen-5-3600-sistemde-takilmalar.1389734/

Ne yaptıysam sorunu çözemedim.

Sisteminizi de yazar mısınız?

Sisteminizi de yazar mısınız?
- AMD Ryzen 5 3600.
- ASUS Prime B450M-K
- ASUS Dual RTX 2060 6G EVO.
- Kingston SA2000M8/500G M.2
- Crucial 16 GB Ballistix Sport DDR4 3000MGHZ
- Xigmatek cyclops 4x120mm.
- Xigmatek X-Power 650W 80Plus PSU.

Çok araştırdım, birçok şey denedim. Sistemin tüm parçalarını servise gönderdim. SSD sıfırı ile değişti ama sorun çözülmedi.

Tek kanal RAM drop yapmaz. Yetersiz RAM drop yapar. RAM'iniz 8 GB ise drop yapması normal.

Single 16GB RAM günümüz için yeterli yani bir sorun yaratmaz.

Hocam işlemcinizin sıcaklığı çok çok yüksek 106 dereceler gördüm. Bu derecelerde drop, takılma normal bence.

SoC Voltage 1.1v
Core Voltage (vCore) 1.2v
Stabil 4.2 Ghz

Otomatik frekans artırmayı devre dışı bırakın
Olarak oc ayarlarınızı güncelleyin, bu kadar ısınmaması lazım. Stok fanda bile 70 dereceyi geçeceğini sanmıyorum bu ayarlarla.

Ayrıca biostayken 65 derece görmek nedir? Termal macun mu yok acaba kontrol ettiniz mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,651
Üyeler
186,651
Son üye
yıldız koyun
Geri