Üniversite Bölüm Seçimi Hakkında

Akın Taşkan

Cezalı
80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
6,735
Selamlar. Başlıkta belirttiğim gibi üniversite bölüm seçimi hakkında sizden yardım istiyorum. Neye ilgiliysen, neyi seviyorsan ona git falan fişman onu geçtim artık ben ileride işsiz kalmayacağım, geliri yüksek saygın bir meslek seçeceğim. İlgi alanlarım ise hobi olarak kalacak.
(Direk Tıp yazmayın)

Şimdi 5 farklı varyasyona göre sizden öneri istiyorum. (Sayısal)

X- Üniversite sınavında ilk 9.999 - 8.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Y- Üniversite sınavında ilk 7.999 - 6.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Z- Üniversite sınavında ilk 5.999 - 4.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Q- Üniversite sınavında ilk 3.999 - 2.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

T- Üniversite sınavında ilk 1.999 - 1 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Son düzenleme:
Selamlar. Başlıkta belirttiğim gibi üniversite bölüm seçimi hakkında sizden yardım istiyorum. Neye ilgiliysen, neyi seviyorsan ona git falan fişman onu geçtim artık ben ileride işsiz kalmayacağım, geliri yüksek saygın bir meslek seçeceğim. İlgi alanlarım ise hobi olarak kalacak.
(Direk Tıp yazmayın)

Şimdi 5 farklı varyasyona göre sizden öneri istiyorum.

X- Üniversite sınavında ilk 9.999 - 8.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Y- Üniversite sınavında ilk 7.999 - 6.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Z- Üniversite sınavında ilk 5.999 - 4.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Q- Üniversite sınavında ilk 3.999 - 2.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

T- Üniversite sınavında ilk 1.999 - 1 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri
Alanını biz tahmin ediyoruz galiba. Bütün siralamalara aynı bölümü koyabilirsin. 1-2k arası sıralamaya daha iyi bir Üniversiteye gidersin. 8-9k ya aynı bölümün daha düşük bir Üniversitesine gidersin. Yani bu sıralamaya göre bölüm değiştirmek saçma.

Alanını biz tahmin ediyoruz galiba. Bütün siralamalara aynı bölümü koyabilirsin. 1-2k arası sıralamaya daha iyi bir Üniversiteye gidersin. 8-9k ya aynı bölümün daha düşük bir Üniversitesine gidersin. Yani bu sıralamara göre bölüm değiştirmek saçma.
Sayısal pardon yazmayı unutmuşum.
Şimdi 9k sıralamada yazılım mühendisi olmaktansa tıp yazmak mantıklı değil mi? İş bulabilme açısından.

Sayısal pardon yazmayı unutmuşum.
Şimdi 9k sıralamada yazılım mühendisi olmaktansa tıp yazmak mantıklı değil mi? İş bulabilme açısından.
9k sıralama kötü değil bence. Ama Yazılım mühendisliğinde iyi bir Üniversitesite tutmuyorsa tip daha mantıklı evet. İş garantisi açısından.

9k sıralama kötü değil bence. Ama Yazılım mühendisliğinde iyi bir Üniversitesite tutmuyorsa tip daha mantıklı evet. İş garantisi açısından.
Ben de tam onu soruyordum. Hangi sıralamada hangi bölümler tercih edilmeli.
Rehberlik hocasına gidiyorum saçma sapan meslek seçimi testleri veriyor, yok bilmem bir şey zeka, şu alana yatkınsın...
Bir arpa boyu yol alamayınca buraya yazayım dedim :)

Ben de tam onu soruyordum. Hangi sıralamada hangi bölümler tercih edilmeli.
Rehberlik hocasına gidiyorum saçma sapan meslek seçimi testleri veriyor, yok bilmem bir şey zeka, şu alana yatkınsın...
Bir arpa boyu yol alamayınca buraya yazayım dedim :)
İyi yapmışsın. 12. Sınıfa mı geçeceksin yoksa bu sene mi gireceksin?

10. sınıfım hocam.
Şimdiden bu konuyla ilgilenmen bayağı iyi bir şey. Tavsiyem sana şudur. Tek bir bölüm seç ve o bölümü hedefle. Daha faydalı olur. Netlerin hedeflerin doğrultusunda artar. Eğer bu sıralamalarda garanti iş istiyorsan tabi Tıp ı hedeflemen daha mantıklı olur. Ama ileri de zamanın var. Rahat rahat karar verirsin daha.

Şimdiden bu konuyla ilgilenmen bayağı iyi bir şey. Tavsiyem sana şudur. Tek bir bölüm seç ve o bölümü hedefle. Daha faydalı olur. Netlerin hedeflerin doğrultusunda artar. Eğer bu sıralamalarda garanti iş istiyorsan tabi Tıp ı hedeflemen daha mantıklı olur. Ama ileri de zamanın var. Rahat rahat karar verirsin daha.
Şu an sadece 10. sınıf konuları olan deneme (TYT değil) netleri 120 sorudan 95 civarı.
TYT denemeleri (120 soru) ise 9. sınıf dahil olduğundan 84lerde.
Bu yaz TYT'yi bitirip TYT netlerini 100 üstüne çıkarmayı planlıyorum.
Benim için ne iş yaptığım değil o işin çalışma koşulları, geliri ve saygınlığı önemli.

Ben bölümden ziyade direk sıralama hedefliyordum hata mıdır?

(Direk Tıp yazmayın)

Şimdi 5 farklı varyasyona göre sizden öneri istiyorum. (Sayısal)

İlk 10k garanti sanıyorum

Hiçbir zaman uzmanlık alanlarında bölüm okumayın. Uzmanlıktan kastım yazılım gibi bölümler. Onları okuyacağınıza gidin bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, yapay zeka mühendisliği gibi bölümler tercih edin.

Mekatronik mühendisliği bakabilirsin.
Türkiye gibi ülkelerde makine mühendisliği hep tutar.
Yapay zeka mühendisliği.
Elektrik elektronik mühendisliği.
Bilgisayar mühendisliği.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an sadece 10. sınıf konuları olan deneme (TYT değil) netleri 120 sorudan 95 civarı.
TYT denemeleri (120 soru) ise 9. sınıf dahil olduğundan 84lerde.
Bu yaz TYT'yi bitirip TYT netlerini 100 üstüne çıkarmayı planlıyorum.
Benim için ne iş yaptığım değil o işin çalışma koşulları, geliri ve saygınlığı önemli.

Ben bölümden ziyade direk sıralama hedefliyordum hata mıdır?
Yapabileceğinin en iyisini yapmayı hedefle yani sıralama. Bölüm sınavdan sonra hedeflenir ki onun için de ayrı stres oluşmasın.

İlk 10k garanti sanıyorum

Hiçbir zaman uzmanlık alanlarında bölüm okumayın. Uzmanlıktan kastım yazılım gibi bölümler. Onları okuyacağınıza gidin bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, yapay zeka mühendisliği gibi bölümler tercih edin.

Mekatronik mühendisliği bakabilirsin.
Türkiye gibi ülkelerde makine mühendisliği hep tutar.
Yapay zeka mühendisliği.
Elektrik elektronik mühendisliği.
Bilgisayar mühendisliği.
Peki dediğiniz bölümleri hangi sıralamalarda tercih etmem gerekir?

Hangisini kendine yakın görürsen ilk sıraya onu yaz

Şahsen ben 1. bilgisayar mühendisliği 2. elektrik elektronik yazdım 2. geldi

Tabii unutma ki bu yazdığım bölümler kendini geliştirmen gereken bölümler. Sevmeyeceksen kendini geliştiremezsin, geliştiremezsen de iş bulamazsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,526
Üyeler
187,954
Son üye
Spider-Man
Geri