Mete Yavuz
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 9
Tabii aramızda lisanslı futbolcu varsa orası ayrı
Biz niye varız ab
Tabii aramızda lisanslı futbolcu varsa orası ayrı
Merhabalar. Kendi ilçemdeki U15 takımında as stoperim. Hocalar sürekli olarak maçın içinde neler yapmamız gerektiğini bizlere anlatıyor ama ben ekstra olarak araştırmak istedim. İnternette çok fazla konu bulamadım açıkçası. Bende sizlere sormak istedim. Stoper olmanın sırlarını benimle paylaşırsanız sevinirim.
Vallaha çıkıyor incele yapmamış.Alıntıyı görüntüle
Biz niye varız ab
Yapıyosun bu sporu.Alıntıyı görüntüle
Biz niye varız ab
Ceza sahası yakınlarında çok zorunda kalmadıkça hep ayakta kalmaya çalışırım ama çok temiz kayarak müdahele yaparım. Kayarak müdahele ettiğim toplsrın hepsi bende kalır genelde.Bak şimdi kardeşim yorgunluktan öldüm daha yeni mahalle maçı yaptık yanlış yazarsam kusura bakma.
Bir stoper vücudunu sağlam kullanabilmeli, yani her zaman topa müdahale yapmak da işe yaramaz bazen vücut koyman lazım adama.
Sakın ama sakın zorunda kalmadıkça topa/ayağa kayma, ayakta savunmanı yap.
Defans arkasına uzun top atman da önemli, oyun kurucu gibi yani.
Sorun olursa sorabilirsin, profesyonel değilim ama olmanın eşiğinden döndüm diyeyim.
O zaman iyi, ceza sahası içine adam ne kadar az girerse o kadar iyi olur bu arada.Ceza sahası yakınlarında çok zorunda kalmadıkça hep ayakta kalmaya çalışırım ama çok temiz kayarak müdahele yaparım. Kayarak müdahele ettiğim toplsrın hepsi bende kalır genelde.