M2 SSD nereye takılmalı ?

Merhaba M2 ssd aldım fakat soğutucusu yok. M2 ssd yi hangi slota takarsam daha az ısınır üstteki mi alttaki mi ?
Anakartım msi x470 gaming plus max
Hayati sıcaklıklara ulaşmaz kafana göre tak bir yere

ekran kartının fanları boşta dönüyorsa ekran kartının altına tak, dönmüyorsa alta tak.

İkinci M.2 slotu chipset PCIe hatlarını kullanıyor, bu yüzden de maksimum PCIe 2.0 x4 hızında çalışacak taktığın M.2 SSD. Bu da bant genişliğinin PCIe 3.0 x4'e göre daha az olması demek, kısaca tam hızı alamazsın demek.

SSD'nin marka modeli nedir?

İkinci M.2 slotu chipset PCIe hatlarını kullanıyor, bu yüzden de maksimum PCIe 2.0 x4 hızında çalışacak taktığın M.2 SSD. Bu da bant genişliğinin PCIe 3.0 x4'e göre daha az olması demek, kısaca tam hızı alamazsın demek.

Merhaba biraz geç oldu biliyorum kusura bakma SSD'min markası Toshiba RD400 256 GB

Merhaba M2 ssd aldım fakat soğutucusu yok. M2 ssd yi hangi slota takarsam daha az ısınır üstteki mi alttaki mi ?
Portların üzerinde soğutma olmadığı için ekran kartının altındaki slota takamayız.Çünkü ekran kartının sıcak havası onu ısıtacaktır.Bu yüzden bence 1. slota takın

hangisi ekran kartının arka plakasından daha uzaksa o slota tak.

hangisi ekran kartının arka plakasından daha uzaksa o slota tak.
Ekran kartının altındaki slota takmıştım ve şunu fark ettim ekran kartının altındaki port daha yavaş çalışıyormuş. Alttaki port 1500 mb okuma verdi üstteki port 2500 mb okuma verdi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ederim :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,986
Üyeler
185,011
Son üye
Sleepyhead12957
Geri