Yardım CTR işlemci optimizasyon testi

osman4242

80+
Reaksiyon skoru
67
Herkese hayırlı ramazanlar.
Forumlarda gezerken şuan işlem yapan programın tavsiyesini gördüm. İlk testi yapmaya başladığımda weak system cooling diye uyarı verdi ve bende macununu falan tekrardan yenileyip pc yi açıpişleme başladım. Başlamadan önce bios ayarları defaulta aldım diye hatırlıyorum sadece ramleri defaulttan çıkarıp en yüksek mhzde çalışması için işlem yaptım.
Şuan 3.92 ghz de1062 voltaja kadar düştü ve hala devam ediyor. Default ayarı 4050ghz de test etmesi gerekiyormuş galiba. Benimkinde bir sorun gözüküyor mu durdurayım mı?
20210426_002048.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sonuç bu silver çıktı. Biostan ne yapmalıyım şimdi @kandes22

1619386438364159395508269929685.jpg

Son düzenleme:
Herkese hayırlı ramazanlar.
Forumlarda gezerken şuan işlem yapan programın tavsiyesini gördüm. İlk testi yapmaya başladığımda weak system cooling diye uyarı verdi ve bende macununu falan tekrardan yenileyip pc yi açıpişleme başladım. Başlamadan önce bios ayarları defaulta aldım diye hatırlıyorum sadece ramleri defaulttan çıkarıp en yüksek mhzde çalışması için işlem yaptım.
Şuan 3.92 ghz de1062 voltaja kadar düştü ve hala devam ediyor. Default ayarı 4050ghz de test etmesi gerekiyormuş galiba. Benimkinde bir sorun gözüküyor mu durdurayım mı?
Alıntıyı görüntüle

Sonuç bu silver çıktı. Biostan ne yapmalıyım şimdi @kandes22

Alıntıyı görüntüle
4.175MHz hız ve 1.175V voltaj gir. Programa göre stabil olması lazım.

Orayı + olarak seç. Onun hemen altındaki yere de 0,075 yaz.

işlemci hızının en üstlerde olması lazım.
Dram voltage 1.35 te bıraktım dediğiniz gibi 0.07500 da yaptım şimdi mhzyi nerden yapacağım.
Birde flck frequency autodaydı onu ram in son hızı olan 3000 mhzye ayarladım.
Ve resimdekileri disable yaptım.

16193884142628381286023317891181.jpg

Dram voltage 1.35 te bıraktım dediğiniz gibi 0.07500 da yaptım şimdi mhzyi nerden yapacağım.
Birde flck frequency autodaydı onu ram in son hızı olan 3000 mhzye ayarladım.
Ve resimdekileri disable yaptım.

Alıntıyı görüntüle
Al tweaker kısmında işlemci çarpanı olması lazım. CPU ratio

o 3000mhz yaptığın şeyi de bence otomatiğe geri al. O herhalde RAM hızı değil.

Al tweaker kısmında işlemci çarpanı olması lazım. CPU ratio

o 3000mhz yaptığın şeyi de bence otomatiğe geri al. O herhalde RAM hızı değil.
Yapacağım ama diğer ayarları yaptıktan sonra kaydet dedim kapadım ekran gelmiyor şimdi

O 3000mhz girdiğin şey düşündüğüm şeyse açılmaması normal. Güvenli modda sistem yeniden başlar onu düzelt ve işlemci çarpanına da 41.75 gir.
Güvenli modda nasıl başlatacağım ki görüntü gelmiyor hiç

PSU düğmesinden sistemi kapatıp yeniden aç.

O da olmazsa BIOS pilini çıkartıp gücü keserek güç tuşuna birkaç kez bas ve BIOS pilini geri takıp bilgisayarı aç.
Yaptım olmadı yine f8 e basıyorum açılırken

PSU düğmesinden sistemi kapatıp yeniden aç.

O da olmazsa BIOS pilini çıkartıp gücü keserek güç tuşuna birkaç kez bas ve BIOS pilini geri takıp bilgisayarı aç.
Güç aktifken mi çıkarayım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,540
Üyeler
194,442
Son üye
royalset
Geri