Asus AI Suite 3 Sıfırlama

glmhmet

80+
Reaksiyon skoru
3
Selamlar herkese. Asus Ai suite 3 programını kullanıyorum. Birkaç haftadır bilgisayarım fazlasıyla soğuk oluyordu ve programda baktığımda 220w güç çeken fx 9370 işlemcimin güç tüketimi 6wdı ve de 4400mhz olması gereken değer 1400mhz olmuştu normalde boşta 40 derece civarında seyreden işlemcim 26 derecelerde ve yük altında 40ı görmüyor. Biostan baktığımda hiçbir sıkıntı yokken bu program açıkken sonuçlar bu şekilde oluyor. Programı nasıl sıfırlayabilirim bilmiyorum yardımcı olur musunuz ?

Ayarlarına bakmak lazım. Ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz? İşlemci frekansını ve fan devrini otomatik ayarlıyor.

Bende ki Aİ Suite baktım fakat Reset kısmı bulamadım. Maalesef.

Frekans değeri 1400 - 4700 arasında sürekli değişiyor Cpu power da 4 - 92 arasında.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (2).webp
    Ekran Görüntüsü (2).webp
    40.2 KB · Hit: 230
Performans modunda sorun yaşamamanız lazım. Sol menüde herhangi bir ayar yeri var mı? İşlemci hızı çok düşmesin diyorsanız, Güç Seçeneklerinden En Düşük İşlemci Durumunu biraz yükseltirsiniz. EPU özelliğini kapatabiliyor musunuz? Digi+ Vrm özelliğini açın.

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG

Simdi resmi incelediğimde. Aşağıda Kırmızı ile işaretlediğim yerler dikkatimi Çekti. Core 2 yazan yeri Core 0 a alabiliyormusunuz. Öyle bir Resim atabilirmisiniz.

Birde CPU Z programı ile görüntü atabilirmisiniz.

Ekler

• Aİ.webp
    Aİ.webp
    40.5 KB · Hit: 153
Performansı bazen çok düşüyor. Zaten işlemci sıcaklığı da fazla anormal. FX 9xxx serisi zaten fazla ısınıyo normalde ama max 40derece oluyo şuanda. Programı kaldırsam sorun çözülür mü ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Simdi resmi incelediğimde. Aşağıda Kırmızı ile işaretlediğim yerler dikkatimi Çekti. Core 2 yazan yeri Core 0 a alabiliyormusunuz. Öyle bir Resim atabilirmisiniz.

Birde CPU Z programı ile görüntü atabilirmisiniz.
Core 0a getirdiğimde de aynı değerler oluyo sürekli değişiyo.

Performansı bazen çok düşüyor. Zaten işlemci sıcaklığı da fazla anormal. FX 9xxx serisi zaten fazla ısınıyo normalde ama max 40derece oluyo şuanda. Programı kaldırsam sorun çözülür mü ?
Ortada bir sorun yok ki. 40 dereceye mi fazla diyorsunuz? :) Devamlı yüksek frekansta çalıştırmanın size hiçbir faydası yok. Gerektiği zaman yükselirse, boşu boşuna elektrik faturası ödememiş olursunuz.

Oyun oynarken yükselmiyor mu? Bios güncel mi? Digi+ Vrm'yi açtınız mı? Belki fazla ısınmadan dolayı frekansı düşürüyordur. Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?

Aİ üzerinden 4 Way Optimizaition kısmına tıklayıp denediniz mi .

Şuan geçici bi ekran kartı kullandığım için oyun oynayamıyorum. Bios Yakın zamanda güncelledim. Stok değil sağlam bi soğutucum var. Cpu z de Core speed değeri 1400-4700 arası sürekli değişiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aİ üzerinden 4 Way Optimizaition kısmına tıklayıp denediniz mi .
Tam olarak ne denemem gerekiyo ? Sadece anlık sıcaklık değerlerini görmek ve fan hızı ayarlamak için kullanıyorum ben programı. Onun haricinde kullanmadığım için bilmiyorum tam olarak programı.

AI Suite programını kullanmıyorsanız silebilirsiniz. Güç Seçeneklerini kontrol edip etmediğinizi ve Digi+ Vrm özelliğini açıp açmadığınızı öğrenemedim. Oyun esnasındaki değerleri görmeniz gerekiyor. Bilgisayar boştayken frekansın düşmesi normal bir durum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,949
Üyeler
187,272
Son üye
mimijr21
Geri