gta 5 oynarken işlemcinin fazla kullanılıp ısınması

xKai

80+
Reaksiyon skoru
57
sistemim
işlemci : i5 2310
ekran kartı : r7 265
ram : 8gb
ayarları high yaptıgımda ekran kartı ve işlemci birlikte 90 100 kullanılıyor, ekran kartının ısınmasında bir sorun yok 72 derece calısıyor fakat işlemci 76 -77 derecelere vuruyor.
ayarları orta yapıp vsync actıgımda ikisinin de kullanımı 70 lerde oluyor ( şehir içinde bu şekilde, şehir dısındayken işlemci 50 kullanılırken ekran kartı 98 kullanılıyor.)
herhangi bir optimizasyon ayarı vs var mı ya da önerebileceginiz bir ayar?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada oyun high oldugunda da herhangi bir droplanma yok sadece işlemcinin sıcaklık derecesinden korkuyorum.

Tamam işte kendin diyorsun :D High ayarlar bütün sistemi yoruyor, işlemcin çok eski ve gayet normal, orta ayarlarda oynamaya devam edebilirsin, ya da istiyorsan yeni bir işlemci soğutucu alabilirsin. Isı değerleri normal, bence sen çok yük bindiriyorsun işlemciye.

1.176 V bu senin işlemcinin stok voltajı ilk olarak bu değere yakın bir değerde ayarla baktın ekran kartını besleyemiyor ama sıcaklık düşmüş uygun bir sıcaklık seviyesine ve ekran kartını besleyebildiği bir voltaja al ama o işlemcinin o ekran kartını besleyemeyeceğini düşünmüyorum 1.176 V şu voltajdayine ısınırsa düşürmeyi deneyebilirsin

Tamam işte kendin diyorsun :D High ayarlar bütün sistemi yoruyor, işlemcin çok eski ve gayet normal, orta ayarlarda oynamaya devam edebilirsin, ya da istiyorsan yeni bir işlemci soğutucu alabilirsin. Isı değerleri normal, bence sen çok yük bindiriyorsun işlemciye.
orta ayarlarda da aynı sorunu yaşıyorum ama vsync kapalıyken işlemci fazla calısıp ısınıyor, vsync açtıgımda 70 kullanımda oldugu için max 75 dereceyi görüyor

1.176 V bu senin işlemcinin stok voltajı ilk olarak bu değere yakın bir değerde ayarla baktın ekran kartını besleyemiyor ama sıcaklık düşmüş uygun bir sıcaklık seviyesine ve ekran kartını besleyebildiği bir voltaja al ama o işlemcinin o ekran kartını besleyemeyeceğini düşünmüyorum 1.176 V şu voltajdayine ısınırsa düşürmeyi deneyebilirsin
400 watt psu kullanıyorum onunla ilgili bir problem olabilir mi ?

Gerek yok, FPS drop yer ve High ayarlarda oynayamaz.
orta ayarlarda da aynı sorunu yaşıyorum ama vsync kapalıyken işlemci fazla calısıp ısınıyor, vsync açtıgımda 70 kullanımda oldugu için max 75 dereceyi görüyor
Vsync sistemi yoran bir işlem zaten, ya düşük ayarlarda vsync açacaksın ya da orta ve yükse ayarlarda vsync açmadan oynayacaksın. Vsync yerine Radeon Software üzerinden gecikme önleme ve geliştirilmiş senkronizasyonu aç.

Vsync sistemi yoran bir işlem zaten, ya düşük ayarlarda vsync açacaksın ya da orta ve yükse ayarlarda vsync açmadan oynayacaksın. Vsync yerine Radeon Software üzerinden gecikme önleme ve geliştirilmiş senkronizasyonu aç.
dostum otomatik ayarlarda sorun olabiliyor benim anakartta voltaj otomatik 4.2 ghz de kullanmayı denedim voltaj 1.518 e kadar çıkıyor ama oyunda fps düşük oluyor veya drop giriyordu voltajı ayarladığımda da sistem açılşmıyordu bios sıfırlayıp açıyordum geçen denerken yine açılmadı psu kapatıp açtım ve şimdi ayarladığımda bir sorun çıkarmıyor işlemcinin stok voltajının bir tık üzerine çıktım ve şimdi ekran kartını daha iyi besliyor drop falan da yemiyorum hem de 6 derece fark etti

bu işlemin ardından işlemci rahatlayabilir mi ? yani ben orta ayarlarda oynamaya razıyım yeter ki 76 derecelere vurmasın işlemci

bu işlemin ardından işlemci rahatlayabilir mi ? yani ben orta ayarlarda oynamaya razıyım yeter ki 76 derecelere vurmasın işlemci
Evet oyun içinden vsync kapatıp dediğim ayarları Radeon Software üzerinden uygulayın. Sırayla orta ayarlarda ve yüksek ayarlarda 30'ar dakika oynayıp ısı ve FPS değerlerini bizle paylaşın. Afterburner üzerinden kontrol ediyorsanız OSD üzerindeki bütün değerlerin ekran görüntüsünü de atabilirsiniz.

Evet oyun içinden vsync kapatıp dediğim ayarları Radeon Software üzerinden uygulayın. Sırayla orta ayarlarda ve yüksek ayarlarda 30'ar dakika oynayıp ısı ve FPS değerlerini bizle paylaşın. Afterburner üzerinden kontrol ediyorsanız OSD üzerindeki bütün değerlerin ekran görüntüsünü de atabilirsiniz.
tamamdır gün içerisinde oyunu acıp söylediginiz gibi deniyecegim. değerlerin de ssini alıp sizlerle paylaşırım

ss.png
ss.png
ss.png

yeni girdigimde değerler bu şekilde 5 dklık oynamadan sonra da işlemci 90 civarında kullanılıp sıcaklıgı 76 77 dereceye vuruyor havalar daha da ısındıgında ne yapıcam ben bu ne ya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,327
Üyeler
183,825
Son üye
ZAMEE
Geri