165Hz ile 240Hz arasında çok fark olur mu?

aalpa

80+
Reaksiyon skoru
121
Arkadaşlar yeni bir monitör alacağım ekran kartım GIGABYTE VISION 3060 OC ve işlemcim RYZEN 5 5600X 165Hz 1ms ile 240 Hz 0.5ms arasında gözle görülür bir fark olur mu?

Yüksek ihtimal o "240hz 0,5ms" olan monitör TN paneldir, tavsiye etmem. Ayrıca 5600x + 3060'a 165hz gider. IPS bulursanız şahane olur

Şimdi biraz mantıken bakalım. 60HZ ile 120HZ arasında 60HZ fark var ve 60HZ ile 120HZ arasında çok fark var diyorlar.
165HZ ile 240HZ arasında da 75HZ fark var. Yani fark vardır. Ancak bütçe kısıtlıysa piyasadaki yeni markaların ucuz monitörlerini tavsiye etmiyorum 240HZ konusunda.

Fark olur, fps oyunları mı oynayacaksın hikayeli oyunlar mı ? Birde bütçeni belirtirsen bir şeyler önerebilirim

Yüksek ihtimal o "240hz 0,5ms" olan monitör TN paneldir, tavsiye etmem. Ayrıca 5600x + 3060'a 165hz gider. IPS bulursanız şahane olur
FPS oyunları oynuyorsa TN panel bence gayet uygun. Bazı e-sporcularda TN panel kullanıyor çünkü gecikmeyi en aza TN panelde düşürebiliyorlardı galiba.

240 hz ile arasında baya fark olur 144 den 240 a geçtim hissedilir bir fark

FPS oyunları oynuyorsa TN panel bence gayet uygun. Bazı e-sporcularda TN panel kullanıyor çünkü gecikmeyi en aza TN panelde düşürebiliyorlardı galiba.
E-zıporcu veya FPS oyunları oynayan birisi olarak nitelemediği için kendini bu şekilde önerdim, ayrıca evet TN panellerde 0,5ms daha hızlı tepkime süreleri var ancak renkler çok kötü oluyor ya :)

FPS oynayacağım bütçem çok değişken 3000TL ye kadar olur
Al bunu bak yoluna :D

Al bunu bak yoluna :D

Yok ya 3000nin üstüne çıkamam
ben bunlardan birini düşünüyorum.

Yok ya 3000nin üstüne çıkamam
ben bunlardan birini düşünüyorum.
Hocam çok yanlış sulardasınız :D FPS oyunu odaklı istiyorum diyorsunuz ancak bu istediğiniz modellerden birisi 27" diğeri de 24" curved. Yani 27" olana hiç bakmayın, FPS oyunları için tavsiye etmiyorum. Diğerine gelecek olursak fiyatı olarak gayet iyi ancak ben 24"de kavis kullanmak istemezdim. Direkt 24" düz panel bakarsanız daha iyi olur

Geri