Stoper olarak maçta ne yapmam gerekli?

Yavuz241

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
826
Merhabalar. Kendi ilçemdeki U15 takımında as stoperim. Hocalar sürekli olarak maçın içinde neler yapmamız gerektiğini bizlere anlatıyor ama ben ekstra olarak araştırmak istedim. İnternette çok fazla konu bulamadım açıkçası. Bende sizlere sormak istedim. Stoper olmanın sırlarını benimle paylaşırsanız sevinirim.

Kaleye top yaklaştırmamak. Hücuma top taşımak. Forvetlere arkanı dönme. Fiziğini gerektiği gibi kullan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok açıklamalı oldu :ROFLMAO:

Son düzenleme:
Futboldan çok anlamam ama gizli orta saha rolüyle atak başlatıcı olabilirsin defanstan uzun toplarla. Tabii forvettekilerle iletişim de önemli.

Adamın ağzına krampon sokmamalısın (ben yaşadım çok kötü )
Adam ile karşı karşıya iken dizlerini bükmelisin
Kaleciniz ile iyi anlaşın

Sert oynaman lazım, vede vücudunu kullanabilmen lazım.

Adamın ağzına krampon sokmamalısın (ben yaşadım çok kötü )
Adam ile karşı karşıya iken dizlerini bükmelisin
Kaleciniz ile iyi anlaşın
Beklere top vermeye çalış veya orta sahaya
Çok fazla korner yapmamaya özen göster
Darda kalınca kalaeciyede pas at

Onu hocana sorman gerekmiyor mu? Tabii aramızda lisanslı futbolcu varsa orası ayrı :D

Akrep savunması yapacaksın yani ayakta savunacaksın. Her gelene faul yaparsan Sergio Ramos olursun. Sen özelliklr forveti markaj etmelisin.(Önünde olan hrpsine markaj edeceksin fakat iş forvetse daha da önemli.) Eğer takım arkadaşların çok öndeyse ya zaman kazandıracakdın ya da güçlü bir müdahale yapacaksın top senin ayağında kalacak. Mevkii'n den fazla fışarı çıkma. Stoperlikte mevkii den bağımsız oynamak takımın eğer geride veya takım arkadaşın atılırsa olur.

2 stoper olur genellikle.
Bir stoper defansın kaptanı olur. En derinde kalır, rakibin son adamını tutar. Beklere komut verir. Sen hangisisin?

Kaleyi korumak

Kalecinin görüşünü kapatmayacak şekilde konumlan zamanında o hatayı yaşamıştım.
Yanlış pas yapmamaya özen göster.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,404
Üyeler
192,708
Son üye
Sarius
Geri