Msi anakart CPU led sabit yanıyor

Reaksiyon skoru
2
Merhabalar. Dün oyundayken işlemcinin 75/78 derecelere çıktını farkettim ve termal mağcunu yeniledim. Bilgisarı açtığımda 10 sn içinde kapandı biraz bekleyip tekrar açtım be tekrar kapandı. Şuan tüm fanlar çalışıyor fakat PC açılmıyor. Anakartta cpu led sabit ve beyaz yanıyor. Sizce sorun ne olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem
İ5 9400f
Msi H310m pro wdh plus
Msi gtx 1650

Termal macunu yeniledikten sonra işlemci hala sokete düzgün oturuyor muydu? Bazen fanı çıkarınca azıcık hareket edebilir.

Merhabalar. Dün oyundayken işlemcinin 75/78 derecelere çıktını farkettim ve termal mağcunu yeniledim. Bilgisarı açtığımda 10 sn içinde kapandı biraz bekleyip tekrar açtım be tekrar kapandı. Şuan tüm fanlar çalışıyor fakat PC açılmıyor. Anakartta cpu led sabit ve beyaz yanıyor. Sizce sorun ne olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem
İ5 9400f
Msi H310m pro wdh plus
Msi gtx 1650
Fanı düzgün taktığına emin misin? Tam oturmadıysa 10sn içinde ısınıp kapanıyor olabilir.

Fanı düzgün taktığına emin misin? Tam oturmadıysa 10sn içinde ısınıp kapanıyor olabilir.
Evet hocam eminim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Termal macunu yeniledikten sonra işlemci hala sokete düzgün oturuyor muydu? Bazen fanı çıkarınca azıcık hareket edebilir.
İşlemciyi hiç sökmedim ve mağcunuda makul seviyede sürdüm

O zaman üstündeki cover'ı kaldırıp işlemciyi tekrar oturtmak faydalı olabilir.
İşlemci temizliği ve yuvasını kontrol ettim. Bir sorun görünmüyor. RAM leri silgi ile temizledim. Bios sıfırladım . Konrol edemedim birtek psu kald. Sorun onda olabilir mi?

İşlemci temizliği ve yuvasını kontrol ettim. Bir sorun görünmüyor. RAM leri silgi ile temizledim. Bios sıfırladım . Konrol edemedim birtek psu kald. Sorun onda olabilir mi?
PSU'dan olacağını düşünmüyorum ama denenebilir.

İşlemci veya anakartın arızalanma ihtimali war mı ?
eğer fan oturmadığı için zorladıysan ard arda ısınıp sıkıntı yapabilir mi diye düşündüm ama emin değilim garanti varsa gönderip baktırmanda fayda var

Macunu yenilerken pinlere bir zarar gelmemişse bana çok öyle durmuyor. İşlemci kapağı tam kapandı mı?
Evet. Gözle görünür hiçbirşey yok o şaçma biraz

eğer fan oturmadığı için zorladıysan ard arda ısınıp sıkıntı yapabilir mi diye düşündüm ama emin değilim garanti varsa gönderip baktırmanda fayda var
Garanti var ama annem tüm kutuları ve faturaları atmiş. Galiba artık garanti yok :))

her şey olması gerektiği gibi. Ama o cpu ledinin mantığını çözemedim

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,792
Üyeler
195,730
Son üye
alibaki1