Anakart hakkinda soru

bayefek

80+
Reaksiyon skoru
4
MSI dan hazir bir bilgisayar aldim modeli MSI AEGIS-089EU anakartinin modeli de ms-b901 benim asil problemim SSD bozuldu ve yeni SSD alacagim planimda SAMSUNG 500GB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD almak var ama anakartim ile uyumlu mu bilemiyorum internette arastirdim ama cok kesin bir bilgi bulamadim pahali bir parca oldugundan kesin olmak istiyorum uyumlu degil mi bir bilgisi olan var mi?

eski ssd hala pc ye takili cikarmadim rastgele gelip gidiyor eger gelirse modeline bakip yazacagim
Post automatically merged:

ne kadarlik bir hiz kaybederim bilginiz var mi? Yani benim amacim simdi yatirim yapip yeni nesil bir parcalar alip yavas pc ye yeni parcalar takmak
PCle 3.0 ın limitlerine kadar hız alırsınız. 3000-3500MB/S civarı olur hızınız.

Buraya bakın belki yazıyordur. Telefonda olduğum için bakmam zor oluyor.

Bu sitenin dediklerini doğru kabul edersek, M2 portu, PCl-e'a bağlı.

En doğru bilgi için MSI'ın müşteri hizmetlerini arayın.

Anakart PCl 3.0 ise en fazla 3500 MB/sn hızlarına yakın görürsün.
manuelde cok bir sey bulamadim bunun hakkinda ama msi zaten yazdim ama biraz fazla zaman aliyor donmeleri buraya yazayim dedim insanlarin fikirlerini almak icin

PCle 3.0 ın limitlerine kadar hız alırsınız. 3000-3500MB/S civarı olur hızınız.
yani yariliyor peki full performans almam icin hangi parcalari degistirmem gerekir?

manuelde cok bir sey bulamadim bunun hakkinda ama msi zaten yazdim ama biraz fazla zaman aliyor donmeleri buraya yazayim dedim insanlarin fikirlerini almak icin

yani yariliyor peki full performans almam icin hangi parcalari degistirmem gerekir?
İyi etmişsin.
Userbenchmark'a göre PCl-e'a bağlımış. Siz yinede MSI'ın yanıtını bekleyin.

Şuan PCle 4.0 destekli bileşenler çok az.

İntel tarafında 11. Nesil işlemci ve Z590 anakart gerekiyor.

AMD tarafında ise 3.,4.,5. nesil Ryzen işlemci ve B550 veya X570 anakart lazım.

Anladim cok soru soruyorum ama yaptigim sey dogru mu yani ben yavas pahali yeni nesil parcalar alip bilgisayari yenilemek istiyorum yavas mi yapayim yoksa bayar bir zaman bekleyip sonra mi alayim fikriniz nedir?

Anladim cok soru soruyorum ama yaptigim sey dogru mu yani ben yavas pahali yeni nesil parcalar alip bilgisayari yenilemek istiyorum yavas mi yapayim yoksa bayar bir zaman bekleyip sonra mi alayim fikriniz nedir?
Şuan bu SSD yi alacak bütçe varsa ileriye dönük al bence. Zaten kendisi baya kaliteli bir SSD yıllarca bozulmaz. Sistemi 3-4 yıl sonra yenilesen bile yeni sisteminde işine yarar.

Yazim yanlisi yapmisim
Anladim cok soru soruyorum ama yaptigim sey dogru mu yani ben yavas yavas pahali yeni nesil parcalar alip bilgisayari yenilemek istiyorum yavas yavas mi yapayim yoksa baya bir zaman bekleyip sonra bir anda mi alayim fikriniz nedir?

Şuan bu SSD yi alacak bütçe varsa ileriye dönük al bence. Zaten kendisi baya kaliteli bir SSD yıllarca bozulmaz. Sistemi 3-4 yıl sonra yenilesen bile yeni sisteminde işine yarar.
Tesekkur ederim peki bu aegis serisinde eger motherboardu degistirmek istesem sigmama problemi olur mu yani bu motherboard aegise ozel kucuk falan mi yoksa aegise cogu motherboardlar sigar mi?

Yazim yanlisi yapmisim
Anladim cok soru soruyorum ama yaptigim sey dogru mu yani ben yavas yavas pahali yeni nesil parcalar alip bilgisayari yenilemek istiyorum yavas yavas mi yapayim yoksa baya bir zaman bekleyip sonra bir anda mi alayim fikriniz nedir?
PSU, SSD, HDD gibi parçaları zamanla alabilirsin ama anakart, işlemci ve ekran kartını bi anda alırsan daha mantıklı olur. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. İlk başta dediklerim üzerinden 5-6 yıl geçse bile hemen hemen aynı olacağı için onları zamanla alabilirsin.

Yazim yanlisi yapmisim
Ülkemizde ikisi de mantıklı bence. Normalde yıllar geçtikçe yeni parçalar çıkıyor bileşenler ucuzluyor derdim ama ülkemizde dolar sağolsun 2 yıl önce aldığım bilgisayar daha aynı fiyata düşmedi.

Bence ucuza parça buldukça ufaktan toplamaya başla. Stok krizinden dolayı ekran kartını ve DDR5 çıkacağı için işlemci, RAM ve anakartı sona bırak derim sadece.

Ülkemizde ikisi de mantıklı bence. Normalde yıllar geçtikçe yeni parçalar çıkıyor bileşenler ucuzluyor derdim ama ülkemizde dolar sağolsun 2 yıl önce aldığım bilgisayar daha aynı fiyata düşmedi.

Bence ucuza parça buldukça ufaktan toplamaya başla. Stok krizinden dolayı ekran kartını ve DDR5 çıkacağı için işlemci, RAM ve anakartı sona bırak derim sadece.
Geçen yıl 4000'e topladığım sistem şimdi minimum 15k. 😂

Geçen yıl 4000'e topladığım sistem şimdi minimum 15k. 😂
Valla zamanında 3K ya sağlam 1060 6GB sistem toplanıyordu, aradan 2 sene geçti o fiyatlar hayal oldu. Sonra GTX 16 serisi falan yeni çıkmaya başlıyorken 5K civarına 1660Ti tabanlı bir sistem kurdum, aradan yine 2 sene geçti ve stok krizi sağolsun artık bu bütçede 1050Ti sistem toplanıyor 😅

Valla zamanında 3K ya sağlam 1060 6GB sistem toplanıyordu, aradan 2 sene geçti o fiyatlar hayal oldu. Sonra GTX 16 serisi falan yeni çıkmaya başlıyorken 5K civarına 1660Ti tabanlı bir sistem kurdum, aradan yine 2 sene geçti ve stok krizi sağolsun artık bu bütçede 1050Ti sistem toplanıyor 😅
Sistemi satıp bir tane şahin alabilirim.
Miningciler yüzünden uçtu ya.

Sistemi satıp bir tane şahin alabilirim.
Miningciler yüzünden uçtu ya.
Kasımda kripto çok değerli değilken 3 tane RX 580 alıp mininge başlayım diyordum o zamanlar ikinci elde tanesi 1300 liraydı kartın. Sonra bana gelmesi gereken 4K para 2 ay geç geldi falan bir baktım kart 4K olmuş 😂

O para gelseydi ve alsaydım ciddi ciddi zengindim şuan 😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,983
Üyeler
191,018
Son üye
Yusufmania
Geri