Ryzen 5 3600 Derece sorunu

birde
rtx2070s gaming x trio
r5 3600
b450 tomahawk
16x1 2133 mhz
csde 120 fps ye dusuyor
normalmi

En ufak bir temassızlıkta 10-15 derece arası fark eder hatta işlemciye yük binerse çok daha fazla fark eder. Bazı fanların vidaları düz tornavida ile de açılabiliyor bir kontrol edin.
tamam bakıcam

Biostan bakabilir misin işlemcin kaç Volt ile çalışıyor ?

Tam şurada yazması gerek.
MSI B450 Tomahawk BIOS (1).webp

.

80* çok yüksek işlemci için soğutucuyu doğru montajladınızmı acaba
kasadaki hava akışını rahatlatacak şeyler yapın (fan eklemek , yan kapağı açmak)

ozonce onu kontrol ederken ram frekansını yukselttim 1600 mhz de çalışıyormus 2133 e yukselttim

Tam da tahmin ettiğim gibi. Anakart basmış voltajı basmış voltajı.
Stok hızlar için ideal voltaj 1.2 olmalı. Biosun nasıl olduğunu tam olarak bilmediğim için anlatamıyorum. Voltaj değiştirme bölümünü bulup voltajı 1.2 olarak gir.
Bu dediğimi yaparsan başka hiç bir şey yapmana ya da satın almana gerek yok, her şey bunla alakalı.

Tam da tahmin ettiğim gibi. Anakart basmış voltajı basmış voltajı.
Stok hızlar için ideal voltaj 1.2 olmalı. Biosun nasıl olduğunu tam olarak bilmediğim için anlatamıyorum. Voltaj değiştirme bölümünü bulup voltajı 1.2 olarak gir.
Bu dediğimi yaparsan başka hiç bir şey yapmana ya da satın almana gerek yok, her şey bunla alakalı.
tamam cok tesekkur bana yardım ettiğiniz için birazdan deneyip geleceğim

Arkadaslar İşlemcim r5 3600
anakart b450 tomahawk max
powersupply ım corsair rm750 gold moduler
Bugun CS:GO Ya girdiğimde msı afterburner açtığımda işlemcinin 80 Derece gördüm Bu bir sorunmudur
Aynı anakartı ve işlemciyi kullanıyoruz, İşlemci sıcaklıklarında egzoz fanı doğrudan etkilidir stok fan ile o işlemci soğumaz iyi bir hava soğutucu kullanmalısın. Bios dan Core performans boost u kapatırsan işlemci sıcaklığı düşer fakat 3600 MHz temel frekansın üstüne çıkamaz.
Diğer bir seçenekte kademeli olarak işlemci voltajını düşürebilirsin (:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,808
Üyeler
189,162
Son üye
ApeiroN_
Geri