Ryzen 5 3600 overclock

Reaksiyon skoru
2
merhabalar rtx2070s ekran kartım ve r5 3600 işlemcim var, valorant lol csgo gibi oyunlar oynuyorum yani biliyorsunuz bu oyunlar işlemci bazlı oyunlar ve aldığım fps yeterli gelmiyor. Monitörün kaç hz gereği var mı daha çok fps almana diyecek arkadaşlar için 160-200 fps alıyorum fakat monitörüm 240hz. İşlemcimi overclocklamak istiyorum fakat çok bir bilgim yok ve bilgisayara bir şey olmasından korkuyorum. Ryzen master ile overclocklamayı düşündüm ama dediğim gibi bir şey olmasından korkuyorum. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilecek biri var mıdır?

merhabalar rtx2070s ekran kartım ve r5 3600 işlemcim var, valorant lol csgo gibi oyunlar oynuyorum yani biliyorsunuz bu oyunlar işlemci bazlı oyunlar ve aldığım fps yeterli gelmiyor. Monitörün kaç hz gereği var mı daha çok fps almana diyecek arkadaşlar için 160-200 fps alıyorum fakat monitörüm 240hz. İşlemcimi overclocklamak istiyorum fakat çok bir bilgim yok ve bilgisayara bir şey olmasından korkuyorum. Ryzen master ile overclocklamayı düşündüm ama dediğim gibi bir şey olmasından korkuyorum. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilecek biri var mıdır?
240Hz monitör eğer profesyonel değilsen çok fazla.
Ve fps ni artırmak istiyorsan yeni bir işlemci alabilirsin.

OC işlemi için rehber önermiyorum. Deneye deneye yapmak en sağlıklısı. Ryzen Master'in son sürümünü kurup şu testi yapın lütfen.
Sonuçları paylaşın lütfen.

240Hz monitör eğer profesyonel değilsen çok fazla.
Ve fps ni artırmak istiyorsan yeni bir işlemci alabilirsin.
hedefim profesyonel olmak zaten ve bu yolda ilerliyorum neredeyse oldum sayılır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

OC işlemi için rehber önermiyorum. Deneye deneye yapmak en sağlıklısı. Ryzen Master'in son sürümünü kurup şu testi yapın lütfen.
deneye deneye yapmak işlemciye ve bilgisayar parçalarına hasar vermez mi? voltaj vesaire öyle bir şey söylediydi biri

deneye deneye yapmak işlemciye ve bilgisayar parçalarına hasar vermez mi? voltaj vesaire öyle bir şey söylediydi biri
Hayır vermez.
Size rehberde atıyorum 1.1V 4.2GHz önerilir ama işlemcinizin silikonu kötüdür, OC başarılı olmaz.
Atıyorum 1.3V 4.2GHz önerilir ama işlemcinizin silikonu iyidir, 1.1V'da 4.2GHz yiyecek işlemciye boşuna +0.2V vermiş olursunuz. O yüzden deneyerek yapmak daha sağlıklı.

ve bir sorum daha var 650W PSU'm var overclock yaptıktan sonra herhangi bir güç sıkıntısı olur mu acaba?

Hocam Auto OC sizin için daha iyi olacaktır AMD Ryzen Master kullanarak yapabilirsiniz.
O işlemciye az voltaj gidipte PC kapanmasın diye basıyor voltajı basıyor voltajı sonra işlemci çok ısınıyor.

Aynı işlemciyi söylediğim modda kullanıyorum 60 dereceyi geçmiyorum dostum 😅
Soğutucun ne PF360 falan mı ? Yada boşta mı 60 ı geçmiyor ?

Git bı Aida64 Fpu testi yap bakalım neler oluyor 😂

Geri