DGS Üniversite geçişleri hakkında

Enivici Vokke

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,369
DGS ile 2 yıllık bir bölümü 4 yıllık farklı bir bölüme tamamlayabiliyoruz.
Ancak sanırım 2 yıllık bölümü okurken, 4 yıllık okuyanların ilk 2 yılda aldığı bazı dersleri almayabiliyormuşuz.
Bu yüzden DGS ile 4 yıllık bölümü kazanıp 3. sınıfa başladığımızda bile, önceki 2 yılda almadığımız dersleri vermemiz gerekiyormuş.
Ve eğer çok fazla ders varsa 2 yıllık bölümü okuyorken, mezun olma süremiz uzuyormuş.

Ben 2 yıllık Dış Ticaret bölümünü yazıp, 4 yıllık Bankacılık ve Finans bölümüne DGS ile geçmek istiyorum.
Peki dış ticareti bitirip DGS ile 4 yıllık bankacılığı kazanır ve 3. sınıftan başlarsam bankacılığa, ilk 2 yılda almadığım bazı bankacılık derslerini vermek zorunda mıyım?

Almadığım çok fazla bankacılık dersi olursa eğer, 3. ve 4. sınıfı 2 yılda okuyup mezun olmak yerine 3-4 yılda mezun olma gibi bir durumum olur mu? Mezun olma sürem uzamasa bile, artan ders sayısıyla işkence yaşar mıyım?

Lütfen konu hakkında bilgi sahibi kişiler yorum yapsın. Benim için önemli bir konu. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Insaat teknolojisi bolumunu bitirip mimarliga gecis yaptim. Oncelikle sana sunu soylemem gerek eger ayni universitede okumaya devam edersen isin cok kolay olur. Aldigin butun dersler sayilir ve senen uzamaz ama 2 yillik okulunla dgsden sonra gidecegin okul farkli olursa burda isler biraz karisiyor. Nedeni ise senin 2 yillik egitim aldigin x universitesindeki derslerin bazilarini ( belki az belki yarisi belki cogunu) saymayip sana 4 yillik okuyanlarinda aldigi dersleri aldirabilirler. Boyle oluncada otomatikmen 2 senede bitiremiyosun kredin yetmedigi icin . Ben ayni okula dikey gecis yaptim aslinda rahatti 2 senede biterebilirdim ama kasmak istemedigim icin 4 senede bitti. Ama sonuc olarak bitti. Baska okullardan gelen arkadaslarimin dgs ile bana gore daha fazla dersi vardi mesela derslerini saydirmaya calisiyolardi tekrar ders almamak icin donemleri uzamamasi icin. Sana gercekten tek tavsiyem eger varsa dikey gecisi ayni universiteye yap cok rahatlarsin.

Çoğunlukla mezuna kalmak yerine yapılan zor bir karar ve 4 senede bitireni görmek nasip olmadı 2+3

Insaat teknolojisi bolumunu bitirip mimarliga gecis yaptim. Oncelikle sana sunu soylemem gerek eger ayni universitede okumaya devam edersen isin cok kolay olur. Aldigin butun dersler sayilir ve senen uzamaz ama 2 yillik okulunla dgsden sonra gidecegin okul farkli olursa burda isler biraz karisiyor. Nedeni ise senin 2 yillik egitim aldigin x universitesindeki derslerin bazilarini ( belki az belki yarisi belki cogunu) saymayip sana 4 yillik okuyanlarinda aldigi dersleri aldirabilirler. Boyle oluncada otomatikmen 2 senede bitiremiyosun kredin yetmedigi icin . Ben ayni okula dikey gecis yaptim aslinda rahatti 2 senede biterebilirdim ama kasmak istemedigim icin 4 senede bitti. Ama sonuc olarak bitti. Baska okullardan gelen arkadaslarimin dgs ile bana gore daha fazla dersi vardi mesela derslerini saydirmaya calisiyolardi tekrar ders almamak icin donemleri uzamamasi icin. Sana gercekten tek tavsiyem eger varsa dikey gecisi ayni universiteye yap cok rahatlarsin.
Maalesef üniversitede istediğim bölümün 4 yıllığı yok. Büyük ihtimal uzar okul, 2 yılda bitmez mi diyorsunuz yani?
Çoğunlukla mezuna kalmak yerine yapılan zor bir karar ve 4 senede bitireni görmek nasip olmadı 2+3
Bilmiyordum bunu, üzücü oldu açıkçası...

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Üniversitemiz programına yerleşip kaydınızı yaptıktan sonra kayıt esnasında sunmuş olduğunuz transkript belgenize göre durumunuz ilgili birimin Yönetim Kurulunda görüşülerek karara bağlanacaktır.
Bilginize

Şeklinde bir cevap verildi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,383
Üyeler
183,830
Son üye
tarzan19402
Geri