bu bilgisayara kaç w power supply koymalıyım?

sence ana kartı biraz daha düşük almalı mıyım? kasamla ve ana kartım uyumlu olsun istedim biraz da ikisi de beyaz ve ana kart rgb bazı kısımları.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir de bu şekilde kasa çok büyük oyunlar degıl de orta dereceli csgo lol ve call of duty black ops serisi oyunları oynayabilir miyim?

mesela black ops 3 gibi
Evet bence biraz fazla olmuş o anakart. Ucuz bir B560 yeter işlemciye.

O anakartı almak istiyorsan da bari işlemciyi İ5 11600K ya yükselt de Z serisi anakart bir işe yarasın 😀

Evet bence biraz fazla olmuş o anakart. Ucuz bir B560 yeter işlemciye.

O anakartı almak istiyorsan da bari işlemciyi İ5 11600K ya yükselt anakart bir işe yarasın 😀
bütçe yok dostum. Ssd'yi bile 120gb felan düşünüyorum sistemi açabilmek adına ana kartı değiştirirsem istediğimi almamış olacağım ve göz zevkime hitap etmemekle kalmayıp içim biraz buruk olacak. Biraz custom kendim toplamak istiyorum hazır sistem gibi olmasını istemiyorum

zaten bu fiyata hazır ekran kartlı 1650'li sistemler bundan çok daha iyi performans gösterecektir ileriye dönük bir sistem toplamak istiyorum. Bir nevi taksit taksit teker teker alacağım şu anda çalışmadıgım ıcın geçici bir süreliğini bu şekilde kullanacagım iş bulana kadar

bütçe yok dostum. Ssd'yi bile 120gb felan düşünüyorum sistemi açabilmek adına ana kartı değiştirirsem istediğimi almamış olacağım ve göz zevkime hitap etmemekle kalmayıp içim biraz buruk olacak. Biraz custom kendim toplamak istiyorum hazır sistem gibi olmasını istemiyorum

zaten bu fiyata hazır ekran kartlı 1650'li sistemler bundan çok daha iyi performans gösterecektir ileriye dönük bir sistem toplamak istiyorum. Bir nevi taksit taksit teker teker alacağım şu anda çalışmadıgım ıcın geçici bir süreliğini bu şekilde kullanacagım iş bulana kadar
Bence SSD yi 120GB alacak kadar bütçeyi zorluyorsanız biraz RGB uğruna o anakart İçin bütçeyi zorlamayın. Bunun gibi orta düzey bir B560 alıp kalan bütçeyle diğer parçaları kaliteli ve seçmeye bakın.

Yine de siz bilirsiniz tabi ki illa o anakartı almak istiyorum diyorsanız onu alabilirsiniz.

Bence SSD yi 120GB alacak kadar bütçeyi zorluyorsanız biraz RGB uğruna o anakart İçin bütçeyi zorlamayın. Bunun gibi orta düzey bir B560 alıp kalan bütçeyle diğer parçaları kaliteli ve seçmeye bakın.

Yine de siz bilirsiniz tabi ki illa o anakartı almak istiyorum diyorsanız onu alabilirsiniz.

ASUS PRIME H510M-K 3200MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI VGA mATX Anakart​

979tlye bunu buldum bu alacağım işlemciyi destekliyor sanırım

Kısacası H510 anakartla RAM en fazla 3200MHz hızda çalışır, daha üstüne anakart yüzünden çıkamazsınız. B560 serisinde ve daha üst serilerde bu kilit yok.

INTEL Core i5 11600KF ile​

INTEL Core i5 11600K​

aralarında ne fark var?

Kısacası H510 anakartla RAM en fazla 3200MHz hızda çalışır, daha üstüne anakart yüzünden çıkamazsınız. B560 serisinde ve daha üst serilerde bu kilit yok.
şimdi gördüm kf olanında dahili grafik birimi yok

sizce 3200Mhz ram yeterli midir ileriye dönük? mesela önceki seçtiğim ana kart modelinde 5333Mhz'e kadar çıkabildiğini gösteriyor. Zaten bu mhz değerinde ramler bilgisayar parasıdır daha önce hiçbir yerde görmedim

INTEL Core i5 11600KF ile​

INTEL Core i5 11600K​

aralarında ne fark var?

şimdi gördüm kf olanında dahili grafik birimi yok
Bu arada işlemci olarak İ5 10400 yerine İ5 10500 almanızı tavsiye ederim. İçinde UHD 750 grafik birimi var.

11600K ya bütçe yetecekse onda da UHD 750 var, 11400 de niye UHD 730 var anlamadım, UHD 730 olan tek İ5 işlemci kendisi 😅

Bu arada işlemci olarak İ5 10400 yerine İ5 10500 almanızı tavsiye ederim. İçinde UHD 750 grafik birimi var.

11600K ya bütçe yetecekse onda da UHD 750 var, 11400 de niye UHD 730 var anlamadım, UHD 730 olan tek İ5 işlemci kendisi 😅
zaten ikisi de arasında çok fark olmayan acayip vasat grafik kartları. Bu kartları ekran kartı aldığımda dahili grafik birimi yine de kullanılıyor mu sizce?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,992
Üyeler
185,011
Son üye
Sleepyhead12957
Geri