MSI MAG FORGE 100R/ Fan çoklayıcı problemi

CoNKeR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
629
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta MSI Mag Forge 100R kasa aldım. İçinde kendi ARGB Led Kontolcüsü ile birlikte geliyor zaten. Fanların RGB'lerini buraya bağlayıp Led düğmesinden renklerini ayarlayabiliyorum sıkıntı yok(Anakart ile kontrol edemiyorum).

Kasanın içinden fan çoklayıcı çıkmıyor. İçinde gelen fanlar 3 adet PWM fan. Anakartımda bir adet PWM sys_fan çıkışı olduğu için fan çoklayıcı almam gerekiyor. İnternette bulduklarım beni tatmin etmedi.

Mesela bu kabloda diyor ki bir adet PWM fanınızı 4 pinli yere takın. Anakart bu fanı baz alsın. Gerisine 3 pinli düz fan takın diyor. Şimdi ben bu kablolara 4 pinli PWM fanlarımı bağlayabilir miyim? Sadece bilgili arkadaşlar cevap verirlerse çok sevinirim.

Bende aynı kasadan aldım çoklayıcı bana da gerekiyor.

Bu kabloyu aldım kullanıyorum kardeşim, sen de alabilirsin. 4 pinli olana öndeki fanlardan birini tak. Çünkü öndeki fanlar 1400rpm, arkadaki fan 1250.

Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta MSI Mag Forge 100R kasa aldım. İçinde kendi ARGB LED Kontolcüsü ile birlikte geliyor zaten. Fanların RGB'lerini buraya bağlayıp LED düğmesinden renklerini ayarlayabiliyorum sıkıntı yok(Anakart ile kontrol edemiyorum).

Kasanın içinden fan çoklayıcı çıkmıyor. İçinde gelen fanlar 3 adet PWM fan. Anakartımda bir adet PWM sys_fan çıkışı olduğu için fan çoklayıcı almam gerekiyor. İnternette bulduklarım beni tatmin etmedi.

Mesela bu kabloda diyor ki bir adet PWM fanınızı 4 pinli yere takın. Anakart bu fanı baz alsın. Gerisine 3 pinli düz fan takın diyor. Şimdi ben bu kablolara 4 pinli PWM fanlarımı bağlayabilir miyim? Sadece bilgili arkadaşlar cevap verirlerse çok sevinirim.
dostum bende de 101M var fan çoklayıcıaldım bnde
link : https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/deepcool-fh-04-dort-portlu-fan-coklayici-P421864572
bn 82ye almıştım az bi zam gelmiş. çok kaliteli küçük bişey yapışkanlı tavsiye ederim 2 aydır sıkıntı yaşamadım.

Bu kabloyu aldım kullanıyorum kardeşim, sen de alabilirsin. 4 pinli olana öndeki fanlardan birini tak. Çünkü öndeki fanlar 1400rpm, arkadaki fan 1250.
Bu ürünü sipariş ettim bugün gelecek, 10 fan bağlanıyormuş birde fan devirlerini ayarlayabiliyormuşsun araştırdığıma göre.

Bu ürünü sipariş ettim bugün gelecek, 10 fan bağlanıyormuş birde fan devirlerini ayarlayabiliyormuşsun araştırdığıma göre.
Hayırlı olsun. Senin aldığında da, benim attığımda da, @Emektar PC arkadaşın atmış olduğunda da fan hızı anakarttan ayarlanabiliyor ve hepsi aynı hızda çalışıyor. Bu 3 ürünün de mantığı aynı. Arkadaşın atmış olduğu 4 fan kontrol ediyor, benimki 5, senin almış olduğun 10.

Hayırlı olsun. Senin aldığında da, benim attığımda da, @Emektar PC arkadaşın atmış olduğunda da fan hızı anakarttan ayarlanabiliyor ve hepsi aynı hızda çalışıyor. Bu 3 ürünün de mantığı aynı. Arkadaşın atmış olduğu 4 fan kontrol ediyor, benimki 5, senin almış olduğun 10.
Gigabyte b450s2h anakartım var hangi program ile fan hızları kontrol edilebiliyor ?

Geri