1 TB Harddisk Önerisi

1 TB HDD Önerisi

Bu model indirimlerde 280-300 TL arasına satılıyor.
2 TB HDD'ler de indirimlerde 450 TL civarında satılıyor.

2 TB Aynı modelini mi almam lazım ?
hayır başka bir model harddisk ile başka bir model harddisk kullanabilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu model indirimlerde 280-300 TL arasına satılıyor.
2 TB HDD'ler de indirimlerde 450 TL civarında satılıyor.
dur ben bunu ekliyim 1 tb m2 yetmeyebilir

Seagate Barracuda 2 TB modelini tavsiye etmem. Özellikleri kötü.

Demek istediğiniz bu değilmiş. İstediğiniz gibi HDD'leri kullanabilirsiniz.

Ne konuda kötü?
SMR teknolojisi kullanılıyor ve SMR teknolojisinin amacı CMR teknolojisine göre fazla veri yazmaktır, ucuzluk sağlamaktır ama veri yazarken bir sorun var o da yazdığı verinin üstüne yazar. Bu da sorunlar doğurabilir. Takılma, çökme vs.
Ürünün bir diğer dezavantajı bizler ürünleri her zaman hız testi yapacak değiliz 2-3 defa yaparız "Bir problemi var mı?" diye o da ilk aldığımızda ve şüphelendiğimiz zaman. Onun dışında yapmayız ama ürün arada vaat ettiği değerleri yansıtamıyor. Vaat edilen değer 220MB/s. Kendim de yaşadım, denk geldiğim arkadaşlar da vardı. Ürün bir anda 90MB/s okuma/yazmaya düşüyor, tabi sonra düzeliyor kendiliğinden.( Herhangi bir sorun yok SATA Kablosu, doluluk, firmware vs.) Hatta sana şöyle söyleyeyim Barracuda serisinde 2 TB ve üstü hiç düşünülmez(Zaten diğerleri 5400 RPM bu daha da alınmaz kılıyor) çünkü her şey aynı.

Aslında yukarıda tavsiye verdiğin ürün bile çok nadir seçilmeli. 50.000 yükleme/boşaltma vaadi var.

SMR teknolojisi kullanılıyor ve SMR teknolojisinin amacı CMR teknolojisine göre fazla veri yazmaktır, ucuzluk sağlamaktır ama veri yazarken bir sorun var o da yazdığı verinin üstüne yazar. Bu da sorunlar doğurabilir. Takılma, çökme vs.
Ürünün bir diğer dezavantajı bizler ürünleri her zaman hız testi yapacak değiliz 2-3 defa yaparız "Bir problemi var mı?" diye o da ilk aldığımızda ve şüphelendiğimiz zaman. Onun dışında yapmayız ama ürün arada vaat ettiği değerleri yansıtamıyor. Vaat edilen değer 220MB/s. Kendim de yaşadım, denk geldiğim arkadaşlar da vardı. Ürün bir anda 90MB/s okuma/yazmaya düşüyor, tabi sonra düzeliyor kendiliğinden.( Herhangi bir sorun yok SATA Kablosu, doluluk, firmware vs.) Hatta sana şöyle söyleyeyim Barracuda serisinde 2 TB ve üstü hiç düşünülmez(Zaten diğerleri 5400 RPM bu daha da alınmaz kılıyor) çünkü her şey aynı.

Aslında yukarıda tavsiye verdiğin ürün bile çok nadir seçilmeli. 50.000 yükleme/boşaltma vaadi var.
Önerebilceğin 2 tb harddisk modeli varmıdır

Hangi markayı önerirsin ?
para sorunu yoksa WD Black (şu an hiç bilmiyorum detaylarını)
eğer harici HDD olur dersen ben WD Elements kullanıyorum 2 TB. ciddi bi sorun yaşamadım. tutarlı kullanırsan uzun süre götürür seni.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu da olabilir belki:

:::::

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,175,779
Üyeler
186,670
Son üye