İsmetPotter
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 192
Bir dosyamı geri dönüşüm kutusuna attım sonra geri dönüşüm kutusunu boşalltım geri kurtarma şansı var mıdır?
bildiğim kadarıyla yokBir dosyamı geri dönüşüm kutusuna attım sonra geri dönüşüm kutusunu boşalltım geri kurtarma şansı var mıdır?
yani tam olarak nerden ?Sistem geri yükleme açıksa eğer sürücülerinde bir ihtimal.
Bulunan dosya C klasörüne bağlı ise "Bilgisayarıma girip C sürücünün üzerine sağ tıklayıp , özellikler diyip ÖNCEKİ SÜRÜMLER kısımından oluşturulmuş geri yükleme noktası var ise seçerek GERİ YÜKLE" diyerek işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat önceki sürüme geri döneceğinden dolayı bu zamana kadar oluşturulmuş dosyalarınız silinebilir. Bunu göze alarak yaparsanız sizin yararınıza olacaktır.yani tam olarak nerden ?
Önceki sürüme dönecek derken? Valorantı sildim mesela oluşturulmuş hangi dosyalar silinecek?Bulunan dosya C klasörüne bağlı ise "Bilgisayarıma girip C sürücünün üzerine sağ tıklayıp , özellikler diyip ÖNCEKİ SÜRÜMLER kısımından oluşturulmuş geri yükleme noktası var ise seçerek GERİ YÜKLE" diyerek işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat önceki sürüme geri döneceğinden dolayı bu zamana kadar oluşturulmuş dosyalarınız silinebilir. Bunu göze alarak yaparsanız sizin yararınıza olacaktır.
Mesela bu silinen dosyanız bugüne kadar vardı . Bu dosyanın olduğu , 3 gün önce oluşturulan bir geri yükleme noktas olduğunu varsayalım. 3 gün öncesine kadar oluşturulan bütün dosyalarınız geri yükleme yaptığınızda silinecektir.Önceki sürüme dönecek derken? Valorantı sildim mesela oluşturulmuş hangi dosyalar silinecek?
mesela hesaplarım mı silinecek?Mesela bu silinen dosyanız bugüne kadar vardı . Bu dosyanın olduğu , 3 gün önce oluşturulan bir geri yükleme noktas olduğunu varsayalım. 3 gün öncesine kadar oluşturulan bütün dosyalarınız geri yükleme yaptığınızda silinecektir.
hiç riske girmeye gerek yok o zamanAkrabamı buldum galiba.
Maalesef kurtarmanın bir yolu yok. Eğer harddisk kullanıyorsan kurtarmanın bir yol var ancak dosyaların çoğu bozulmuş olmalı. Mesela Valorant'ı kurtarmak istiyorsun diyelim. Valorant'ın dosyalarını kurtarırsın ama bütünlüğü olmadığı için oyun çalışmaz.