Neler Yeni

Çözüldü✓ ASUS ROG Zepyhrus G14 ekranda renkli çizgiler oluyor

Aphelios

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Osman Küçük
Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce aldığım ürünümde League of Legends oyununa girdiğim zaman ekranda değişik karelenmeler ve renkli çizgiler çıkmakta. Tecrübeli bir kullanıcı olarak her şeyi denememe rağmen sorunu düzeltemedim. Şu an da sorunu yalnızca LoL de gözlemledim. Diğer oyunlarda veya programlarda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Servisle görüştüm fakat onlarda bana sorunun yazılımsal olduğunu ve servislik bir durum olmadığını söylediler.

Sorun Videosu:
Denediğim Çözümler:
- OCCT ile strest testi yaptım. (Herhangi bir sorun gözükmemekte.)
- Undercore yaptım. (Düzelmedi.)
- Display Driver Uninstaller ile hem AMD hem de NVIDIA sürücülerini kaldırıp tekrar kurdum. (Düzelmedi.)
- Windows> Grafik Tercihleri> Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması, hem etkin hem de devre dışı bırakıp denedim. (Düzelmedi.)
- Bataryada denedim. (Düzelmedi.)
- MyASUS üzerinden sürücüleri kurdum. (Düzelmedi.)
- Eski sürücüyü kurup denedim. (Düzelmedi.)
- Onboard ile denedim. (Herhangi bir sorun yok.)
Böylece sorunun NVIDIA ekran kartımda olduğunu anlamış oldum.
Sistem hakkında bilgi vermek gerekirse:
- AMD Ryzen 5 4600HS 3.0GHz -> Sıcaklık değerleri normal (30C-95C)
- 16 GB (8+8) Mikron 3200MHz CL22
- NVIDIA GTX 1650 Ti 4 GB GDRR6 -> Sıcaklık değerleri normal (30C-70C)
- WDC - SN512 GB SSD -> Sıcaklık değerleri normal (30C-55C)
- League of Legends oyunu silip tekrar kurdum. (Düzelmedi.)
- Format attım ve sıfırladım. (Düzelmedi.)
Tam Model Kodu;

Asus ROG Zephyrus G14 GA401II-BM036

ÇÖZÜM: Sorunu çözdüm. LoL' e özgü bir sorunmuş. AMD Radeon Software i en son sürüm e güncelleyince düzeldi. GTX 1650Ti lar da genel bir sorunmuş.

Son düzenleme:

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Bunun yazılımsal olduğunu hiç sanmıyorum ben GPU kaynaklı olduğunu düşünüyorum, hiç servislere tatlı dil + darlama denediniz mi ? çok güzel işe yarıyor.

Aphelios

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Osman Küçük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunun yazılımsal olduğunu hiç sanmıyorum ben GPU kaynaklı olduğunu düşünüyorum, hiç servislere tatlı dil + darlama denediniz mi ? çok güzel işe yarıyor.
Ben de aynı fikirdeyim. Fakat GPU kaynaklı olsa bile neden diğer oyunlarda herhangi bir şey olmuyor ve birden çok alt+tab yapınca düzeliyor.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Ben de aynı fikirdeyim. Fakat GPU kaynaklı olsa bile neden diğer oyunlarda herhangi bir şey olmuyor ve birden çok alt+tab yapınca düzeliyor.

Karta manuel ayar yapmayı denediniz mi ? mesela MSI afterburner ile kartın core clock değerini düşün belki kartın standart ayarlarında stabilite sorunu vardır bu zaten yeterli bir değişim sebebi olur.

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Sorun ;
- Ram kaynaklı olabilir. ( Mem test yapmalısın )
- GPU kaynaklı gibi de gözüküyor. ( OCCT İle GPU test yapın ) [ CPU Dahili GPU bulunuyorsa onunla aynı oyunu açmayı deneyin ]
OCCT İle bir sorun bulamazsa bu demek değildir ki GPU sorunsuz. Yani OCCT bazı sorunları tespit edemiyor. Ama yine de 10 - 20 dakika test etmekte fayda var.
Ek olarak OCCT ile GPU Testinin yanında VRAM testi de yapın.
- Monitör de bu işin içinde olabilir. ( Monitör değiştirerek deneyebilirsin )
Hatta bazen PSU bile görüntü bozukluğuna etki edebiliyor. Fakat sende ki sorunu PSU sorununa benzetemedim.

Son düzenleme:

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Harici bir cihaza (tv monitor vb) hdmi veya display port ile bağlayıp dener msin

Aphelios

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Osman Küçük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Karta manuel ayar yapmayı denediniz mi ? mesela MSI afterburner ile kartın core clock değerini düşün belki kartın standart ayarlarında stabilite sorunu vardır bu zaten yeterli bir değişim sebebi olur.
Konuyu güncelledim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Harici bir cihaza (tv monitor vb) hdmi veya display port ile bağlayıp dener msin
Malasef şu an bunu deneyemem fakat bununla bir ilgisi olduğunu düşünmemekteyim.

Sorun ;
- Ram kaynaklı olabilir. ( Mem test yapmalısın )
- GPU kaynaklı gibi de gözüküyor. ( OCCT İle GPU test yapın ) [ CPU Dahili GPU bulunuyorsa onunla aynı oyunu açmayı deneyin ]
OCCT İle bir sorun bulamazsa bu demek değildir ki GPU sorunsuz. Yani OCCT bazı sorunları tespit edemiyor. Ama yine de 10 - 20 dakika test etmekte fayda var.
Ek olarak OCCT ile GPU Testinin yanında VRAM testi de yapın.
- Monitör de bu işin içinde olabilir. ( Monitör değiştirerek deneyebilirsin )
Hatta bazen PSU bile görüntü bozukluğuna etki edebiliyor. Fakat sende ki sorunu PSU sorununa benzetemedim.
Konuyu güncelledim.

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Cihazda işlemcinin kendi dahili ekran kartı olması lazım onu etkinleştirmeyi deneyin.

Windows + R tuşu > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştıcıları > harici ekran kartına sağ tıklayarak devre dışı bırakın.

Eğer sorun çözülmüyorsa farklı bir ekrana bağlayıp deneyin, hala çözülmüyor ise servisi arayın.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Konuyu güncelledim.

Malasef şu an bunu deneyemem fakat bununla bir ilgisi olduğunu düşünmemekteyim.

Konuyu güncelledim.

Ben orda core ve memory clock a +5 verilmiş gördüm ama net değil, core ve memorye - değer verin mesela memory ve core clockdan -50 azaltıp deneyin.

Aphelios

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Osman Küçük
Cihazda işlemcinin kendi dahili ekran kartı olması lazım onu etkinleştirmeyi deneyin.

Windows + R tuşu > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştıcıları > harici ekran kartına sağ tıklayarak devre dışı bırakın.

Eğer sorun çözülmüyorsa farklı bir ekrana bağlayıp deneyin, hala çözülmüyor ise servisi arayın.
Dahili Ekran kartında sorun yok zaten ama ben bu bilgisayarı dahili ekran kartıyla oynamak için almadım ki. Böyle bir sorun olmaması lazım.

Ben orda core ve memory clock a +5 verilmiş gördüm ama net değil, core ve memorye - değer verin mesela memory ve core clockdan -50 azaltıp deneyin.

Malasef düzelmedi. :/

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahili Ekran kartında sorun yok zaten ama ben bu bilgisayarı dahili ekran kartıyla oynamak için almadım ki. Böyle bir sorun olmaması lazım.
Ben size zaten dahili ekran kartı ile oynayın demedim. Dediğimi yaparak sorun ekran kartından mı kaynaklı anlayabilirsiniz.

Aphelios

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Osman Küçük
Sorunu çözdüm. LoL' e özgü bir sorunmuş. AMD Radeon Software i en son sürüm e güncelleyince düzeldi. GTX 1650Ti lar da genel bir sorunmuş. moderatör rica etsem başlığı düzeltsin.

Top Bottom