Hayır kabul etmek güç ama kötü olan taraf muhalefet.
AKP ne kadar kötü de olsa şuan Türkiyenin en şahlı dönemlerini yaşattı.
Kabul edelim AKP'li değilim ama kötünün iyisi AKP hocam bunu kabul edelim artık ben ettim ve böyleydi .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam islam ve yahudilikte laiklik olmaz.
Bunun kaynağı vardı bulursam atarım aynısını ilber ortaylı da yazmıştı.
Bu dinler senin 24 saatini düzenler her şeyini düzenler ve bu dinlerde devlet ülkeyi bu yanlardan düzenler sadece.
Bu böyle he ayrıca malesef zamanında yapılan başörütüs yasakları gibi dini kısıtlayan fikirler ile şuan ki siyasal islam aynı bence sadece ikisi tam tersi. Birisinde zorla laiklik yapıldı birinde ise sözde hocalar güçlendi. görüşüm zorlamadan laiklik olmalı çünkü malesef laikliği ve dini kullanarak insanları manipüle edenlerle dolu ülkemiz . Artık dini yönetim yapılamaz malesef yapılırsa bile zorla yapılır ama zorlu laiklik te yapılamaz zorlamadan yapılmalı.
Atatürk döneminden bahsetmiyorum sonra atatürk düşmanı olmak istemem ve değilim.
Kimse başörtüsünü din düşmanı olduğu için yasaklamadı. İrticanın önüne geçmek için gerekliydi. Bugün başörtüsü; yarın kara çarşaf, sarık. İnkılaba bağlı kalmak gerekir. 90ları sadece büyüklerin anlattığı şekilde öğrenmeyin. Başörtüsü yasaklandı demek kolay, ama nedenini kavramak zor. Kimse de laikliği kullanarak manipülasyon etmedi. Laikliğin din düşmanlığı olduğu falan da yalandır, bunlar da radikal islamcıların laflarıdır. Kimse laiklik adı altında din düşmanlığı ya da zorlama yapmadı. Laikliği zedelemek için dini kullananlar da zamanında Fetullah ile iftar yemeği verenlerdi. Laiklik din gibi suistimal edilemez. Kimse gelip size "Laiklik için bize bağış yapın" demez ama birileri gelip size "Sadaka verin, zekat verin" der.
Benim bakış açım şöyle :
Ortada giden bir yanlışlık var ve bu yanlışlığı yapanların faili belli.
Dier tarafta ne kadar içi boş olsada , bu yanlışlığın karşısında bir kesim var.
yani düşününce var olana razı olamaktansa , en azından farklı bir yönetimin denenmesi şuanki durmumuz için en iyi seçeneklerden biri.
Ve kabullenmek düşüncesi canımı o kadar yakıyo ki anlatamam.
Hocam malesef öyle olmayacak.
Sen bir siyasinin başarısız siyasetini dğeiştirdiğini gördün mü şuankiler de?
Zaten muhalefet alamaz bu imkansız he muhalefette kemal diyorsanız gülüyorum he başkası derseniz evet nedne olmasın mesela Muharrem fenan gibi birisi ise olabilir gözüyle bakarım ancak değişmeyecke.
Tüm siyasiler aynı berbat yönetimi uygulayacak. He bir dediği tutmayan bir adama ben güvenmiyorum. Kemal bey giderse ve yerine düzgün biri gelirse olur derim yav zamanında saçma dediğim masnur bile olsa ok diyebilirim ama malesef alamayacaklar bunun iddiasına bile girebilirim.
Sol partilerde muharrem ince çok oy bölücek kısacana unutun bu hayali . ben boş basacağım ama hiç bir siyasi parti bunu düzeltemez.
Kimse başörtüsünü din düşmanı olduğu için yasaklamadı. İrticanın önüne geçmek için gerekliydi. Bugün başörtüsü; yarın kara çarşaf, sarık. İnkılaba bağlı kalmak gerekir. 90ları sadece büyüklerin anlattığı şekilde öğrenmeyin. Başörtüsü yasaklandı demek kolay, ama nedenini kavramak zor. Kimse de laikliği kullanarak manipülasyon etmedi. Laikliğin din düşmanlığı olduğu falan da yalandır, bunlar da radikal islamcıların laflarıdır. Kimse laiklik adı altında din düşmanlığı ya da zorlama yapmadı. Laikliği zedelemek için dini kullananlar da zamanında Fetullah ile iftar yemeği verenlerdi. Laiklik din gibi suistimal edilemez. Kimse gelip size "Laiklik için bize bağış yapın" demez ama birileri gelip size "Sadaka verin, zekat verin" der.
Hocam bir insan özgür olmalı tamam bir nednei vardır ama laiklik dini devlet işi ile ayırmak millet dahil dğeildir.
Malesef zamanında atatürkün izinde adı altında kendi laikliklerini dayattılar gözümde gerçek laikliği tek atatürk uygulayabildi.
Hocam bunu büyüğümden duymadım bu biliniyor . Bir insana karışamazsın kapanmasına açılmasına . peki bu insanların hakkına girmeye değer miydi?
Sırf ilticanın önüne geçmek için değer mi insanları zorlamak.
Her şey halk rızası ile olmalı bunnu hoşgörü ile yapılsaydı bir şey demezdim ama bu zorlandı kabul edin bu yanlıştı.
Kısacana ülkemizde aiklik de uygulanamaz siyasal islam da.
Çünkü Laik bu yapıda zor ve siyasal islam da zor ikisi de dezavantajları var.
Ben laik olmalıyız destekçisiyim ama böyle şeyler olmamalı her şey hoşgörü ile olmalı din ile yönetilmeliyiz doğrusu bu ancak dini kullannalar artıcak ve devleti bile bölme tehlikesine sokabilcek ancak tam laiklik te uygulamayız . Her türlü din girmek zorunda önemli olan doğru oranları kullanmak malesef ne tam laik ne tam siyasal islamik olabiliriz.
Ortadayız ve aslında böyle kalmalıyız.
Anlamadım halen AKP'li damgası vuruyorsanız bu benim düşüncem.
AKP'yi de sevmiyorum onların berbatlıklarını da anlatsam destan yazardım lütfen bunlar benim fikrim ve biraz daha hoşgörü ile yaklaşınız ben size hoşgörü ile geldim ve fikirlerimi paylaştım ben sağcı değilim ne de solcuyum ama fikriler bu .
Neden firiklerimize saygı duyamıyoruz ki?
Bu zor değil ki .
İlk soruna gelecek olursak kimse değişmedi. Çünkü kötü olduğunu kabullenmedi kimse.
Geri kalanı için , açıkçası ben iktidarın değişeceğini düşünüyorum ve kemali aday gösterecek kadar mantıksız iş yaptıklarını da düşünmüyorum.
Gönlumden geçen adaylar var aslında . MANSUR slow bunlardan bi tanesi. Ne üzerine bunu ortaya atıyorum. Yaptığı belediyecilikle.
Seni yargılamıyorum ama inan ki her şey daha güzel olacak.
4 aykü siyasal İslamcıların uzun uzun yazmaları yerine direkt akpliyim dese konu kapanır aslında bu arada kötünün iyisi akp arkadaşlar AKP'li değilim ama kabul edelim xd
Bu arada yeni gelen yönetimle ülke bir anda ab ülkesi olmayacak ülkeyi bu enkazdan kurtarmak çok zor olucak her türlü ileride önümüzde daha kötü yıllar gorucez önemli olan hızlı bir şekilde bu kötü yılları ve geçmişi toparlamak
Hocam bir insan özgür olmalı tamam bir nednei vardır ama laiklik dini devlet işi ile ayırmak millet dahil dğeildir.
Malesef zamanında atatürkün izinde adı altında kendi laikliklerini dayattılar gözümde gerçek laikliği tek atatürk uygulayabildi.
Hocam bunu büyüğümden duymadım bu biliniyor . Bir insana karışamazsın kapanmasına açılmasına . peki bu insanların hakkına girmeye değer miydi?
Sırf ilticanın önüne geçmek için değer mi insanları zorlamak.
Her şey halk rızası ile olmalı bunnu hoşgörü ile yapılsaydı bir şey demezdim ama bu zorlandı kabul edin bu yanlıştı.
Kısacana ülkemizde aiklik de uygulanamaz siyasal islam da.
Çünkü Laik bu yapıda zor ve siyasal islam da zor ikisi de dezavantajları var.
Ben laik olmalıyız destekçisiyim ama böyle şeyler olmamalı her şey hoşgörü ile olmalı din ile yönetilmeliyiz doğrusu bu ancak dini kullannalar artıcak ve devleti bile bölme tehlikesine sokabilcek ancak tam laiklik te uygulamayız . Her türlü din girmek zorunda önemli olan doğru oranları kullanmak malesef ne tam laik ne tam siyasal islamik olabiliriz.
Ortadayız ve aslında böyle kalmalıyız.
Anlamadım halen AKP'li damgası vuruyorsanız bu benim düşüncem.
AKP'yi de sevmiyorum onların berbatlıklarını da anlatsam destan yazardım lütfen bunlar benim fikrim ve biraz daha hoşgörü ile yaklaşınız ben size hoşgörü ile geldim ve fikirlerimi paylaştım ben sağcı değilim ne de solcuyum ama fikriler bu .
Neden firiklerimize saygı duyamıyoruz ki?
Bu zor değil ki .
İlk soruna gelecek olursak kimse değişmedi. Çünkü kötü olduğunu kabullenmedi kimse.
Geri kalanı için , açıkçası ben iktidarın değişeceğini düşünüyorum ve kemali aday gösterecek kadar mantıksız iş yaptıklarını da düşünmüyorum.
Gönlumden geçen adaylar var aslında . MANSUR slow bunlardan bi tanesi. Ne üzerine bunu ortaya atıyorum. Yaptığı belediyecilikle.
Seni yargılamıyorum ama inan ki her şey daha güzel olacak.
Hocam bunun nedeni güç arzusu.
Güç öyle bir şeydir ki tadına bakıncadoyamazsın.
Unutma güç'e doyamazsan sonu kötüdür.
Mansur bey denseydi ne kadar ümidim olmasa da ve boş basacak olsam da olabilir derim kemal bey bir ii beceremeyen yönetimi il zanneden birisi.
CHP eski günlerine dönemk istiyorsa başka kendini baştan aşşağı yenilemeli o zaman olabilir derim.
Hocam bu imkansız ben ne kadar fikrimi söylesem de yukardaki bir arkadaş fikrime saygı göstermedi ve bundan rahatsızım.
Zaten öyle insanlar ile sohbet bile etmem ancak bu davranışı berbat bir davranış benim fikrim bu.
Gine dyorum.
Tam Laiklik te olmaz tam siyasal islam da olamaz bunun dengesi olarak devam etmeli ama şuan dengede değil.