Anakart hakkinda soru

bayefek

80+
Reaksiyon skoru
4
MSI dan hazir bir bilgisayar aldim modeli MSI AEGIS-089EU anakartinin modeli de ms-b901 benim asil problemim SSD bozuldu ve yeni SSD alacagim planimda SAMSUNG 500GB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD almak var ama anakartim ile uyumlu mu bilemiyorum internette arastirdim ama cok kesin bir bilgi bulamadim pahali bir parca oldugundan kesin olmak istiyorum uyumlu degil mi bir bilgisi olan var mi?

MSI dan hazir bir bilgisayar aldim modeli MSI AEGIS-089EU anakartinin modeli de ms-b901 benim asil problemim SSD bozuldu ve yeni SSD alacagim planimda SAMSUNG 500GB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD almak var ama anakartim ile uyumlu mu bilemiyorum internette arastirdim ama cok kesin bir bilgi bulamadim pahali bir parca oldugundan kesin olmak istiyorum uyumlu degil mi bir bilgisi olan var mi?
Anakartta M2 SSD girişi varsa rahatça takıp kullanabilirsiniz

Uysa bile anakartın ve işlemcin PCle 4.0 uyumlu olmadığı için diskten tam hız alamazsın.

Daha ucuza PCle 3.0 bir SSD alabilirsin.
M2 NVMe slotu anakartında var diye biliyorum ama bir daha bakayım.

Eski ssd nizin okuma/yazma değerlerini hatırlıyor musunuz? Yada eski ssd nizin modelini internete yazın çıkar sata mı pcı-e mi olduğu.
eski ssd hala pc ye takili cikarmadim rastgele gelip gidiyor eger gelirse modeline bakip yazacagim
Post automatically merged:

Uysa bile anakartın ve işlemcin PCle 4.0 uyumlu olmadığı için diskten tam hız alamazsın.
ne kadarlik bir hiz kaybederim bilginiz var mi? Yani benim amacim simdi yatirim yapip yeni nesil bir parcalar alip yavas pc ye yeni parcalar takmak

Sata kontrolcüyemi yoksa PCI-e kontrolcüyemi bağlı bunu bilmek gerek.
Buraya bakın belki yazıyordur. Telefonda olduğum için bakmam zor oluyor.

Bu sitenin dediklerini doğru kabul edersek, M2 portu, PCl-e'a bağlı.

En doğru bilgi için MSI'ın müşteri hizmetlerini arayın.
Post automatically merged:

ne kadarlik bir hiz kaybederim bilginiz var mi? Yani benim amacim simdi yatirim yapip yeni nesil bir parcalar alip yavas pc ye yeni parcalar takmak
Anakart PCl 3.0 ise en fazla 3500 MB/sn hızlarına yakın görürsün.

Hızı 3gb civarı alırsınız yani yine son derece hızlı olur. Almışken zaten bütçe varsa dediğinizi alın. Uyumluluk açısından sorun olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,983
Üyeler
191,018
Son üye
Yusufmania
Geri